Alonso, penalizat cu 25 de poziţii pe grila de start din Rusia

de Daniel Popescu
Vineri, 09.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso va fi penalizat cu 25 de poziţii pe grila de start de la Soci din cauza update-ului introdus de Honda la unitatea de propulsie.

Esential 25 cde locuri este penalizarea primita de Fernando Alonso in Marele Premiu al Rusiei
Honda a introdus la Marele Premiu al Rusiei un update la unitatea de propulsie de pe monopostul McLaren, care i-a fost alocat doar lui Fernando Alonso.

McLaren a confirmat vineri că Alonso va folosi noi componente pentru motorul cu combustie internă, turbină, sistem de recuperare a energiei MGU-H, baterie şi sistem ECU. Întrucât utilizarea unui nou motor se penalizează cu 10 poziţii pe grila, iar celelalte componente cu câte 5 poziţii, Alonso va suporta o penalizare totală de 25 de locuri pe grila de start.

De asemenea, Roberto Merhi va fi penalizat cu 20 de poziţii pe grilă după schimbarea motorului cu combustie internă, a turbinei şi a sistemului ECU. În urma acestor penalizări, Alonso va lua startul de pe locul 20 al grilei, în timp ce pilotul celor de la Marussia va fi al 19-lea, cu excepţia cazului în care pe parcursul weekendului apar pedepse asemănătoare şi pentru alţi piloţi.

Marele Premiu al Rusiei la TV

Drepturile TV ale Formulei 1 pentru România sunt deţinute de postul Dolce Sport, care poate fi recepţionat şi pe internet prin intermediul platformei TelekomTV.

Calificările şi cursele pot fi urmărite în ţara noastră şi pe postul de televiziune RTL (limba germană).

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 9 octombrie 10:00 -
Antrenamente 2 vineri, 9 octombrie 14:00 -
Antrenamente 3 sambata, 10 octombrie 12:00 -
Calificari sambata, 10 octombrie 15:00 DolceSport, RTL Telekom TV
Cursa duminica, 11 octombrie 14:00 DolceSport, RTL Telekom TV

Via F1i

Comentarii (12)

  • lucky70
    De ce e atat de sigur ca Alonso va pleca din spatele lui Merhi,chiar nu poate sa se claseze in calificari pe 13 sa zicem ,si sa-l devanseze astfel?
    8 6
  • nu conteaza,. alontzo va invinge !!! doar e dublu cacampion ....
    5 16
  • @Lucky: Simplu. Pe orice pozitie in calificari iese Alonso, nu conteaza pentru ca are 25 de locuri penalizare. Ar trebui sa iasa pe locul -5 pentru a iesi in fata lui Mehri adica pe 19 in loc de 20. Iar weekendul nu s-a terminat, Alonso s-ar putea sa mai primeasca inca 10 locuri penalizare daca cei de la McLaren vor mai schimba odata unitatea de propulsie, maine in FP3.
    7 1
  • lucky70
    @F1Red_Fury Nu vad de ce ar schimba-o,au spus ca au doar una(de specificatie noua),Si ,da,cred ca Alonso poate obtine un rezultat mai bun decat cei 2 de la Manor,decat Button(cu motorul vechi inferior,teoretic,ca putere),decat cei 2 de la Sauber...Fiind un circuit lent,posibil ca Williams sa aiba probleme...Massa o fi bun pe ploaie,dar rapid nu e!Mai sant Maldonado si Verstappen care mai ies in decor...
    3 4
  • @Lucky70: Daca tu nu vezi de ce ar schimba-o treaba ta. Dar s-ar putea sa faca asa ceva, vedem maine evident. Alonso poate obtine un rezultat foarte bun, dar tot de 20 va pleca daca nu intervin alte penalizari. Repet, poate in calificari sa iara si in pole, tot de pe 20 va pleca daca nu intervin alte penalizari. Intelegi acuma? La asta se referea acel paragraf din articol.
    8 1
  • daniel
    F1_Red_Fury
    Nu e corect calculul tau.
    De ce?
    Pentru ca si Merhi are o penalizare de 20 de pozitii.
    Matematica mea spune ca 25-20=5. Deci Alonso trebuie sa se claseze cu minim 5 pozitii inaintea lui Merhi ca sa nu plece in cursa de pe ultimul loc.
    4 2
  • @Daniel: Bine mane, bun calculul tau dar este gresit. Alonso ia pole-ul maine, va pleca de la locul 20, adica ultimul de pe grila. Mehri nu face nimic, va pleca de pe locul 19 de pe grila. Simplu? Matematica ta este gresita pentru ca sunt doar 20 de pozitii pe grila, nu sunt 25. La orice loc iese Alonso se adauga cel 25 de pozitii penalizare, asa ca iese... tot ultimul de pe grila. La orice loc ia Mehri, acelasi lucru, se aduca 20 de pozitii penalizare, asta inseamna ca va iesi inaintea lui Alonso si daca amandoi ies in pole, ceea ce oricum nu se va intampla acest lucru.

    Daca nu ai inteles pana acuma cum se calculeaza aceste pozitii de penalizare, scuze dar te uiti degeaba la F1.
    5 2
  • Alonso pleaca ultimul maine. Asta e singura pozitie pe grila de start 100% sigura. Pe ce loc va termina e alta treaba. Si pun pariu ca prinde punctele.
    3 1
  • lucky70
    Poate ma uit degeaba la F1,dar cred ca Daniel are dreptate.Logic,daca Alonso este cu 5 pozitii in fata lui Merhi in calificari,va pleca din fata lui!Daca nu ar fi asa,atunci cei penalizati de ce ar mai alerga in calificari?
    4 1
  • @Lucky70: Scuze mane dar Alonso va pleca ultimul de pe grila orice fac restul pilotilor. Ieri am spus ca s-ar putea sa mai schimbe alte piese, tu ai zis ca-s prost si tu stii mai bine. Alonso are 35 de pozitii penalizare in acest moment... te prinzi tu de restul. Weekend placut in continuare,
    1 0
  • lucky70
    Multumesc,asemenea!Si nu mi-am permis sa te fac prost,nu am motiv.
    0 0
  • b a c v
    Trebuiau 43 de pozitii retrogradat pe grila
    Ba nu. 131 de pozitii poate ca ar fi fost corect.
    Ar fi patetici daca n-ar fi penibili...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru