Alonso crede că McLaren va ajunge în a doua parte a calificărilor

de Daniel Popescu
Vineri, 10.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso anticipează că McLaren va reuşi să pătrundă în a doua parte a calificărilor de la Shanghai după prestaţiile peste aşteptări din antrenamente.

Analizăm timpii şi ştim că toată lumea foloseşte mai multă putere în calificări, aşa că vom scădea un pic, dar a doua parte a calificărilor este un obiectiv real pentru această cursă.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
McLaren a fost eliminată în prima parte a calificărilor în ambele Mari Premii de până acum desfăşurate în Australia şi Malaysia, însă lucrurile s-ar putea schimba în bine în etapa programată la sfârşitul acestei săptămâni pe circuitul de la Shanghai.

Fernando Alonso consideră că echipa are şanse să ajungă în a doua parte a claificarilor, mai ales după ce coechipierul său Jenson Button a ocupat locul 10 în a doua sesiune de antrenamente, cu două locuri mai sus decât el.

"Nu ne vedem în a treia parte a calificărilor. Analizăm timpii şi ştim că toată lumea foloseşte mai multă putere în calificări, aşa că vom scădea un pic, dar a doua parte a calificărilor este un obiectiv real pentru această cursă.

Ne apropiem de monoposturile de la mijlocul plutonului", a declarat el.

Progresele celor de la McLaren l-au luat prin surprindere pe Alonso, care anticipa rezultate mai slabe în China decât în Malaysia pe fondul temperaturilor semnificativ mai scăzute.

"Nu ne aşteptam să facem un pas atât de mare înainte aici, dar se pare că suntem pe drumul cel bun, aşa că sunt de două ori mai fericit. Cred că mâine va fi un pic mai greu, dar totul a mers conform aşteptărilor sau chiar mai bine", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (15)

  • Nicoara
    Mclaren este una din echipele cu cea mai buna dezvoltare a monopostului. Cei care i-au pus la coada in comentariile lor inteligente sa-si muste buza.
    15 9
  • Scuderia
    Progresul e vizibil. Pai mari de la o cursa la alta. Daca motorul va ajunge fiabil si isi va putea livra toata puterea atunci unii vor avea probleme, acolo la varf.
    13 5
  • mobius
    Ma bucur si le doresc rezultate din ce in ce mai bune. Poate ca revine speranta si McLaren revine acolo unde ar trebui sa fie.
    14 3
  • un pilot genial.. complet, cum zicea massa..regret ca s a dus la o echipa, s o ia de jos, sa ajunga cu ea in varf..ferr sunt mai in varf, poate asa ajungea mai rpd nr 1.. totusi, ptr mine el e campionul din 2012, sau 2013, cand a pierdut la limita cu vettel..
    12 13
  • Mai au mult de munca sa ajunga Ferrari si Mercedes si sa nu uitam ca nici ei nu stau degeaba.
    14 1
  • Pot foarte usor sa ajunga concurenta. Honda e un motor in teste, nu-si foloseste inca intreaga putere. Aerodinamica monopostului este de top. Si se pare ca au ceva inovatii care inca nu sunt puse in valoare de motorizarea putin fiabila. In timp insa....vom trai si vom vedea.
    1 0
  • F1 Vision
    Considerand ca este mai rece in ziua de vineri, as spune ca 3s fata de Mercedes nu-i asa de rau. Evident ei stiu mai bine cat de rau este si oricum n-ar spune-o pe fata. Dar in cursa s-ar putea sa fie mai cald si atunci datele problemei se schimba. Eu as astepta calificarile, aia-i treaba serioasa. Cei de la Red Bull, Williams si Toro Rosso spera sa fie mai aproape de cei de la Mercedes, iar asta o s-o vedem in calificari.

    Maine o sa fie mai cald, sa vedem cum va sta treaba in FP 3!
    5 3
  • da, da, pilot genial, complet da' nu mai complet decat button ... sau hamilton ... sau trulli. I-a prins bine pe Massa accidentat si pe Kimi cu probleme cu monopostul si si-a facut un nume pe carca lor, dar uite ca sa rupe vraja, nu are cum sa tina la nesfarsit. Daca Button e banal atunci si Alonso este, pentru ca pana acum nu a iesit cu nimic in fata lui Button
    1 2
  • mersi @Daniel ca imi stergi postarile fara un motiv serios. Nu stiu de ce ma mai deranjez sa scriu sau sa intru pe aici
    0 0
  • Ioane, pentru tine poate sa fie si campionul din 2015, in istorie raman DOAR rezultatele.
    7 11
  • Pt piloti conteaza doar locul 1 si binenteles banii , sper ca honda sa vina cit mai repede cu rezultate sa se animeze mai mult cursele
    1 0
  • @01 schumi
    asa este
    0 1
  • Go Button!
    4 1
  • mariusica
    Traisca Kimi!
    2 0
  • citeam pe aici pareri cum ca Honda a avut 1 an in plus sa dezvolte motorul. FALS, honda are 1 an in minus.
    regulamentul cu schimbarea motorizarii a fost anuntat din 2012 sau 2013, cu cel putin 1 an inainte. in 2013 toti motoristii din F1 au lucrat si la dezvoltarea unitatii de propulsie pentru 2014(lucru pe care Honda l-a facut in 2014), ceilalti au in plus fata de Honda 1 an de competitie in care au testat si ulterior au imbunatatit motoarele, timpii de anul asta sunt cu 2-3 sec pe tur mai buni ca cei de anul trecut.
    Asa ca cine vrea sa faca comparatii sa compare timpii scosi de Honda anul asta cu timpii de anul trecut.
    Alta opinie FALSA care a circulat pe aici a fost cum ca cei de la Mclaren le-au dat date celor de la Honda despre motorul Mercedes. Nu au facut asta deoarece motorul Honda are arhitectura diferita fata de ceilalti( Mercedes are o arhitectura, renault si ferrari au arhitectura identica si diferita fata de mercedes, honda venind cu a treia solutie pentru arhitectura motorului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru