Alonso admite că este frustrat de lipsa de victorii: "Mi-a afectat cariera, motivația și fericirea"

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a admis pentru prima oară că lipsa de performanțe din ultimii 3 ani i-au afectat cariera, motivația și fericirea.

Fernando Alonso a declarat în repetate rânduri că nu regretă plecarea de la Ferrari în 2014, în ciuda faptului că la McLaren nu a reușit să obțină nicio performanță majoră din cauza rezultatelor sub așteptări ale motoarelor furnizate de Honda.

Iată însă că, la aproape 3 ani de la sosirea la McLaren, spaniolul a admis pentru prima oară că este frustrat de lipsa de rezultate și afirma că acest aspect a avut un impact negativ asupra vieții sale în ansamblu.

"Lipsa de victorii face rău carierei, motivației și fericirii. Aceasta este una dintre cele mai mari pierderi din ultimii ani. Nu am mai avut nicio victorie din 2013, așa că nu este vorba doar de ultimii 3 ani. Este frustrant", a declarat dublul campion mondial pentru postul de televiziune SkySports.

Pe de altă parte, Alonso afirmă că și alți piloți talentați sunt într-o situație similară din cauza faptului că Mercedes a dominat Formula 1 după schimbarea regulamentului și singurii care pot opune rezistență în prezent sunt cei de la Ferrari.

"Mă uit la alți piloți precum Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo sau chiar și Max Verstappen.

Sunt băieți foarte talentați și au două sau trei podiumuri în ultimii ani. Este o dominație foarte puternică din partea Mercedes și, din acest an, din partea Ferrari și Mercedes, așa că toți ceilalți piloți sunt în aceeași situație", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (48)

  • Cand iei 40 milioane $/an parca iti vine sa uiti lipsa de performanta.
    21 11
  • e 'fericirea' pe carea ai ales-o, fericirea pe care ti-o permiti ..

    ce fericire ar fi fost sa ajungi constant pe podium dar totodata batut constant de coechipier, eventual castigatorul titlului, indiferent ca l-ar fi chemat Vettel sau Hamilton?
    9 25
  • vorba cantecului, pe banii mei, pe barba mea ...
    (vedeti si poza)
    6 7
  • auzi la el "CHIAR SI Max Verstappen". Pai Verstappen a ras de voi toti la Interlagos anul trecut si erati pe pista o caruta de campioni

    Verstappen e cel mai bun produs F1 din ultimii ani, Alonso il desconsidera de fapt spunand asta si inca face asta intentionat ...
    13 25
  • mojito
    Eu daca as lua si jumate de milion $/an, as spala pe jos de fericire....
    19 3
  • Forza Alonso !!! Poate de la anul, coechipier cu Vettel ... nu s-ar mira foarte multa lume.
    4 1
  • Montoya jr.
    Nu sunt fan Alonso...dar merita mult mai mult la Meclaren,o masina de top 5...
    11 3
  • Acum ...și dacă ii ieșea cu mclaren!!! Așa a fost sa fie, a riscat, omul a crezut... nu are nici o vina, Honda e de tot rasul.
    16 2
  • Sunt fanul lui dar nu cred că va mai prinde o echipă bună în viitorul apropiat. Astea cu Ferrari si Mercedes sunt doar supoziti nici Hamilton si nici Vettel nu vor să își piardă locotenenți. În plus Alonso are si o vârstă , pretenții financiare mari. Îmi pare rău pentru el dar putea să câștige titlul în 2007 , 2010 si 2012 si intra in istorie ca cel mai titrat si mai bun pilot al generației sale. Soarta , Hamilton , Raikkonen si Vettel au vrut altfel. Păcat că nu a știut să facă niște alegeri bune , dar asta e norocul si-l mai face si omul.
    16 2
  • unii ^ isi fac ilizii ca daca ar fi mers la Mercedes impusca numai titluri

    posibil dar putin probabil pentru ca acolo e Hamilton si e mai bun

    Alonso stie asta si nu s-a dus

    scenariul perfect pentru el era sa aibe o masina cum a fost Mercedes in ultimii ani dar cu un coechipier gen Piquet .... ; trebuiau sa se potriveasca prea multe piese ca sa iasa alte titluri .... cam greu
    8 18
  • honda a impuscat doi iepuri dintr-un foc. A pus la pamant o echipa istorica din Formula 1 si si-a batut joc de ultimii ani de cariera ai unui campion mondial.

    O firma de doi lei.
    26 1
  • Cineva
    Il inteleg....pasiunea cu care si-a ales meseria il face nemultumit de lipsa unui castig. Dar la banii pe care ii castiga si ii are, uiti de toate.
    4 1
  • Mclada de tot rahatul
    7 11
  • E cel mai bun pilot din actuala grila. Dar daca o iau invers si el ar fi ales mereu cum trebuia, adica Brawn si apoi Mercedes in loc de Ferrari, da, avea acum cele mai multe titluri insa noi ne-am fi plictisit mai tare decat in era Vettel sau Hamilton. Ucidea tot. Daca ar fi dupa mine i-as pune pe cei mai buni in masini ceva mai slabe :))...lasand gluma la o parte, Nando va avea din 2018 o masina mai buna decat in prezent. Sunt convins. Vom vedea ce va face cu ea.
    15 2
  • Alonso a avut mult ghinion in toata cariera lui dupa cele 2 titluri castigate cu Renault..Nu frica de Vetel l-a facut sa parasesca Ferrari ci mai mult faptul ca odata cu schimbarea sefilor la Ferrari cei care au preluat echuipa nu l-a mau mai vrut.. Si o spune unul care timp de 2-3 ani a avut o obsesie in a-l critica pe Alonso dupa afacerea Spygate..Cei care spun ca Alonso a plecat de la Ferrari de frica lui Vettel nu-s informati in legatura cu F 1 sau incearca sa faca un misto de proasta calitate la adresa acestuia
    12 3
  • Nici Gilles Villeneuve sau Stiriling Moss statistic nu au avut mari realizări în comparație cu alți piloți ( ex. chiar Alonso ) dar sunt apreciați si considerați unii dinyre cei mai buni piloți din toate timpurile. Nu stiu ( lăsând ura sau antipatia pentru un pilot la o parte ) câți își vor aduce aminte de titlurile aduse de mașină lui Vettel în 2010 si 2012 . Poate Victoria de la Valencia din 2012 a lui Nando a impresionat mai mult decât acele titluri.
    10 2
  • @ Zarnesteanu Mercedes ce rezultate a avut cand a fost la inceput?
    6 1
  • Vettel ramane in istorie fara discutie. Ca a castigat usor sau nu nici nu mai conteaza dupa o vreme, o sa scrie acolo in dreptul lui 4, 5 titluri adica multe pentru un pilot de F1. Vettel dupa ce a fost criticat de unii (nu toti) pentru titlurile cu RBR s-a dus acolo unde era Alonso, s-a dus la Ferrari fara nicio retinere. A facut tot ce a tinut de el ca sa inchida gura carcotasilor dar carcotasii impreuna cu idolul lor au spus pas ...
    5 7
  • hai sa nu exageram. hamilton a dominat ultimii ani din F1, hamilton e omul care l-a sifonat pe alonso cand acesta era in plina forma sportiva; daca mai pui la socoteala ca alonso are acum o varsta iese cu minus, iese ca alonso nu are cum sa fie cel mai bun pilot de pe grila momentan
    4 9
  • inca mai apar stiri cu asta?
    who cares?
    3 6
  • Sigur fanii F1 isi vor aduce aminte de titlul castigat in ultima cursa de Vettel in 2012. Sa nu uitam ca Vettel a plecat atunci, practic, de pe ultima pozitie dupa acrosaj. Iar Alonso, care era in fata si trebuia sa castige cursa pentru a mai putea emite pretentii la titlu, a facut multe greseli si nici nu a castigat cursa. Dar Vettel a oferit o cursa frumoasa si nu a cedat dupa acel acrosaj. Chiar daca a avut cea mai buna masina, el singur a dus-o pe un loc care i-a permis sa castige campionatul. Altii poate ar fi cedat psihic.
    P.S.: Si Nico Hulkenberg a facut cursa frumoasa atunci.
    5 6
  • si in 2010 a avut alonso sanse mari la titlu in ultima cursa; de fapt vettel lua startul cu a treia sansa dupa webber si alonso; dar vettel a mers ceas iar alonso a taraganat prea mult in spatele lui petrov; si uite asa vettel are 4 iar alonso 2 si nu invers
    6 1
  • Vettel se aprinde ușor psihic nu stiu cat este de puternic.Cel puțin în 2016 a clacat. Eu nu spun că Alonso este un sfânt a făcut destule : l-a blocat pe Hamilton , i-a terminat carierea lui Piquet jr. prin acea marsavie , dar că orice pilot are si parti bune. Sa ne aducem aminte de controversatul sezon 1994 , când multi dinte specialiști au spus că Schumacher a trisat . Sau după ce a încercat să îl scoată pe Villeneuve la Jerez , nici asta nu a fost fair-play. Verstappen ( Sr. ) a spus că Michael nu l-am învins niciodată in carting si ce cariera in F1 a avut olandezul ? Aproape nulă. F1 e un sport care costa foarte mult și materialul tehnic contează acum in proporție de 80 la 100 ca să nu jignim pilotul.
    5 0
  • airtoane
    tu vorbesti de altceva; tu spui clacat psihic cand 'te dai' cu masina la unu care te supara; daca in rest mergi ceas, nu e vb de clacat psihic

    clachezi psihic cu adevarat atunci cand nu iti mai ies timpii, depasirile etc. Ce a facut Alonso la Interlahos in 2012 a fost o mare cadere psihica, era numai pe aratura ... incarca saracul Massa sa il impinga de la spate, sa-i faca poteca si degeaba ...; pe de alta parte Vettel facea tururi 'perfecte' (am pus in ghilimele pentru ca nu exista tur perfect in realitate, dar ai inteles tu, a avut consistenta)
    1 7
  • http://scuderiafans.com/fernando-alonso-will-win-2018-possibly-ferrari/
    3 0
  • da da
    il mananca Vettel
    2 4
  • Si Vettel si Alonso sunt nascuti pentru sportul asta insa Alonso are in spate trecut mai bogat ca Vettel. Oricum, daca va fi sa fie, Toto ar trebui sa cada pe ganduri la cati pumni in masa o sa dea ...
    7 0
  • @ZZZ, fa o comparatie

    https://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_in_Formula_One

    https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_in_Formula_One

    Mercedes au avut 40 de ani de pauza dupa accidentul de la Le Mans. Honda au avut doar prezente sporadice in Formula 1 ca furnizor de motoare. Dar dezastru mai mare ca in ultimii 3 ani nu cred ca a avut nimeni pana acum in competitia asta. Ce sa mai vorbim de minciunile inginerilor responsabili cu dezvoltarea motoarelor. Promisiuni desarte, cifre umflate si performante absolut jenante.

    Deci de unde si pana unde comparatia cu Mercedes?
    3 0
  • @airtoane
    Îți mulțumesc din tot sufletul. Fara explicațiile tale superbe as fi rămas în beznă ignorantei si a nestiintei. Îmi cer scuze ca am îndrăznit să îl atac pe Vettel cel mai bun pilot pe care l-a avut umanitatea. Chestii ca Multi21 nici nu mai contează doar Massa i-a făcut " potecă " lui Alonso.
    PS Am fost ironic cred că ai înțeles.Si încă ceva Vettel a avut constanță pe acele tururi nu consistenta. Cred că m-ai înțeles din nou.
    5 1
  • airtoane
    nu te mai peria pe crestet atat ... scrii cu diacritice ... m-ai spart, esti apogeul stiintei bre nu alta

    in rest ramane cum am stabilit, Alonso praf in cursa aia ...
    Iar vettel a avut "consistency", un termen folosit in racing
    1 5
  • Si Vettel si Alonso sunt nascuti pentru sportul asta insa Vettel are in spate un palmares mai bogat ca Alonso. Oricum, daca va fi sa fie, Toto ar trebui sa cada pe ganduri la cati pumni in masa o sa dea ...

    acum e corect
    0 4
  • Ce am stabilit omule? Auzi , scriu cu diacritice! Mă iei tu pe mine cu consistency cu racing. Dacă nu te pricepi stai în bancă ta. " Alonso a fost praf in cursa aia ." Pe cuvântul tău ? Dacă tu erai în masina lui faceai treaba mai buna. Jignești un om fără ca măcar să îl cunoști. Faci comentarii de 2 lei.
    4 0
  • airtoane
    aaa, nu, nu as fi facut o treaba mai buna decat Alonso in cursa aia, dimpotriva chiar; tocmai de asta e totul in regula cu Alonso, ca a facut mai bine decat as fi facut eu ... lol
    1 5
  • Ești fantastic . Stiu ca te făceai de râs dacă erai în locul lui Alonso eu îți spuneam că nu poți să judeci un om pe degeaba. Idolul tau a luat-o " consistent " de la Ricciardo în 2014. Iar celebrele cuvinte " Blue flag! Blue flag!" sunt deja istorie.
    4 0
  • airtoane
    ba uite ca pot sa judec un om pe degeaba ca doar nu ma plateste nimeni ...
    n-am un idol; astea sunt faptele indiferent ca iti convin sau nu; compara-l pe alonso cu mine si atunci a fost senzational in cursa aia, a ajuns viul la final; dar staaai, el e un pilot cu pretentii la titlu, titlu disputat chiar in cursa aia; ei bine, pentru un pilot cu pretentii la titlu a fost praf...; daca ar fi facut o cursa buna si ar fi luat locul 2 pe podium as fi zis 'asta e', dar el a fost ... praf
    1 5
  • Nu te mai da mare. Sunt fanul lui Alonso nu e idolul meu nu îmi dau viața pentru el. Alonso provine dintr-o familie modestă. Dacă nu era talentat nu ajungea si n-avea ce caută în F1. Nu poți să spui că e un pilot slab. El a fost nasul lui Schumacher.
    7 0
  • Dueluri Alonso-Schumacher rar vom mai vedea.

    https://www.youtube.com/watch?v=3nK9JxFTmN4
    https://www.youtube.com/watch?v=ZC5953o0rrU
    https://www.youtube.com/watch?v=XOjwuVdQBSI
    https://www.youtube.com/watch?v=m-ZMQpdX9HQ
    3 0
  • airtoane
    stiam ca n-ai de-a face cu Senna de fapt

    modest/nemodest in final ramane ce se vede; daca vrei sa discutam in general, e unul dintre pilotii buni, nu neaparat cel mai bun, de fapt sigur nu, a avut sanse pe care le-a fructificat si alte sanse pe care le-a ratat lamentabil, vezi interlagos 2012 :)

    a ajuns sa lupte cu Schumacher pentru ca Michelin ...; dar daca tie iti plac duelurile asa mult, apai a avut Alonso dueluri prin pluton si cu Magnussen si are si acum din belsug numai dueluri ... cica nu e fericit din cauza lor
    2 5
  • Nu stiu de ce am impresia ca la anul toti care il blameaza pe Alonso o sa isi inghita fiecare cuvintel, sper sa nu ma insel pentru frumusetea acestui sport.
    6 0
  • Te înșeli ca de obicei. Senna chiar a fost idolul meu. Am plâns când a murit în 94 eram mic si mi-a marcat copilăria moartea lui. Mai târziu am aflat că pe lângă super talent a avut si un caracter imens.A fost votat sportivul secolului în Brazilia în fața lui Pele. Ce ma enervează pe mine este ca daca ti cu Alonso imediat ești stigmatizat. E cel mai urat pilot din F1 si nu înțeleg de ce. Toată lumea Hamilton în sus Hamilton în jos. Dueluri cu Magnussen. Când a avut Fernando dueluri cu Magnussen? Ești pe lângă subiecte mereu.
    5 1
  • airtoane
    ei, nu plange acum ... ce te faceai daca erai suporter si trebuia sa te intorci cu troleibuzu' de la stadion?

    daca tii cu alonso nu esti stigmatizat si nici nu e cel mai urat pilot din f1 ... dar unii dintre fanii lui parca au cazut in cap ... daca spui ceva, concret pana la urma, despre idolul lor care e doar un pilot si nu dumnezeu pe pamant imediat se simt stigmatizati ...

    Spa 2014, Magnussen cu o caruta McLaren parca a cam ras de Alonso

    stii de ce nu ne intelegem? tu trebuie sa tragi de par realitatea ca sa-ti potriveasca tie visele cu eroi dar ea ca proasta ramane tot asa, realitate adica, realitate cu piloti cu bune si rele
    1 6
  • Dacă e vorba să ne contrazicem o ținem la nesfârșit. Eu cred că ne putem înțelege dar ai un fel de a vedea lucrurile care chiar ca ma enervează. Dar zi si tu ce ar mai fi F1 fără eroi , fara emoție și fără pasiune?
    3 1
  • dubfire iarasi ai baut gaz lampant?
    4 7
  • Mclaren_Mircea_1985
    Ce memorie scurta au unii...pai ce masini avea Alonso la Ferrari si ce avea Vettel la Red Bull!! Unde era Hamilton pe masinile Mclaren care aveau inovatii, s-ducturi samd, red bull era flexat de Newey peste tot, despre ce vorbim. Alonso cu mataroanga aia in 2012, sub nivelul Williams la inceputul sezonului termina sezonul pe locul 2! Voi astia care vorbiti de titlurile lui vetel, ca mergea ceas, stiti ce masini avea la dispozitie? Daca vetel e barbat, sau hamilton, de ce se trag pe buci cand aud de alonzo coechipier? Ham nici nu vrea sa auda! Alonso a spus raspicat ca in 2018 daca nu performeaza honda vrea Mercedes sau ferrari. E normal la valoarea lui. El a aruncat manusa. Sa vedem cine o ridica.
    7 2
  • Iarati va certati? Vettel a avut masini bune dar nu net superioare, plus sa fim seriosi, Ferrari nu au dezvoltat masina suficient, comparativ cu cei de la Red Bull care sunt foarte buni pe partea de aerodinamica, care conteaza si in acest moment, destul de mult. 2010, 2012 au fost oportunitati pentru Alonso pe care le-a ratat dar nu singur, ci impreuna cu echipa, vina a fost 50-50, daca este sa fim sinceri. In 2010, Vettel a plecat cu sansa a treia dar comparativ cu Alonso si Webber a avut o strategie mai buna, probabil gandita de echipa. Alonso in schimb a avut o strategie mai proasta, ca dovada ca nu l-a depasit pe Petrov, si nici Webber cu o masina ceva mai buna n-a reusit acelasi lucru.

    Despre 2012, Ferrari a gresit pe partea de dezvoltare, atata timp cat nu sunt in stare sa dezvolte echipa cum trebuie vor castiga altii. Italienii sunt imbecili, merg pe idea ca trebuie sa aiba italieni in echipa pentru ca sunt mari smecheri desi au un manager semi analfabet manager, adica Arrivabene, care dupa ce lucrat 30 de ani in SUA, nu stie Engleza nici macar cat fiica mea care are patru ani. Ascultati-l cand da un interviu, te apuca rasul. Trebuie sa fie talentat rau ca manager dar putea sa-si ia un profesor meditator la engleza.

    Oricum... suntem in 2017, come on!
    2 4
  • Cei de la Mercedes au cel mai bun pachet monopost + propulsor, degeaba sunt cei de la Ferrari acolo, dar nu sunt in fata. Da stiu ca tot au idei, ca la fiecare cursa incearca diferite chestii dar sunt zero la strategie. Si cand te gandesti ca Vettel putea castiga in Spania, putea castiga in Rusia, putea castigat in Azerbaidjan...

    P.S. De ce Azerbaidjan nu are pus si steagul?
    2 3
  • Mclaren F1
    La conferinta de presa Ham si Vet: -Il vreti pe Alo coechipier?
    -MMmbb...e f bun Botas....il prefer pe Kimi...:))))))-astia au 7 titluri mondiale laolalta
    6 0
  • daca stie da dea cu matura poate veni in locul lui Kimi
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru