Adrian Newey a primit cadou un monopost Red Bull RB5

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.07.2010
Red Bull Racing l-a recompensat pe Adrian Newey cu un monopost RB5 construit de el însuşi în sezonul 2009.

Adrian Newey este considerat drept principalul artizan al progresului realizat de Red Bull Racing pe parcursul ultimilor doi ani. Venit la echipă în 2006, reputatul inginer britanic a construit pentru sezonul 2009 monopost RB5, cu care austriecii au obţinut şase victorii şi au luptat pentru titlul mondial cu Brawn GP.

Newey a avut ocazia inedită de a pilota acest monopost în weekendul care tocmai s-a încheiat în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood. În plus, Red Bull a decis să îi facă cadou lui Newey monopostul RB5, ca recompensă pentru contribuţia semnificativă la progresul echipei. Britanicul în vârstă de 50 de ani are deja în plan să organizeze o cursă în toată regulă pe un circuit propriu-zis împreună cu mai mulţi prieteni.

"Planul este că împreună cu alţi băieţi suficient de norocoşi pentru a avea maşini să închiriem un circuit, preferabil unul modern cu zone de eşapare, unde să mă pot bucura să pilotez monopostul fără să fiu îngrijorat că pot pierde controlul volanului în mijlocul mulţimii", a declarat Newey la Goodwood Festival of Speed.

Newey este recunoscut pentru faptul că a produs câteva accidente la volanul propriilor sale maşini, iar Christian Horner a profitat de acest lucru pentru a glumi pe seama soartei pe care o va avea monopostul RB5 în mâinile britanicului.

"Newey a făcut ravagii pe peluză (n.r - din faţa casei sale) cu diverse maşini din colecţia sa, dar cu aceasta va distrige cu siguranţă iarba", a glumit şeful echipei Red Bull.

Via | BBC Sport | Foto: Red Bull Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru