Alonso: "Poate că Ferrari nu are un monopost mai lent decât rivalii"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.03.2012
Fernando Alonso anunţă că Ferrari nu renunţă la obiectivul de a câştiga titlul mondial în 2012 şi avertizează că este posibil să nu deţină un monopost mai lent decât al rivalilor.

Fernando Alonso a devenit brusc mult mai optimist înaintea Marelui Premiu al Australiei de la finalul acestei săptămâni. După ce cu numai câteva zile în urma avertiza că Ferrari are mult de muncă pentru a îmbunătăţi monopostul F2012, spaniolul insistă că Scuderia va lupta pentru titlul mondial în 2012 şi nu exclude posibilitatea ca maşina să fie cel puţin la fel de rapidă ca cea a rivalilor.

Declaraţiile sale vin pe fondul prestaţiilor modeste ale Scuderiei în cele trei sesiuni de teste din această iarnă şi a predicţiilor că echipa nu va lupta nici măcar pentru podium la Melbourne.

"Vrem să fim campioni mondiali la final, acesta este obiectivul principal, iar la Melbourne trebuie să avem un monopost bun. Vom afla duminică cât de competitivi suntem. Cursele reprezintă adevărul. În testele de iarnă vedem unele echipe care par rapide, iar apoi când ajungem la prima cursă nu mai sunt atât de rapide. În 2010 am fost doar pe locul 5 în ultimul test de la Barcelona cu puţin carburant în rezervor, iar apoi am obţinut dubla în Bahrain.

Cursa este întotdeauna diferită", a declarat spaniolul.

Totuşi, spaniolul a admis că a identificat unele deficienţe ale monopostului F2012 pe parcursul celor trei sesiuni de teste din această iarnă.

"Sunt încrezător şi relaxat în privinţa posibilităţilor monopostului nostru. Iarna a fost foarte grea pentru noi, pentru că am avut multe teste de făcut. Este un monopost complex în termeni de setări şi înţelegere. Poate că nu ne-am atins obiectivele foarte optimiste, dar asta nu înseamnă că suntem mai lenţi decât celelalte maşini", a mai precizat el.

Via | Reuters

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (8)

  • Surpriza! Oamenii astia si-au ascuns forma
    12 4
  • Surpriza
    Nu cred ca si-au ascuns forma... Personal as vrea sa fie asa... dar nu cred... Pt Ferrari anul acesta va fi greu sa-si bata rivalii.
    16 4
  • tataie
    alonso asta trancane asa ca sa nu adoarma ...
    Bunicu iesea dimineata pe prispa, se uita la cer si spunea: "Azi ori ploua, ori nu ploua"-- SI ASA ERA.
    13 12
  • ALONSO
    poate..............
    4 6
  • Poate că Ferrari nu are un monopost mai lent decât rivalii
    ramane de vazut in calificari si mai ales in cursa........in rest bla bla bla si bla bla bla :)
    5 2
  • @MarianRadu
    Am convingerea ca Ferrari, in baza rezultatelor din sezonul trecut, o fi stiut ca face; 2012 va dovedi da ce sunt capabili-dar mai e si hazardul: toti au muncit tocmai in ideia de a fi cel mai bun. Cine va fi cel mai bun?
    In vara vom avea pncte de vedere, iar in toamna, sigur vom stii...ca Ferrari nu-i oricine!!
    5 2
  • mobius
    vom vedea
    Eu nu spun ca Ferrari trebuie sa-si bata rivalii usor, asa cum a facut in sezonul trecut RBR, ar fi prea putin spectaculos. Prefer o lupta stransa ca in 2010 dar la final as vrea sa-l vad pe Alonso campion. Ferrari nu cred ca are vreo sansa deoarece Massa nu cred ca va conta, cu toate ca mi-ar place sa-l vad aproape de Alonso.
    7 3
  • Alonsi si Ferrari
    Praf in ochi, Alonso intotdeauna a fost optimist si si-a laudat masina chiar daca nu era asa cum isi dorea, si acum a iesit de atitea ori si el si Domenicali si .... Cred ca fac vreun truc.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru