Alonso: "Pneurile, principala explicaţie pentru sporirea depăşirilor"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.05.2011
Fernando Alonso consideră că pneurile Pirelli au jucat un rol esenţial în sporirea numărului de depăşiri din Formula 1.

Numărul ridicat de depăşiri din Marele Premiu al Turciei a condus la apariţia a numeroase controverse privind artificialitatea Formulei 1, ca urmare a faptului că spectacolul este asigurat în bună măsură cu aripa spate ajustabilă.

Există deja voci care susţin că utilizarea DRS-ului a condus la un număr prea mare de depăşiri, motiv pentru care fanii urmăresc cu greu evenimentele de pe circuit, însă Fernando Alonso crede că adevăratul catalizator al spectacolului este reprezentat de noile pneuri Pirelli.

"Cred că a fost bine. Depăşirile pe care le-am văzut s-au datorat mai mult diferenţei de performanţă dintre pneuri decât DRS-ului. Îmi place şi începem să ne obişnuim cu asta. Este o Formula 1 noua comparativ cu anul trecut. Când l-am urmărit pe Nico Rosberg în primele două tururi a fost imposibil să-l depăşesc, dar când pneurile sale au început să se degradeze a fost foarte uşor să trec de el, aşa că are mai multă legătura cu cauciucurile", a declarat pilotul Scuderiei Ferrari.

În ciuda criticilor venite din partea unora dintre fani, spaniolul consideră că Formula 1 le oferă acestora exact ceea ce au dorit: un număr mai mare de depăşiri şi, implicit, mai mult spectacol şi elemente imprevizibile.

"Este ceea ce au cerut oamenii.

Mai mult spectacol, mai multe opriri la boxe, mai multe depăşiri. Poate că este puţin confuz pentru oameni, pentru că îi poţi urmări pe primii cinci piloţi, dar nu-l poţi urmări pe cel de pe 14 pentru că sunt prea multe intrări la boxe. Dar cel mai important lucru este ca oamenii din tribune şi din faţa televizorului se bucură", a mai precizat el.

Via | GPUpdate

Comentarii (15)

  • salut
    eu cred ca are o mai mare importanta DRS-ul,decat pneurile,desi strict vorbind diferenta dintre un pilot cu pneuri uzate si unul cu pneuri noi,poate fi si de 4 secunde,cred ca atunci cand ai acelasi tip de pneuri si acceasi uzura la ele,DRS si KERS-ul te ajuta mai mult sa desaseti decat pneurile!
    2 3
  • Multimea
    Multimea cerseste si hahahaie cand i se da paine si circ. Daca-i dai circ uita si de paine. Formula 1 a fost si ar trebuie sa fie UN SPORT DE ELITA. Mama, ce nostalgic sunt. Nasol...
    4 3
  • DRS
    DRS-ul are un foarte mare neajuns. Si e important atunci cand spunem ca vrem spectacol. DRS-ul descurajeaza depasirile din afara zonei de activare! Adica elementul de spectacol primordial, bataia pe TOATA lungimea pistei. Viraje rapide, mai lente, inainte pilotii cautau orice oportunitate. Acum, toti asteapta zona DRS. Aproape toti. E devreme sa tragem concluzii insa afirmatia mea de mai sus este o prima observatie. Sa vedem cu decurg lucrurile in continuare.
    7 1
  • Traim vremuri de tranzitie oribile
    Ai foarte mare dreptate.Nu mai avem lupta intre piloti ci intre echipe. E mai rau ca pe vremea lui Williams (Mansel, Prost... '92-'97) Suspensia activa a fost interzisa tocmai pentru ca asasina competitia... Traim vremuri experimentale dar ne putem bucura mai mult de soarele de weekend, putem face alte prostii, putem merge la un meci de fotbal sau sa chibitam pe langa jucatorii de table din fata blocului... Vom fi mai umani, ne vom juca mai mult
    5 1
  • Nah .... eu v-am avertizat ca o sa iasa o porcarie de competitie. In trecut o depasire avea valoare, era acolo mana pilotului. Spectacol in F1 nu inseamna neaparat multe depasiri, dar daca multimea nu vrea sa inteleaga ....
    1 6
  • @nkvd iuliani si alte id-uri cuceritoare
    Ne-ai avertizat?Ce urat ca nu te-am onorat cu interesul cuvenit..rusine sa ne fie..te mai asteptam cu prognoze si avertizari de tsunami. Ai grija de coastele Japoniei.
    4 1
  • @bisuce
    nu esti prea zdravan la minte .... adica ai niste postari dementiale. La propriu.
    5 0
  • Peremere
    NKVDRE
    Alo!Tovarasa profesoara a lui Bula! Nu imi dai si mie un 5?F1-sau K1?Ce-ti place mai mult?Depasirea pe contrasens..
    4 0
  • de acord @diesel
    pacat ca pilotul numai conteaza aproape deloc in competitie. mare pacat. mi-ar fi placut sa vad ceva asemanator ca (implementare -dar pe intreg grand prix-ul: comparatie cu indy din state). asa nu ar mai trebui sa asteptam acele benzi de viteza impuse. ai avea mai mult spectacol in varianta americana.
    3 0
  • bula-motorshow
    Treaba buna cu pnerile astea.Comic sa-l vad pe But cum il bate pe Hamy si viceversa. Buna lupta. Button e favoritul meu, sper sa nu-l mai ierte pe ala cu cercei in urechi.
    3 0
  • @bula_motorshow
    gata Bishuce, ai mai daramat un ID? Asta esti, prin iesirile tale se alege praful de toate ID-urile tale... Mereu incepi cu indemne la calm si cumpatare si ajungi sa te dai cu capul de pereti cu multa inversunare.
    Nu te deranja degeaba sa-mi spui ca este altcineva. Mai mult noroc cu noul ID!
    2 1
  • @NKVD
    Adio, dar raman cu tine! Am sugerat ca esti mediocru si un om rau. N-am spus ca esti complet imbecil. Te descurci sa traversezi strada. Bravoooooooooo
    1 2
  • @Bisho
    Cum ramane cu indemnurile la postari pline de respect de care ai facut atata caz atunci cand ti-ai facut al n-lea cont? Eu ti-am spus ca n-o sa rezisti mult pana sa "iesi pe stadion".
    ps: fotografia pe care tocmai ai sters-o de la ultimul tau cont era cu tine, nu-i asa? Asta explica multe ...
    2 1
  • @nkg
    Suntem mai multi aici dar tu esti atat de inteligent incat asimilezi repede. Suferi de mania persecutiei, baietas.
    1 2
  • @F1-Racing
    dap, eu ma plang ca sunt "vanat" de KGB, nu tu (sub celalat ID al tau mai des utilizat in ultima vreme). Sau nu intelegi sensul cuvintelor pe care le folosesti.
    ps: ceva poze? Intuiam eu ca vorbesti din proprie experienta.... acum ai adus un motiv in plus sa cred asta ...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru