Alonso are o nouă ambiție: program de pregătire de 5 luni pentru a concura cu Toyota în Raliul Dakar 2020

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso va participa la un program intensiv de teste de 5 luni în Europa, Africa și Orientul Mijlociu cu scopul de a concura pentru Toyota în Raliul Dakar din ianuarie 2020.

Fernando Alonso s-a retras cel puțin temporar din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2018, însă continuă periplul prin ramurile sporturilor cu motor.

După ce a câștigat titlul în Campionatul Mondial de Anduranță, dar și cursa de 24 de ore de la Daytona, spaniolul a anunțat acum un program intensiv de pregătire cu obiectivul final de a putea concura în Raliul Dakar din ianuarie 2020. Astfel, pe parcursul a cinci luni, Alonso va testa Toyota Hilux pe trasee off-road situate în Europa, Africa și Orientul Mijlociu, iar prima oprire a fost Namibia.

"Noua mea misiune este să devin un pilot complet și să câștig în cât mai multe ramuri ale sporturilor cu motor. După ce am câștigat în Formula 1, în anduranță și Cursa de 24 de ore de la Daytona este o mare provocare pentru mine să schimb asfaltul cu macadamul și dunele de nisip. Va trebui să dau tot ce am mai bun și voi învăța totul de la zero. Este foarte tentant pentru mine ca pilot", a declarat el.

Alonso consideră că Toyota îi oferă în prezent cea mai bună perspectivă pentru a concura în Raliul Dakar, iar primul examen mai serios va fi chiar în luna septembrie, atunci când dublul campion mondial de Formula 1 va participa la raliul Harrismith 400 din Africa de Sud.

"Aștept cu nerăbdare următoarele luni de pregătire, să cunosc Hilux și să lucrez cu echipa.

Întotdeauna am spus că vreau noi provocări în diverse discipline și acum sunt la o echipă grozavă pentru a încerca asta", a adăugat el.

Ediția de anul viitor a Raliului Dakar va avea loc în premieră în Arabia Saudită, stat care încearcă să pătrundă inclusiv în calendarul Formulei 1.

Via SkySports

Comentarii (12)

  • Alonso la raliu ?! Ma asteptam la o ambitie in legatura cu F1, eventual.
    6 2
  • Nu are ambitie pentru F1.
    4 6
  • Pai cu Indianapolis 500 cum ramane? Nu asa era planul?
    3 0
  • Ambitie in Formula 1? Sa se duca unde? Omul are 2 titluri, cauta noi provocari, sunt atatea sporturi cu motor.
    7 1
  • Provocare poate sa fie si al treilea titlu in F1. Daca vrea si insista sunt sigur ca i s-ar face loc la Mercedes RBR sau Ferrari (ca tot ziceati voi ca ar lua titlul cu Ferrari).

    Asadar- dupa voi ar face o treaba mai buna decat Hamilton, Veretappen sau Vettel, echipele l-ar lua daca ar accepta un salariu ok si sa devina pilot nr 2 daca nu e destul de bun. Ia uite ce simplu este.

    In realitate e ... greu in F1. Ar manca, calul ovaz daca ar avea. Cum nu are cauta victorii facile, precum cea din LM. In WRC automat nu are vreo sansa, dar in Dakar cu mult noroc poate sa castige candva.
    4 5
  • Ai devenit deja un pilot complet ... complet oportunist. De multa vreme.
    3 3
  • Button
    Tot respectul!! Asa cum spunea recent Newey despre Alonso, este unul din cei mai buni, poate chiar cel mai bun din ultimele 2 decenii al carui numar de titluri a fost limitat de nesansa de a pilota masini putin performante. Poate ca e unul din ultimii mari piloti din lume care sa aibe capacitatea de a face performanta in mai multe competitii diferite. Daca va castiga Dakarul va face istorie.
    4 4
  • Nu castiga Dakarul in veci. La LM a fost pomana doi ani. Pomana pentru Toyota ca i s-a permis sa concureze fara concurenta si pomana pentru Alonso cu ordinele de echipa. Doar titlurile din F1 le merita asa cum le-au meritat si altii pe ale lor. Incepand cu 2007 a luat-o la vale si nu s-a mai oprit. Nu degeaba e Hamilton la Mercedes si Vettel la Ferrari si Alonso pe nicaieri. Acum vrea sa se dea peste cap in Dakar.
    4 4
  • Cred ca Alonso nu ar refuza nici macar o cursa de karting ce s-ar desfasura la Vaslui, de exemplu!
    4 1
  • Cel mai pilot complet. Nu ai voie sa iti lipseasca din palmares o victorie la Vaslui.
    4 1
  • Nu ar fi putin lucru, si Stefan cel Mare a castigat la Vaslui. :)
    4 0
  • Cu Vaslui ar fi cvadrupla coroana. Nimeni nu a mai realizat asta.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru