Alonso: "Nimic nu s-a schimbat la Ferrari"

de Daniel Popescu
Marti, 12.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso insistă că nu regretă plecarea de la Ferrari pentru că nu s-a schimbat nimic în performanţele fostei sale echipe şi anticipează că McLaren se va apropia de podiumuri până la finalul sezonului.

Nimic nu s-a schimbat. Am văzut că nu s-a schimbat nimic timp de 5 ani şi nu am vrut un loc şase sau şapte.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
Fernando Alonso s-a implicat într-un schimb dur de replici cu Luca di Montezemolo cu privire la motivele pentru care a părăsit Ferrari la sfârşitul anului trecut, iar acum insistă că nu regretă decizia pentru că fosta sa echipă nu a înregistrat progrese.

În sprijinul afirmaţiilor sale, dublul campion mondial afirmă că în cursa de la Barcelona diferenţa dintre Mercedes şi Ferrari a fost la fel ca cea de anul trecut.

"Sunt foarte mulţumit de mutare. Anul trecut cu Ferrari eram la o jumătate de minut sau un minut în spatele Mercedes, iar duminică Ferrari au fost la 43 de secunde în spate. Nimic nu s-a schimbat. Am văzut că nu s-a schimbat nimic timp de 5 ani şi nu am vrut un loc şase sau şapte", a declarat el pentru SkySports.

De altfel, inclusiv Montezemolo susţine că Ferrari a fost capabilă să termine fiecare cursă din acest sezon pe podium doar datorită faptului că echipele rivale au înregistrat regrese majore comparativ cu anul trecut.

În ultima parte a campionatului sper să fim aproape de podium.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
"Cred că cei de la Ferrari au avut noroc.
În acest an, cu excepţia Mercedes, nu au alţi rivali. Williams nu a progresat, Red Bull a făcut implozie, iar McLaren este în criză. Pe scurt, Ferrari începe fiecare cursă cu un podium în buzunar. Dar norocul este inutil dacă nu profiţi de el"
, a explicat el.

Între timp, Alonso îl contrazice pe coechipierul său Jenson Button şi susţine că McLaren va reuşi să câştige primele puncte ale sezonului chiar în etapa următoare de la Monaco. În plus, el anticipează că se va apropia de podiumuri spre finalul campaniei.

"Sunt foarte motivat. Dacă putem fi competitivi în curând va fi un gust dulce pentru că am început de la zero şi cred că putem câştiga puncte la Monaco. În următoarele două-trei curse vom fi la limita locului 10 şi sper că după Canada şi Austria să fim pe şapte. Acesta este obiectivul. În ultima parte a campionatului sper să fim aproape de podium", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (28)

  • asta e adevaratul alfonzo; fazter den iu!
    18 17
  • O FI EL UN PILOT MARE ,DAR SI FRUSTARILE LUI SUNT PE MASURA. MACAR SA TACA DIN GURA AVAND IN VEDERE CA AMANCAT O PAINE [ALBA] PE ACOLO.
    33 23
  • Dacă aude Kimi declarația lui Alonso, se pi*ă de râs :)

    Păi in 2014 Ferrari cu el a luat locul 2 in Ungaria si locul 3 in China, iar acum in 2015 in numai 5 etape are locul 2 in Bahrain cu Kimi, locul 1 in Malaezia, locul 3 in Australia, China si Spania cu Vettel.
    Cel mai bine ar fi să îsi rezolve problemele de la McLaren si să stea linistit ca Ferrari merge mai bine fară el.
    37 16
  • Alonso mai bine tacea.S-a facut de bacanie cu declaratiile astea.

    In prezent Ferrari merge mai bine ca in anii trecuti. Ca a progresat echipa sau ca are o linie de piloti care stiu ce sa ceara de la ingineri, partea a doua cu aceleasi performante de monopost.

    Ideea e ca declaratiile lui chiar par a fi niste frustrari.
    32 10
  • F1 Vision
    Sincer sa fiu nu inteleg de ce Alonso tot discuta despre Ferrari. A plecat de la Ferrari, de ce a plecat este irelevant, cum a plecat este irelevant, ce fac cei de la Ferrari este irelevant, tot ce tine de Ferrari este irelevant, pentru Alonso. Tot ce conteaza pentru Alonso este ce fac cei de la McLaren si aici am incheiat discutia, pentru ca este treaba lor.

    Di Monte este un tampit pentru ca cei de la Ferrari nu au nici o treaba cu cei fac cei de la Williams si nici cu ce fac cei de la Red Bull. Si sigur nu au nici o treaba cu ce fac cei de la McLaren, singura treaba pe care o au cei de la Ferrari este ce fac cu monopostul si pilotii lor. Cat despre noroc, numai un tampit crede ca cei de la Ferrari au noroc, de parca, cumva, dintr-un nor le-a picat monopostul si ei stateau si fumau... weed. Si puff a picat monopostul si gata s-a rezolvat problema. Aia inseamna noroc lol.
    31 7
  • Ciuda vorbeste :))
    19 9
  • da bre, dar punctele nu se iau pentru nr de secunde in spatele liderului ci pe locuri in clasament. Anul trecut Williams va lua fata ti tie si lui Kimi ... anul asta doar lui Kimi si nu mereu iar Fetel castiga o cursa chiar
    7 2
  • doi concediati care vorbesc cu ciuda ca Ferrari se ridica fara ei; pentru ei era mai bine sa se prabuseasca Ferrari sa para perioada lor mai cu motz
    9 2
  • Si totusi pe undeva are dreptate cu ,, non performanta celor de la rbr , wiliam ,, mertu este departe si locul 2 nu conteaza , credeti ca pe vettel il intereseaza locul 2 , nu cred , deci pe undeva nu a pierdut nimic , ba dinpotiva un contract mai mare si este evident ca are un meci cu montezemolo numai de ei stiut , ,,,,, si eu nu vad apropo nici ciuda nici frustare , ci pur si simplu realitatea , ca nu stim noi mai multe decit el si nu va mai dati voi expertii lu peste
    21 17
  • mobius
    Nici eu nu vad vreo frustrare, asa cum a mai spus-o el si altii ar fi putut sa mai ramana daca voia la Ferrari. Pur si simplu a raspuns unui atac al lui Montezemolo, care a fost, eufemistic vorbind, ireverentios. Pe de alta parte, Montezemolo are dreptate cand spune ca Ferrari performeaza acum si datorita lipsei de performanta al celorlalti. Ideea ca n-ar trebui sa-l intereseze ce fac echipele concurente este gresita, cu tot respectul pentru cei ce emit astfel de idei. Dupa cele vazute pana acum, cred ca are dreptate in privinta trendului ascendent al echipei. Eu le doresc succes.
    16 10
  • danploiesti
    urat ca se atinge de Ferrari iar
    8 5
  • Alonslow mai bine taci din gura ca esti pe dinafara
    13 8
  • gigi k rai
    alonso e foarte frustrat .el a mers cel mai bine la renault cu briatore in rest a mai castigat cate-o cursa cand si cand . acum nu poate nici macar sa faca jumatate de cursa dar sa mai ajunga pe podium. poate daca lar lasa sa concureze singur si nici asa nu e sigur ,e posibil sa-i cedeze franele ,dar dred ca se va retrage si el odata cu kimi
    14 11
  • ba s-a schimbat ceva fundamental la ferrari- AI PLECAT TU IMBECILULE !!!
    23 10
  • exact, s-a schimbat "doar" pe ici pe colo in punctele esentiale. Au plecat el si Monte care il tinea in brate pe el si pe ai lui
    10 4
  • @Gigi de ce esti asa de suparat pe bietul alonso?
    4 7
  • "el anticipează că se va apropia de podiumuri spre finalul campaniei." Hai sa o vedem si pe asta :d.
    4 3
  • @gogu- nu sunt suparat, mi-e scarba de acest fanfaron care a luat o tona de bani de la italieni si acum da cu rahat in ei . Asta spune totul despre caracterul lui ....
    15 12
  • Sper(i), dar speri degeaba. Probabil nu va mai reusi sa castige curse vreodata. Doar cu vreo schema de genul Singapore 2008, dar Button nu e Piquet.
    10 5
  • si nici Ron nu e Briatore, dupa cum s-a convins deja
    5 1
  • Si o caramida intelege ma bine F1 decat voi......
    8 5
  • McSquizzy
    Automarket devine un fel de cancan..ce va place sa dati de mancare la gaini amatoare de intrigi..romanilor

    Declaratiile de mai sus ale lui Montezemolo sunt extrase din articolul original si plasate in cel din limba romana superficial, oarecum ca fiind exprimate de Alonso.

    De exemplu : "Cred că cei de la Ferrari au avut noroc. În acest an, cu excepţia Mercedes, nu au alţi rivali. Williams nu a progresat, Red Bull a făcut implozie, iar McLaren este în criză. Pe scurt, Ferrari începe fiecare cursă cu un podium în buzunar. Dar norocul este inutil dacă nu profiţi de el", a explicat el. (MONTEZEMOLO..NU Alonso)

    PS: Alonso vorbeste de Ferrari pentru ca la fiecare ocazie pe care o are toata presa il intreaba daca nu regreta plecarea de la Scuderie. E normal sa raspunda la lipsa asta de bun simt pe care o are presa. Daca cateva gaini inguste la minte vad un esec in faptu ca nu s-a strans la McLaren momentan niciun punct in cateva etape si ca ..wow...Ferrari e pe locu 2 (unde a fost pentru o buna perioada de timp pana la inceputu sezonului 2014)..incercati sa priviti imaginea de ansamblu, pe termen lung lucrurile vor sta altfel..la fel ca si la Mercedes carora le-a trebuit 4 ani sa devina campioni mondiali. Dar voi vreti totul AZI, ACUM..romanilor
    9 6
  • ayrton4ever
    @gigi... Alonso "imbecil", auzi la el... :))... iti arunci frustrarile esecurilor din viata personala pe Alonso?... wow, ce barbat esti... pai daca el e imbecil, tu esti putin mai inteligent decat o râmă:)).. sper sa nu citeasca vreo râmă commentul asta, ca s-ar simti jignita :))))

    Fact!!!: Omul raspunde la intrebari puse de jurnalisti... asta e tot... you don t have to be a "rocket scientist" to notice that :))
    7 7
  • @ayrton4ever lasa rama ca ii foarte desteapta, compara-i cu o caramida...... In rest ai un mare plus de la mine!
    4 5
  • querty
    Sunt vreo 3-4 inteligenti aici care isi varsa naduful pe Alonso, ce viata trista aveti flacailor. Adevarul este ca Ferrari este in aceeasi buda ca pana acum. Se chinuie sa fie pe locul 2. In anii cand Alonso castiga curse si se batea pentru titlu, ofuscatii de mai sus dadeau cu pietre acum fac un titlu de glorie ca betivul ala incapabil de Kimi termina o cursa pe locul 2! Dupa ce anul trecut de abia intra in primii 10 la ani lumina de Alonso! Da, Alonso are dreptul sa-si dea cu parerea despre Ferrari pentru ca a tras pentru echipa aia si pentru ca niste jurnalisti idioti au senzatia ca daca Mclaren acum nu e in top Alonso are o problema. Va spui io ca n-are nici o problema. Are cel mai gras contract din F1 si il doar in basca de parerile voastre si nu numai.
    7 13
  • La Ferrari s-a schimbat tot. Sunt pe primul loc, dezvolta ca niciodata monopostul, conduc detasat la piloti, fetel e virtual champion, urmeaza dominatia rosiatica. Ce sa zic si eu.
    6 8
  • F1 Vision
    @ayrton4ever: Evident ca raspunde la intrebarile puse de ziaristi. Si daca Alonso era cat de cat inteligent, nu repeta aceeasi poezie de fiecare daca, la fel cum o facea la Ferrari. Il intreaba daca regreta ca a plecat de la Ferrari, foarte bine, cel mai simplu raspuns era Nu si atat. Asa arata ca nu regreta, dar el explica, si se scuza, iar multe scuze realmente... nu ajuta la nimic.

    P.S. Tot incerci sa pari destept cu "rocket scientist", nu te-ai prins ca nu-ti iese?
    5 1
  • ayrton4ever
    @F1Vision: "Daca Alonso era cat de cat inteligent"... mda, asta arata cat de "destept" esti tu... :))... specialist wannabe cu postari a la "James Allen". AI auzit d'aia prosti si harnici? Tu ai putea conduce un "imperiu" de "ei", stii cum zic? :))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru