Alonso insistă că Hamilton este principalul rival la titlul mondial

de Daniel Popescu
Joi, 20.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso l-a lăudat din nou pe Lewis Hamilton şi consideră că pilotul echipei McLaren este principalul său rival în lupta pentru titlu.

Fernando Alonso l-a evidenţiat de mai multe ori pe Lewis Hamilton drept unul dintre piloţii de referinţă ai Formulei 1, afirmând că britanicul este singurul pilot din actuala generaţie capabil să câştige curse chiar şi atunci când nu deţine cel mai rapid monopost.

În avanpremiera Marelui Premiu al statului Singapore, dublul campion mondial a afirmat că Hamilton rămâne în continuare principalul său rival la titlul mondial, cu atât mai mult cu cât a urcat pe locul doi în clasamentul general după cele două victorii de la Hungaroring şi Monza obţinute în ultimele trei etape ale sezonului.

"Sunt multe echipe puternice şi au rămas mulţi pretendenţi la titlu, poate cinci sau şase care pot lupta pentru titlu. Hamilton este pe locul doi în acest moment şi încă din luna februarie am spus că este probabil cel pe care îl respect cel mai mult, pentru că ştim ce poate face cu un monopost bun sau cu unul prost."

Urmareste Automarket
"În termeni de strategie, este aproape imposibil să acoperi cinci piloţi, pentru că pot face opriri la boxe în momente diferite, aşa că în cursă trebuie să acoperim pilotul care este cel mai aproape de clasament, ceea ce în acest moment înseamnă Hamilton.
McLaren a câştigat ultimele două curse (n.r - de fapt, a câştigat ultimele trie curse), aşa că acum sunt favoriţi aici"
, a declarat spaniolul.

Referindu-se la provocările oferite de circuitul Marina Bay la lumina reflectoarelor, Alonso consideră că piloţii nu au oportunitatea de a comite greşeli, întrucât orice fel de eroare poate conduce la abandon.

"Este un circuit provocator, fără spaţiu pentru greşeli, ceea ce înseamnă că, din acest punct de vedere, este ca la Monaco. Trebuie să-ţi asumi riscuri, trebuie să-ţi găseşti limitele, dar fără să comiţi vreo eroare. Pe alte circuit probabil că ieşi în afara pistei pe iarba într-un anumit viraj în antrenamente şi pierdi un tur, dar aici pierzi întreaga sesiune", a adăugat el.

Via Ferrari

Comentarii (5)

  • Simona
    Alonso il ia peste picior pe taximetristul de hamilton :))
    8 21
  • klausnake
    Ce mi-ar place sa existe respectul pe care-l arata Alonso si la cei care scriu pe aici comentarii.
    Hai sa nu mai fim asa de uraciosi,toti pilotii sunt acolo cu un scop, si nu cred ca au ajuns acolo degeaba, adica doar pe pupe, fara sa aibe si talent...
    8 3
  • nu zic ca hamilton nu e un pilot bun.consider la ora actuala 3 piloti ffff buni.kimi ,alonso ,hamilton,dar cred ca e a 4 stire in care tot il pupa in cur pe hamilton
    5 1
  • FORZA ALONSO !!!!!!!!!!
    3 2
  • GrosJan
    "aşa că în cursă trebuie să acoperim pilotul care este cel mai aproape de clasament"

    Depinde si aiar depinde. Asa au facut si in 2010 cand nu i-a interesat decat Webber. Poate ca macar Domenicalli a invatat din greseli; Alonso insista sa le repete.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru