Alonso: "La Spa începe mini-campionatul pentru titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.08.2010
Fernando Alonso consideră că ultimele şapte curse ale sezonului reprezintă un mini-campionat care va decide numele noului campion mondial.

Fernando Alonso a revenit în lupta pentru titlul mondial în urma victoriei obţinute la Hockeneheim şi a locului doi pe care a terminat la Hungaroring, poziţionându-se la numai 20 de puncte în spatele liderului Mark Webber.

Deşi este doar pe locul cinci în clasament, pilotul Scuderiei Ferrari crede că are şanse reale la titlul mondial şi vede ultimele şapte curse ale anului drept un mini-campionat decisiv.

"Am 50% şanse: pot să câştig sau pot să nu câştig. Suntem toţi în aceeaşi oală. Există o şansă şi dacă ne descurcăm mai bine decât ceilalţi în aceste şapte curse câştigăm campionatul. Dacă cineva se descarcă mai bine decât noi, atunci ei vor fi campioni. Cred că toţi începem aproape de la zero, pentru că 20 de puncte reprezintă o diferenţă foarte mică, aşa că trebuie să parcurgem un campionat scurt format din şapte curse", a declarat spaniolul în paddock-ul de la Spa-Francorchamps.

Alonso îşi explică optimismul cu care abordează ultima parte a sezonului atât prin rezultatele obţinute pe circuit în ultimele curse, cât mai ales prin experienţa de care beneficiază Ferrari în astfel de situaţii.

"Cred că am îmbunătăţit monopostul în ultimele trei curse şi acum avem un pachet foarte competitiv.

Ştim că vom avea o concurentă puternică. Ştim că Red Bull sunt puternici oriunde, ca McLaren va fi puternică pe unele circuite precum Monza, aşa că mă aştept la o concurentă puternică".

"Dar şi noi avem experienţa de a lupta pentru titlu la limită. Ferrari a avut multe succese pe acest circuit în trecut (n.r - Scuderia a câştigat şase din ultimele opt curse din Belgia), aşa că nu am motive să fiu pesimist în acest moment. Din contră, trebuie să ne concentrăm să fim optimişti, să avem încredere în noi înşine şi în munca noastră. Speram să continuăm în acelaşi mod ca în Ungaria şi la Hockeneheim", a mai precizat el.

Pentru a-şi duce planurile la bun sfârşit, Ferrari va introduce în acest weekend un nou pachet aerodinamic şi modificări minore la deflectorul spate.

Via | ITV

Comentarii (5)

  • fp1
    Aveti careva link video pt antrenamentele libere ?
    3 0
  • F1_zone
    P1
    http://eplsite.com/stream1.html
    1 0
  • fp1
    http://www.firstrow.net/watch/24954/2/watch-formula-1---grand-prix-belgium-(-practice1-).html
    0 0
  • salut
    am auzit ceva foarte interesant pe comentariul celor de la BBC,ca la Spa,Ferrari folosesc un motor nou,iar la Monza altul,astfel incat nu le mai ramane unul nou pentru urmatoarele curse!!!
    Cam riscant!!!!
    1 0
  • sa inceapa
    dar, de obicei, la inceputul campionatului ai motoare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru