Abu Dhabi, antrenamente 2: Hamilton, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.11.2010
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp în a doua sesiune de antrenamente din Abu Dhabi, devansându-i pe Sebastian Vettel, Fernando Alonso şi Mark Webber.

Lewis Hamilton a lansat un avertisment rivalilor săi, demonstrându-le că nu este pregătit să renunţe la lupta pentru titlul mondial în ciuda şanselor minime pe care le are. Pilotul echipei McLaren a stabilit cel mai bun timp în a doua sesiune de antrenamente din Abu Dhabi după ce a fost cronometrat cu 1:40.888.

Britanicul a fost urmat în clasament de ceilalţi 3 pretendenţi la titlu în ordinea Sebastian Vettel, Fernando Alonso şi Mark Webber, în condiţiile în care clasamentul a rămas neschimbat în ultimele minute după ce piloţii de top au făcut simulări de cursă.

Felipe Massa a ocupat locul 6 în clasament în spatele lui Robert Kubica (Renault), însă pilotul Scuderiei Ferrari s-a oprit pe circuit spre finalul sesiunii în urma unei probleme la sistemul de alimentare cu carburant. Echipa a anunţat că va investiga această problemă în cursul serii.

Brazilianul a fost urmat în clasament de Vitaly Petrov (Renault) şi Jenson Button (McLaren), în timp ce topul primilor 10 piloţi a fost completat de Vitantonio Liuzzi (Force India) şi Nico Rosberg (Mercedes GP).

Iată clasamentul complet al celei de-a două sesiuni de antrenamente de la Abu Dhabi:

Pos  Driver              Car                   Time       Gap
1.
Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m40.888s
2. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m41.145s + 0.257s
3. Fernando Alonso Ferrari 1m41.314s + 0.426s
4. Mark Webber Red Bull-Renault 1m41.315s + 0.427s
5. Robert Kubica Renault 1m41.576s + 0.688s
6. Felipe Massa Ferrari 1m41.583s + 0.695s
7. Vitaly Petrov Renault 1m42.096s + 1.208s
8. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m42.132s + 1.244s
9. Tonio Liuzzi Force India-Mercedes 1m42.203s + 1.315s
10. Nico Rosberg Mercedes 1m42.222s + 1.334s
11. Michael Schumacher Mercedes 1m42.246s + 1.358s
12. Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 1m42.449s + 1.561s
13. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m42.535s + 1.647s
14. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m42.768s + 1.880s
15. Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1m42.914s + 2.026s
16. Nick Heidfeld Sauber-Ferrari 1m42.950s + 2.062s
17.
Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1m43.128s + 2.240s
18. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m43.584s + 2.696s
19. Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 1m45.180s + 4.292s
20. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m45.259s + 4.371s
21. Jarno Trulli Lotus-Cosworth 1m45.612s + 4.724s
22. Lucas di Grassi Virgin-Cosworth 1m46.053s + 5.165s
23. Christian Klien Hispania-Cosworth 1m47.210s + 6.322s
24. Bruno Senna Hispania-Cosworth 1m47.434s + 6.546s

Ultima sesiune de antrenamente libere de la Abu Dhabi va avea loc sâmbătă cu începere de la ora 12:00.

Comentarii (27)

  • hakkinen
    Lewis arbitru
    Exista mari sanse ca Hamilton sa arbitreze acest campionat. Cred ca se va interpune undeva intre cei de la Redbull si Alonso ( nu neaparat in ordinea asta ).....
    20 1
  • dupa cum se pare...
    ...DEOCAMDATA ii merge bine jucaria lui Lewis aici. Pacat ca e prea tarziu sa mai si conteze, DAR, cum s-a mai spus, daca nu-i doar o simpla zvacnire de orgoliu, n-ar fi exclus sa se trezeasca arbitru duminica. Ar fi foaaarte interesant! Prietenii stiu de ce! ;o) Forza Hamy!
    23 8
  • salutare
    atata timp cat Hamilton este in fata fierarilor si RedBull,nu deranjeaza pe nimeni,daca se intercaleaza intre ei,atunci va fi o alta poveste!Sa nu uitam ca s-a descurcat ff bine anul trecut,pana cand a avut aceea problema cu franele ce la facut sa se retraga din cusa,asa ca locul2 la constructori e sigur!!Bine macar ca va fi in fata fierarilor!!!
    21 13
  • Sa vedem
    Voi mereu ati mers bine in antrenamente dar mai subtirel in curse.Pentru Alonso,s-ar putea insa sa fie bine .
    12 20
  • iulian
    am vazut antrenamentele ham ham era sa se ciocneasca cu sena dupa ce a iesit larg de pe pista si a mai facut multe asfel de chesti in antrenamentele de azi asta inseamna ca e disperat maine va iesi din cursa sigur
    7 13
  • hooo:))
    citez"în condiţiile în care clasamentul a rămas neschimbat în ultimele minute după ce piloţii de top au făcut simulări de cursă"...deci piloti n`au dat tot ce`au putut...asa ca maine va fi cum va fi in calificari...de obicei alonso nu merge bine in antrenamente,dar exceleaza in calificari si cursa;)
    6 15
  • tot Lewis
    tot lewis ramine cel mai bun..............
    13 7
  • @LewisH
    Corect. Doi piloti ii compari cand sunt pe aceeasi masina. Si Alo cu Ham au fost. Si Alo si-a luat-o. L-a batut pe Alo pe propriile setari. Dupa care Alo a refuzat sa-si mai dea setarile si .... si-a luat-o din nou. Atunci Ham s-a batut singur, iesind din cursa prea des. Dar cand ramanea in cursa ii dadea clasa lui Alo. La Ham primul an a fost de acomodare in toate formulele prin care a trecut. Al doilea an castiga titlul. L-a batut pe Alo in anul de acomodare. Si Alo stia ca in anul urmator o sa-l bata mai rau ... de aceea a iesit pe usa din spate. Si mai si gasea niste motive lamentabile pentru asta. Daca stie cineva ceva concret despre cum a fost favorizat Ham sa spuna. Atentie - concret !
    10 9
  • Ce parte nu intelegi din "Atentie - concret!" ? Vrei sa-ti desenez?
    Mai incearca altcineva?
    8 2
  • RCZ
    Pe cine a ajutat Alonso in 2008 sa castige titlul cu mascarada din Singapore ? Anul asta Ham o sa-i "intorca favoarea" .... ahahaahaha .....
    9 3
  • imi plac glumele voastre :) afumat .. wtf inca suntem rasisti?:)) (tipic romanesc) cel mai bun sa castige !!! a fost un sezon frumos, suntem huligani pentru ca nu ne respectam adversarul.. bafta Mclaren !!!
    3 5
  • @@RCZ
    auzi baietas....in primul rand nu faci tu regulile aici. clar????
    in al doilea rand comentul tau e offtopic. topicul este despre "Abu Dhabi, antrenamente 2: Hamilton, cel mai bun timp", nu despre argumente ca ham e cel mai bun sau despre sezonul petrecut de Alonso la mcdonalds.... care parte nu ai inteles-o??? si mai usor cu tonul asta de "sef" ca nu sperii pe nimeni. o seara placuta sa ai.
    p.s. - i-ati si tu un nume/pseudonim ca sa nu mai fi nevoit sa le folosesti pe ale celorlalti cu "@" in fata.
    4 3
  • @yceeyes
    Da frate, bine zici: parca ne-am intors in mezozoic, zau asa, unii chiar NU POT fara sa se umple de penibil si mechinarii puerile! Subscriu cu totul!
    4 4
  • @RCZ
    Aaaaaaaauch! Ustura, nu?! :o)))) Da' ce te-ai aprins amice, zau asa... Ai asa mari emotii ptr calificari - cursa? Cu totii avem, dar vorba aia - chill out: "respiram adanc si judecam problema"!
    4 5
  • era sa uitasem:
    CLAAAR???
    4 5
  • @marianescu
    de usturat, nu ustura. de calm, sunt calm. :) dar nu stiam pana acum ca unii dintre noi sunt pusi sa faca reguli pe aici. eu chiar n-am nimic cu nimeni. faptul ca l-am facut afumat pe ham e echivalent cu faptul de a-l face pe un italian "macaronar", ori nu cred ca asta se cheama rasism.
    pentru cursa, eu sincer im doresc sa castige cel mai bun.
    5 2
  • @RCZ
    WRONG! E una sa faci misto de natia unuia (macaronar, broscar, whatever) si cu totul alta sa fii RASIST! Totusi, fara suparare, e BIIIIG DIFFERENCE!
    Hai sa nu ne mai agitam ca sifoanele, ca doar nu noi urcam duminica pe podium, ce D-zeu...
    2 5
  • si CA COncluzie:
    si eu imi doresc, sincer, ca CEL MAI BUN sa castige, in sensul ca cel CARE MERITA! Noi restul... ramanem doar cu amintirea unui sezon SPECTACOL, cu toate ingrdientele - Formula 1 e MAGIE! Felicitari tuturor participantilor - chiar si alora cu ordine, au adus culoare si subiecte in plus! Fain an!
    2 6
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Fanii McLaren iarasi se inbata cu apa rece dar sunt si primii la jigniri ceea ce oricum este de asteptat. Si da, fanii McLaren sunt huligani pentru ca nu respecta nici un alt fan al nici unei alte echipe, iar asta este tragic. Ca au ceva cu fanii Ferrari, exista psihologi pentru asa ceva, dar pentru ca au ceva cu fanii mai mult echipe... din pacate nu exista tratament pentru asa ceva. Noroc ca nu suntem pe stadioane ca stim cum se termina o cursa de Formula 1, asa ca nu ma pot bucura decat ca fanii McLaren din Romania nu se duc sa curse, macar asa nu ne faca de ras.
    8 4
  • Beyond My Fear
    ...exagerezi si esti total departe de adevar! Eu personal te respectAM pana si pe tine, nu-mi permit sa jignesc pe nimeni si tocmai de aceea te rog, cu tot respectul, sa-ti ceri scuze!
    Deja cu chiar ai sarit calul (si nu e prima data), psihologi exista pentru TOTI!
    Cu parere de rau, nu pot sa nu-ti spun ca la varsta ta ma asteptam la MATURITATE! Devii pueril, nu mai meriti nici macar atentie... Ramai in intunericul fara de sfarsit (btw - si despre asta ar putea face interpretari un psiholog - punem pariu?)! Adica... radem, ne tachinam, mai facem glume, ne mai atacam, dar - hai sa pastram niste limite daca avem pretentii de la noi! Si BUN SIMT!
    4 4
  • toreador023
    fanii F1
    hai sa fim seriosi....terminati cu comentarii de copilasi naivi....la unii desigur, vad de fiecare data acelasi gen de comentarii....nimic nou, mai schimbati putin din atitudine, ca doar nu sinteti animale....
    p.s. unii au scopu sa scrie numai prostii, ca sa fie bagati in seama, de fapt ei sunt plictisitori....
    4 0
  • daca nu ustura, poarta-te ca si cum nu ar ustura. Ia-o ca pe o recomandare. CLAR?
    3 2
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    @Marianescu: Sa-ti explic cat se poate de clar, sa nu fie discutii. Eu nu te respect nici pe tine si nici un alt fan McLaren. Nu mi-ati castigat respectul si nici o s-o faceti vreodata. Nu ma astept de la tine sau de la orice fan McLaren la nimic in afara de gunoaiele pe care le spuneti tot timpul. Nu fac glume, nu tachinez si nu jignesc, sunt doar sincer si spun adevarul si ceea ce cred despre orice fan McLaren. Stiu, adevarul doare, dar pentru asta nu trebuie sa-mi cer scuze. Daca eu raman in intunericul meu (cred ca ai probleme grave) ti-as recomand sa te duci in p-da matii. Asta ca sa pastram niste limite ale bunului simt. Care iti lipseste cu desavarsire. Pacat ca sunt prea politicos daca te stiam iti dadeam si o palma.
    2 3
  • @endlessDar...
    cu voi (majoritatea fanilor ferrari, nu tu neaparat) oricum nu se poate discuta argumentat. Pentru ca atunci cand se aduc argumente nu raspundeti la fel ci sariti cu atacuri personale. Incercand sa puneti in lumina proasta pe celalalt - singura solutie de a demonta ce a spus ....
    Uita-te mai sus cum a sarit unu intepat (ala de-l ustura) cand s-a facut o comparatie Ham-Alo, prezentand doar faptele asa cum au fost fara niciun atac la persoana.
    2 0
  • EndlessDarkness
    Este inutil sa raspunzi.Cred ca solutia cea mai inteligenta este ignorarea celor care vor cu orice pret sa-si lase "amprentele de personalitate" aici si postarea doar la subiect.Mi-am permis aceasta sugestie pentru ca, la fel ca tine, sunt fan Ferrari.
    0 2
  • diesel08
    de fapt incercarea de lasare a "amprentelor de personalitate" se face mai degraba nepostand la subiect ....
    2 0
  • @fanii mcdonalds
    mai baieti, eu nu am atacat pe nimeni, am fost corect si civilizat in "dialogul" cu voi....dar voi nu....zici ca v-ati adunat toti "tunatii" pe acest site, v-ati facut toti fani mcdonalds si acum va legati de toti fanii celorlalte echipe, indiferet ca sunt fani Ferrari, RBR sau Mercedes. Voi sunteti singurii care aveti dreptate afumatul vostru e campionul campionilor....invatati sa oferiti respect pentru a pretinde respect, iar daca nu vreti, spuneti si se rezolva.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru