Alonso preconizează spectacol în cursa de la Montreal

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.06.2010
Fernando Alonso susţine că rezultatele cursei din Canada sunt imprevizibile din cauza strategiilor diferite şi speră să termine pe podium.

La fel ca şi Lewis Hamilton, Fernando Alonso a optat pentru pneuri supersoft în calificările din cadrul Marelui Premiu al Canadei.

În schimb, rivalii de la Red Bull au mizat pe pneuri medium, motiv pentru care pilotul Scuderiei Ferrari anticipează pentru duminica o cursă imprevizibilă.

"Cei de la Red Bull s-au calificat cu pneurile mai tari, ceea ce nu s-a mai întâmplat în acest an. Eu şi Hamilton începem cu supersoft, aşa că vom avea o strategie opusă şi orice se poate întâmpla. Cred că pentru prima oară nu vom mai avea o cursă în care începem şi ne urmărim unul pe altul, ne oprim toţi într-un interval de două-trei tururi şi apoi terminăm pe aceleaşi poziţii. Vor fi ceva mişcări şi sper să fie distractiv", a declarat spaniolul la finalul calificărilor.

Pe de altă parte, Alonso a remarcat progresele realizate de Ferrari după ce s-a poziţionat la numai 0.015 secunde de Vettel şi speră să obţină o clasare pe podium în cursa de duminică.

"Suntem mulţumiţi de calificări, am fost mai tot timpul în top 3.

Dacă cineva ne-ar fi spus joi că vom termina la o jumătate de zecime de Red Bull în calificări, nu am fi crezut. Aşa că este mai bine decât ne aşteptam şi sperăm la un podium. Întotdeauna este posibil să termini pe podium în Canada dacă pleci din primii 5, pentru că numai stând pe circuit poţi beneficia de ce se întâmpla cu monoposturile din fată", a mai declarat el.

Coechipierul său Felipe Massa va lua startul de pe locul 7.

Via | ITV

Comentarii (6)

  • alonso
    Ce-i drept nu ma asteptam ca Ferrari sa revina pe linia de plutire in Canada. A fost o surpriza placuta dupa Istambul insa mai trebuie ceva update-uri pt a ajunge in frunte. Bafta tuturor!
    7 4
  • diesel08
    succes!
    O cursa buna si podium pentru Fernando! Bafta!
    4 1
  • Webber
    Inca nu este confirmat dar se pare ca in masina lui Webber a fost schimbat cutia de viteza , ceea ce inseamna o penalizare de 5 pozitii.
    0 0
  • F1fanatic
    http://www.f1fanatic.co.uk/2010/06/13/webber-loses-second-place-on-grid/
    0 0
  • Confirmat
    Este confirmat pe F1.com .... Nasol pentru RB
    0 0
  • "Adevarul gol golut este ca....
    Alonso a dat intotdeauna dovada ca e un bun pilot..,bravo celor de la Ferari ca au optat pt el...
    Binenteles sa recunoastem ca in aceasta cursa..,strategia cauciucurilor a fost gresita..,cum a fost si a celorlalti...
    Va salut..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru