Alonso: "Ferrari se bucură din nou de curse"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.05.2011
Fernando Alonso susţine că Ferrari "se bucură din nou de curse" după ce a obţinut primul podium al sezonului în Marele Premiu al Turciei.

Ferrari a obţinut duminică pe circuitul de la Istanbul Park primul podium din acest sezon prin locul trei obţinut de Fernando Alonso, care a fost capabil în premieră să lupte inclusiv cu rivalii de la Red Bull.

Totuşi, aspectul cel mai important este că Ferrari s-a clasat în fata ambilor piloţi de la McLaren, iar Alonso admite ca bucuria de a participa la curse a revenit în sufletul Scuderiei.

"Cred că în ansamblu am avut un weekend bun. Monopostul a avut performante un pic mai bune decât în primele trei curse ale campionatului, aşa că în sfârşit ne-am putut bucura de curse din nou şi ne-am bucurat să luptăm pentru podium, cu toate schimbările de poziţii. În sfârşit ne putem bucura din nou de curse", a declarat răsuflat dublul campion mondial.

Alonso a fost la un pas să termine pe locul doi după ce l-a depăşit pe Mark Webber în timpul cursei, însă australianul a revenit cu şase tururi înainte de final şi a asigurat dublă pentru Red Bull Racing.

Spaniolul a admis că practic nu a avut nicio şansă să lupte cu actuala campioană mondială.

"Am pierdut puţin timp în spatele lui Rosberg la început şi nu ne-am mai simţit posibilitatea de a lupta pentru prima poziţie, aşa că ne-am concentrat pe locul doi. Am avut puţin avantaj în privinţa degradării pneurilor comparativ cu Webber, am folosit DRS-ul şi am fost capabil să-l depăşesc, iar în ultima parte a cursei a fost mai mult sau mai puţin oposul. A fost bine, este dificil să lupţi cu Red Bull în zilele noastre, dar vom încerca din nou", a mai precizat el.

Via | FIA

Comentarii (9)

  • Ferrari
    Fortza Ferrari.
    16 7
  • ferrari
    ce mult aduce aripa fata cu cea de la toyota, poate pana la urma le va imprumuta monopostul cu care trebuia sa concureze in 2010( daca tot le folosesc tunelul de vant si motive ca e decalibrat a LOR) daca nu se retrageau ( parerea mea ).
    10 19
  • Ce te pricepi tu, auzi la el, seamana cu Toyota! Seamana da, are 4 roti si un volan!
    13 5
  • lycurgos
    Fortza Ferrari
    Sa nu uitam ca Adrian Newey a condus spre 2 titluri pe Hakkinen in 1998 si 1999 la McLaren.
    La Ferrari se cunoaste lipsa lui Ross Brawn si al lui Jean Todt.
    11 0
  • Rory Byrne si John Barnard
    Rory Byrne si John Barnard sunt cei care lipsesc de la Ferrari. Ross Brown a fost un fel de director General dpdv tehnic. Cu ideile contribuiau altii
    4 2
  • Spartanu
    Fortza Ferrari!
    Ma bucur ca Alonso a prins podiumu.Inseamna ca e un semn bun pt Ferrari.Sper sa-si revina si sa se lupte pana la final pt titlul mondial si sa faca o cursa mai buna in Spania.
    8 0
  • Byrne si Barnard
    Ca Byrne a fost o pierdere grea sunt de acord, dar ce treaba are aici John Barnard, care nu a creat niciun monopost reusit la Ferrari(cu exceptia lui 641 din 1990) pana la finele lui 1996 cand a fost inlocuit cu Byrne.Barnard este si autorul monopostului F310 din 1996, ce s-a dovedit un fiasco din punct de vedere al fiabilitatii si nu numai, dar cu care Schumi a obtinut antologica victorie pe ploaie de la Barcelona
    3 0
  • @ bernd
    Asa e si am spus-o chiar si eu. Eu m-am referit la idei. Ceva n-a mers dar toate ideile lui au fost reluate mai tarziu. Beneton 93- 95, Ferrari 2002 si 2003, actualul McLaren....
    Cand m-am referit la el, m-am referit la idei... Avea idei... Oamenii du idei sunt bogatia pamantului...
    Neresutele lui Barnard se datoreaza celorlalte probleme (motorul) si faptul ca nu colabora real cu Ferrari... Isi vindea proiectul... Inca o data subliniez: avcea idei si tupeu. De un asemenea tip are acum nevoie Ferrari
    1 0
  • hellboy
    Dupa cum spuneam ....
    Dupa cum spuneam in urma cu cateva zile, ''Alfonso va avea un rol important in economia cursei'', se pare ca am avut dreptate. Imi pare rau de Massa, din nou a fost sub asteptarile fanilor lui, cu atat mai mult sub asteptarile fanilor Ferrari.
    Sper ca progresele celor de la Ferrari sa se concretizeze si in cursele viitoare si de dragul spectacolului sa se vada progrese si din partea echipei Mercedes.
    Chiar daca sunt fan Schumi(la piloti), trebuie sa spun ca a fost patetic in Turcia.
    Se poate bate fenomenalul monopost RBR, tot ce sper e ca sa o faca Ferrari.
    Forza Rossa
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru