Alonso anticipează o revenire de formă în Canada

de Daniel Popescu
Joi, 30.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că Ferrari va obţine din nou rezultate bune în Canada, după prestaţia relativ modestă de la Monaco.

Esential 6 puncte a obtinut Fernando Alonso la Monaco
Ferrari a impresionat în debutul acestui sezon prin ritmul bun de cursă care le-a permis piloţilor să progreseze în pluton şi să recupereze poziţii, în condiţiile în care performanţele din calificări nu sunt optime.

Situaţia s-a schimbat însă la Monaco, acolo unde Fernando Alonso a terminat cursa doar pe locul şapte după ce a fost al şaselea în calificări şi ar fi terminat chiar pe nouă în absenţa unui acroşaj între Kimi Raikkonen şi Sergio Perez. Totuşi, spaniolul consideră că situaţia va reveni la normal începând cu Marele Premiu al Canadei de la finalul săptămânii viitoare.

"Montreal este un circuit cu apăsare aerodinamică mai mică, aşa că sunt convins că vom fi într-o formă mai bună şi că vom lupta pentru puncte bune", a declarat el pentru publicaţia spaniolă Diario Sport.

La rândul său, şeful Stefano Domenicali susţine că echipa va reacţiona rapid după rezultatele de la Monaco, circuit pe care nu a mai câştigat din 2001.

"Din păcate, trebuie să existe un motiv, poate este vorba despre configuraţie sau altceva, nu ştiu.

Dar în această cursă nu am avut ritm şi trebuie să aflăm de ce, pentru că suntem obişnuiţi să reacţionăm rapid după un weekend dificil. Din punct de vedere sportiv, singurul lucru pozitiv a fost că Raikkonen nu a câştigat multe puncte, dar Sebastian Vettel a fost al doilea. Oricum, au trecut doar şase curse din cele 19, campionatul este foarte lung", a precizat italianul pentru agenţia braziliană de presă Estado.

Via Motorsport

Comentarii (6)

  • Da sigur....campionatul e foarte lung, si cand se apropie ultimele curse si sunteti cu cutitul la os in privinta punctelor....n-ar trebui sa fiti asa relaxati. Vettel are deja aproape 30 de punte avans asa ca nu e bine. Mi-ar place sa se reediteze povestea de anul trecut doar ca in acest caz rolurile sunt schimbate.
    13 1
  • roata roata se invarte....cei din urma vor fi cei dintai...la un moment dat se termina cascavalul,de asta sa fii sigur...
    6 4
  • "prestaţia relativ modestă de la Monaco" ?
    Pai a fost foarte slaba nu modesta! Pe Alonso l-au depasit ambele monoposturi McLaren si un ForceIndia, a avut al 13 lea cel mai rapid tur in cursa. Foarte slab.
    Ar fi nevoie sa lege 2-3 curse bune cu clasari pe podium si abia apoi sa incepem sa facem calcule si sa vorbim.
    11 0
  • Pai: Canada, Silverstone, Germania, Ungaria, Italia - Alonso are sanse mari la victorie pe aceste circuite. Poate va castiga si in Belgia, unde nu tin minte sa aiba vreo victorie. Italienii trebuie sa traga tare pe aceste circuite si sa fie cei mai rapizi, caci apoi urmeaza Asia unde Ferrari are probleme.
    9 0
  • singaporezul
    Da.in Singapore probabil ca va castiga.
    2 9
  • mie nu mi se pare o iesire din forma,pentru ca la Monte Carlo,pentru toti a fost altceva,iar unora chiar le-a mers,si chestia cu vinovatia...stop,la fel si cu ritmul...gata,next race!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru