Alonso anticipează că Ferrari va începe sezonul în spatele Red Bull şi McLaren

de Daniel Popescu
Marti, 05.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso crede că Red Bull şi McLaren vor avea cele mai rapide monoposturi în debutul noului sezon, însă anticipează că Ferrari va fi mai aproape de performanţele rivalilor.

Red Bull si McLaren vor fi cei mai puternici în acest sezon.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
McLaren a încheiat sezonul precedent cu ceea ce a fost considerat cel mai rapid monopost de pe grila de start, în special după ce Lewis Hamilton şi Jenson Button au câştigat ultimele două curse din Abu Dhabi şi Brazilia.

În plus, opinia generală a fost că Red Bull a deţinut un monopost superior Scuderiei Ferrari, iar Fernando Alonso anticipează că situaţia se va repeta şi în startul sezonului care va începe peste numai 10 zile cu Marele Premiu al Australiei. Spaniolul afirmă însă că Ferrari a reuşit să reducă decalajul care separă echipa italiană de cele două rivale principale în lupta pentru titlurile mondiale.

"Este dificil să judecăm rivalii. Nu te poţi duce la un antrenament al clubului de fotbal Barcelona şi să vezi dacă vor câştiga meciul de duminică, pentru că doar se pregătesc. Vom vedea în Australia. Nu ar trebui să uităm care este obiectivul nostru şi nu ar trebui să uităm decalajul de 0.7-0.8 secunde pe care l-am avut la finalul anului trecut fata de ceilalţi.

Dar putem fi mai aproape de Red Bull şi McLaren, care vor fi cei mai puternici în acest sezon", a declarat dublul campion mondial.

Ferrari a încheiat sezonul predecent pe locul doi în clasamentul constructorilor, iar Alonso a pierdut titlul mondial în faţa lui Sebastian Vettel pentru numai trei puncte.

Via GPUpdate

Comentarii (13)

  • mavricu'
    "Alonso anticipează că Ferrari va începe sezonul în spatele Red Bull şi McLaren"

    AMIN
    9 12
  • Daca la un decalaj de 0.7 sec termini la 3 puncte anul asta ar trebui sa fie ceva mai bine pentru Alonso si Ferrari.
    8 2
  • Brothers
    O sa fie comic daca o sa-i vedem in fata la Melbourne pe cei de la Mercedes si Ferrari iar pe Red Bull cu buza umflata.
    14 5
  • decalajul de 0.7 sec e presupus de Alonso. Totusi il vrea pe Vettel cu un "decalaj" in loc de aceeasi masina ... asta spune multe. Vettel nu a avut o masina pentru Vettel tot anul. A muncit mult pe final, in special in ultimele curse ca sa obtina titlul. Daca Alonso ar fi mers macar la fel de bine ca Massa pe final Vettel nu mai castiga. Deci ...
    8 8
  • Vettel nu va veni la Ferrari cu Alonso in echipa si asta pentru ca nu vrea el. A recunoscut chiar el cu mentorul Marko dar unii au memoria scurta sau prea selectiva. Alonso ar fi obtinut titlul daca nu intrau cei de la lotus in el, cat despre performanta lui Alonso in 2012 prefer sa ii las pe oamenii de F1 sa vrbeasca nu "cunoscatorii romanesti" de pe net. Nu Vettel a muncit, cel care a muncit a fost Newey ca sa-i puna in brate o masina dominanta. Fara el am vazut ce NU poate Vettel.
    10 10
  • Vettel vs Alonso. Sunt multe presupuneri. Adevarul insa nu poate iesi la iveala decat cand vor fi coechipieri. Dar Alonso s-a fript cu Hamilton iar acum sufla in orice Vettel.
    6 7
  • Fanii Vettel nu trebuie sa creada tot ce spune Alonso....foarte bine ar putea fi invers.
    7 1
  • Foarte adevarat. Grosjean, Hulkenberg, Di Resta pot oricand sa castige un campionat mondial cu conditia sa aiba un Newey in echipa.
    6 8
  • ghita444
    Alonso stie ce spune si cu siguranta Red Bull sunt inaintea celor de la Ferrari pt ca acolo este Newey si este echipa care a dominat ultimele trei sezoane.Dar cel mai important pt ei [n.r Ferrari] este ca au redus enorm decalajul, la sub o secunda , fata de anul trecut ,Alonso declaran-d ca sunt sanse sa prinda podiumul in Australia.Facand o paranteza mi-e greu sa inteleg cum o echipa ca Ferrari cu un buget colosal ,cu logistica lor nu au reusit sa aiba si ei un ''tunel de vant'' performant pt ca nici acuma nu au cel de la Maranello fiind inchis.Defapt decaderea lor a inceput o data cu interzicerea testelor private din timpul sazonului ,neavand nici tunel de vant ,nici ingineri in aerodinamica,CFD-uri.........pe cand echipele de top erau pregatite.
    7 5
  • O sa vedem in Australia care pe unde sunt. Ma astapt ca Mercedes sa fie mai performanta anul acesta si sincer sunt foarte curios sa il vad pe Perez la McLaren. Personal imi place Perez a facut o treaba relativ buna la Sauber. Desigur, nu cred ca il putem compara cu Hamilton (cel putin in acest moment). Totusi e un pilot rapid care stie sa aibe grija de pneuri, e tanar deci cred ca are potential. Si e mai constant decat Grosjean :)
    6 1
  • prea o lungiti cu Newey. Da, e un inginer bun, dar mai multe campionate a pierdut decat castigat. Iar anul trecut au fost mai multe echipe care au avut la un anumit moment cel mai bun monopost. Lupta s-a dat de fapt pe final cand Vettel s-a descurcat mai bine iar Alonso era mai slab si decat Massa.
    10 9
  • mohamed
    jesus, spui prostii dar te iert ca iesti fun vetel
    3 2
  • iertarea doar eu pot sa o dau. Tu poti doar sa o iei ... Tu ce curse ai vazut? Nu ai vazut ca Massa facea slalom pe langa lentul Alonso? Norocul l-a scos in fata pe Alonso cand a castigat. Cand nu e noroc, se vede ca e un pilot de duzina. Vezi ultima cursa din 2010 si 2012. A pierdut mereu cu sansa de a castiga, exceptie 2008 si 2009 cand chiar nu a avut masina si a fost ceea ce este, un pilot de pluton. Este vazut mult mai mult decat este si vrea sa pastreze cu orice pret aceasta imagine. De aceea evita lupta directa cu piloti valorosi. Deocamdata Santander ii canta in struna si implicit Ferrari.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru