Alonso: "Hamilton, unul dintre favoriţi în Coreea de Sud"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.10.2010
Fernando Alonso considera că Lewis Hamilton este unul dintre piloţii favoriţi să câştige cursă din Coreea de Sud, însă crede că Ferrari va avea de asemenea un cuvânt de spus.

McLaren şi Red Bull Racing au câştigat primele două sesiuni de antrenamente libere din Coreea de Sud, însă timpii realizaţi pe circuit sunt mai puţini reprezentativi, întrucât piloţii au concurat pe un circuit complet nou.

Cu toate acestea, Fernando Alonso considera că Lewis Hamilton este unul dintre principalii favoriţi la victorie şi evidenţiază rezultateobtinute de Red Bull, însă afirma că echipa austriaca nu va reuşi să domine weekendul aşa cum a făcut-o în Marele Premiu al Japoniei.

"Ca de obicei, cei de la Red Bull Racing par foarte competitivi, iar McLaren par să fie foarte puternici aici. De fapt, Hamilton s-a calificat pe locul 3 la Suzuka şi consider că este unul dintre favoriţi să câştige acest Mare Premiu. Totuşi, cred că situaţia este diferită de cea din Japonia, unde liderii clasamentului au fost în mod cert favoriţi. Aici, noi şi McLaren putem face ceva interesant", a declarat spaniolul în cadrul unui comunicat de presă al Scuderiei Ferrari.

La rândul său, Hamilton considera că McLaren este cel puţin la fel de competitiva că Red Bull pe circuitul Yeongam, însă admite ca Ferrari şi renault pot pune probleme în calificări.

"Se pare că suntem rapizi pe liniile drepte şi cred că suntem competitivi şi în sectoarele 2 şi 3, ceea ce este încurajator.

Circuitul este foarte rapid şi ai nevoie de un monopost rapid, iar noi îl avem. Timpii sugerează că suntem la fel de competitivi precum Red Bull, dar şi Renault şi Ferrari par să fie rapizi, aşa că pilotul care obţine cel mai mult pe un tur rapid de pista poate câştiga calificările", a precizat el.

McLaren este considerată favorită pe liniile drepte din primul sector al circuitului, în timp ce Red Bull deţine un monopost care, teoretic, o avantajează în ultimul sector format de viraje lente.

Via | Ferrari | McLaren

Comentarii (4)

  • ham hau
    "pilotul care obţine cel mai mult pe un tur rapid de pista poate câştiga calificările" - asta e din putul gandirii
    13 4
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Chiar a declarat Hamilton asa ceva? "Timpii sugerează că suntem la fel de competitivi precum Red Bull, dar şi Renault şi Ferrari par să fie rapizi, aşa că pilotul care obţine cel mai mult pe un tur rapid de pista poate câştiga calificările" ?????????

    Pai ce pana acum se castigau calificarile in functie de benzina sau de numarul de tururi parcurse?
    8 3
  • Hamilton
    Ideea lui Hamilton este ca monoposturile Red Bull, McLaren, Ferrari si Renault sunt relativ egale, astfel ca pilotul care va reusi sa profite cel mai mult de calitatile monopostului sau va castiga calificarile.
    8 1
  • da da
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru