Alonso: "Orice se poate întâmpla în ultimele două curse"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.10.2010
Fernando Alonso crede că lupta pentru titlul mondial este deschisă oricărui rezultat în ultimele două curse ale sezonului.

Fernando Alonso a preluat conducerea în clasamentul general după victoria repurtată duminică în Coreea de Sud. Spaniolul a profitat la maxim de abandonurile suferite de cei doi piloţi ai echipei Red Bull Racing, Mark Webber şi Sebastian Vettel, şi are un avans de 11 puncte cu numai 50 rămase în joc.

Totuşi, chiar dacă a sugerat că Jenson Button este mai mult sau mai puţin ieşit din lupta pentru titlul mondial, pilotul Scuderiei Ferrari avertizează că orice se poate întâmpla în finalul sezonului şi că este vital să termine pe podium.

"Ştim că cu acest nou sistem de punctare se poate întâmpla orice într-o cursă. Dacă nu câştigi puncte, pierzi 25 de puncte în fata principalilor tai oponenţi. Aici Webber şi Vettel au avut ghinion. Orice se poate întâmpla în următoarele două curse, încă sunt patru sau cinci candidaţi la titlu şi, aşa cum am mai spus, să fii constant pe podium este cheia câştigării campionatului. Am fost foarte concentraţi în ultimele şase sau şapte curse, dar în ultimele două nu putem uita că trebuie să fim pe podium şi să luptăm pentru victorie", a precizat dublul campion mondial.

Conform calculelor matematice, Alonso poate câştiga titlul mondial dacă termină pe locul 3 în Brazilia şi Abu Dhabi, cu condiţia ca Webber să nu câştige ambele curse.

Via | BBC Sport

Comentarii (5)

  • O judecata pertinenta si la locul ei . Judecatile noastre si felul nostru de "a fi" ne dau ceea ce avem in viata . Din felul cum a gestionat , cel putin pina acum , acest final de campionat F1 , dupa parerea mea , merita sa ia al 3-lea titlu . Eu ii urez bafta .
    16 3
  • Web vs Alo
    Webber este sub Alonso ca valoare.Singura diferenta poate s-o faca monopostul Red Bull care in califcari e mai rapid sau motoarele uzate ale lui Alonso.
    16 3
  • F1-zone
    Webber
    Nu e imposibil pt Webber sa castige cele doua curse insa trebuie ca in calificari sa fie inaintea lui Alonso iar Vettel sa-i cedeze de 2 ori locul 1.Cred ca sunt sanse f mari sa le iasa cel putin o data.Pe de alta parte,nu exclud varianta ca Alonso sa mai castige o cursa.
    11 4
  • mobius
    Alonso
    In cel putin o cursa, cea din Brazilia, probabil, Alonso si Ferrari pot fi peste RBR, iar Alonso , nu ma indoiesc va gestiona foarte bine un eventual avantaj. Problema este, asa cum si el o spune, ca in F1nu actioneaza doar calculul matematic ci este posibil sa se intample orice. Eu ii doresc lui Alonso motoare fiabile, va sti ce sa faca cu ele si multa bafta. Merita din plin al treilea titlu.
    12 2
  • Spartanu
    Alonso
    Mi-e frica sa nu pateasca Alonso ca cei de la Redbull,sa i se supraincalzeasca motoru sau sa se ciocneasca cu altu.orice se poate intampla.sper sa nu se intample asta.trebuie sa aiba grija in jurul lui si cum sa tureze motoru.i doresc bafta.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru