Alonso se bazează doar pe noroc pentru a câştiga titlul

de Daniel Popescu
Luni, 23.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a admis că are nevoie de noroc pentru a câştiga titlul mondial, în timp ce Lewis Hamilton speră să-l învingă pe spaniol până la finalul sezonului.

Esential 60 de puncte este avansul lui Vettel in fata lui Alonso in clasamentul general
96 puncte are de recuperat Hamilton in fata lui Vettel pentru a deveni campion
Sebastian Vettel şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general după victoria obţinută duminică în Singapore, având acum un avans de 60 de puncte în faţa lui Fernando Alonso.

În condiţiile în care Ferrari nu are la dispoziţie un monopost competitiv în calificări, spaniolul a admis că unica speranţă la titlul mondial a rămas norocul.

"Vettel continuă să-şi sporească avansul şi trebuie să fim realişti. Trebuie să avem noroc. Vrem să luptăm pentru titlu, dar avem un deficit de 60 de puncte şi un deficit de o secundă în privinţa performanţei monopostului. Dacă luăm în calcul aceste două lucruri, atunci trebuie să fim foarte, foarte norocoşi", a declarat el la finalul unui Mare Premiu al statului Singapore pe care l-a terminat pe locul doi.

Vettel continuă să-şi sporească avansul şi trebuie să fim realişti.

Trebuie să avem noroc.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Între timp, Lewis Hamilton şi-a luat deja adio de la titlul mondial, în condiţiile în care are de recuperat 96 de puncte pentru a-l ajunge pe Vettel, cu numai 150 de puncte maxim disponibile în ultimele şase curse. În acest context, pilotul echipei Mercedes admite că noul său obiectiv este locul doi în clasamentul general, dar are de recuperat 36 de puncte faţa de Alonso.

"Sunt la aproape 100 de puncte în spate, aşa că titlul a ieşit din calcule. Încerc doar să-l ajung într-un fel pe Alonso, este în faţă cu câteva puncte, dar vom încerca să învingem Ferrari. Vom naviga pe valul pe care suntem deja pentru că în general este bine, mult mai bine decât parcursul echipei de anul trecut. Sunt bucuros că pot contribui şi voi încerca doar să-i ajung pe cei de la Ferrari", a adăugat el.

Via ESPNF1, ESPNF1

Comentarii (19)

  • GrosJan
    "Alonso se bazează doar pe noroc pentru a câştiga titlul"

    Pai asta am spus eu mereu. Asa a castigat doua titluri asa a incercat si in 2010 in ultima cursa asteptand sa moara Vettel in loc sa treaca de Petrov asa cum astepta sa crape suspensia lui Raikkonen la Nurburgring 2005. E precum ursul cand cauta mancare: merge pe unde stie ca a mai gasit. Alonso asa a capatat titlu asa face in continuare.

    Deci titlul topicului este valabil pentru intreaga cariera a lui Alonso. Se bazeaza pe noroc nu competente. Nu e noroc nu e titlu. Daaa, stiu, nu are masina RBR. Dar nici altii mai buni ca el nu au, asa ca de ce sa aiba musai el? Daaa, nu are masina RBR, dar si daca aveau toti nici locul 2 nu lua in campionat. Asa ca ciocu mic, e mai convenabil pentru el cu masini diferite ca are sponsor la o echipa mare
    20 32
  • GrosJan
    "Lewis Hamilton şi-a luat deja adio de la titlul mondial, în condiţiile în care are de recuperat 96 de puncte pentru a-l ajunge pe Vettel, cu numai 150 de puncte maxim disponibile în ultimele şase curse." Altul care se bazeaza numai pe noroc, deh in 2008 a avut noroc ca l-a depasit pe Glock in ultimul tur, altfel pa titlu. Nu este noroc, pa rezultate. In 2009, zero noroc, in 2010 la fel, in 2011 a mai mers dar degeaba, iar in 2012... si mai putin noroc. Si zero competente. Noroc cu echipa ca-i da un salariu mare, dar fara noroc nu iese nimic.
    17 15
  • GrosJan
    Hamilton e la extrema cealalta, rascand prea mult cu depasirile. Ce a fost la Interlagos 2008 se numeste eveniment corect de cursa. Glock era un spatele lui Ham inainte sa inceapa ploaia. Nu a intrat sa puna pneuri de ploaie si era imposibil sa tina masina pe circuit. A fost depasit la rand de multi.

    Daca vrei sa zici de noroc in 2008, apai zii de Singapore unde trebuia sa castige Massa daca nu erau evenimente de cursa .... artificiale.

    Eu nu il condamn pe Alonso ca isi joaca sansa cu atuurile pe care le are. Cum ar fi ca decide sa ramana in spatele lui Petrov asteptand o greseala considerand ca nu e suficient de rapid incat sa fie depasirea mai putin riscanta.

    Il condamn insa pentru ca apare apoi cu ifose de vedeta superrapida care scoate totul din monopost cand de fapt face o cursa lenta procedand cum procedeaza

    Deci daca in fotbal de exemplu esti fundas (valoros pe postu ala) nu-mi veni apoi sa ma prostesti ca esti atacantu lu peste.
    8 19
  • @GrosJan
    bah grosjeane..tu esti planta mah
    nu stiu de ce te uiti la sportul asta
    17 9
  • GrosJan
    "Eu nu il condamn pe Alonso ca isi joaca sansa cu atuurile pe care le are. Cum ar fi ca decide sa ramana in spatele lui Petrov asteptand o greseala considerand ca nu e suficient de rapid incat sa fie depasirea mai putin riscanta.", daca nu-l condam inseamna ca nu-i nevoie sa mint. A incercat de cateva ori sa-l depaseasca dar la fel ca Webber care era in spatele lui, nu a reusit.

    Cat despre fotbal sunt vreo 11 intr-o echipa + niste rezerve. Iar atacantul lui peste sunt cel putin 2-3 intr-un meci, care in functie de cat de bine se descurca echipa pot sa ajunga si in aparare, probabil de aia forbalul este un joc de echipa.

    Adevarul este unul simplu, eu cred in adevarul meu, pe care numai eu il stiu si in inteleg. Poate sa zica oricine altceva, chiar si cu argumente, eu stiu numai adevarul meu. Seaman mult cu McLaren Mircea, un alt fan la fel de ignorant ca mine, dar de ce sa ma gandesc cand pot sa n-o fac. Adevarul meu este numai al meu si imi este greu sa accept realitatea din teren. Adevarul doare, dar deh tine numai de mine sa rezolv problema asta.
    7 17
  • GrosJan
    realitatea din teren este ca Alonso a fost planta si la Abu Dhabi si la Interlagos cand se juca titlul. Din acelasi motiv: prudenta exagerata sau lentoare pura.
    A incercat 3 depasiri si a lasat-o moarta in ultimele haaat, zeci de minute cand trebuia sa fie in ambele retrovizoare ale lui Petrov deodata (ca sa ma exprim cum a zis Senna de Mansel care a presat mereu o depasire).
    Alonso sta ca boul in spate asteptand sa pice para malaiata si apoi se da cal. Aduce caruta la destinatie ... da nu in timp util sa iasa primu.
    7 20
  • GrosJan
    Smecheria este ca macar Alonso a incercat ceva, chiar daca materialul de concurs nu se ridica la nivelul ambitiei lui. Daca avea o masina cu 200ms mai rapida realitetea era alta. Macar aduce caruta la destinatie cand altii au monoposturi la dispozitie. Cel mai talentat pilot din lume nu ar putea face o treaba mai buna. In cursa trecuta, cel mai smecher a fost Rosberg, urmat de Webber si Hamilton, mergeau toti trei ca boii daca ne luam dupa comentariul unul "celebru anonim". Ah si cat este usor este sa ne dam mari specialisti din spatele unui ecran, folosind cuvinte gen "trebuia sa fie in ambele retrovizoare" de parca noi suntem cei care le-am spus initial. Unii or fi plante pe circuit (desi nu-i cazul) dar altii sunt plante in viata de zi cu zi si uite ca asta doare. Mi-l inchipui pe acest GrosJean conducand o masina, fara o roata si zicand "mama sunt the best driver in the world" chiar daca el se da mare din boxa lui iar pilotii sunt pe circuit. Realitatea este multi incearca sa para destepti, cunosctori si mai ales cat de cat fair play, si nu reusesc decat sa fie cunoscuti ca niste mari prosti. Pana la urma este atat de usor a jigni, in loc de a spune ceva concret. Dar deh, daca el se complace asa, nu-si doreste sa fie ajutat.
    7 11
  • GrosJan
    nu era in lupta directa cu un rbr ca sa il scutesti atat. Era cu un renault, nici macar a treia masina din campionat. Asa ca accepta realitatea. Per total a facut bine ca a luat locul 2, dar a dat cu piciorul la u titlu *cel putin) cand erau sanse. D'aia se cearta cu monte acum
    3 8
  • GrosJan
    mare noroc pe alonso al tau ca nu e campionat monomarca, caz in care nu ar fi luat nici locul 2. Asa concureaza la o echipa mare, ia locul 2 si il bocesc fanii. Bleah
    5 10
  • GrosJan
    @GrosJan: Oho accepta tu realitatea mai intai si dupa aia avem ce discuta macar. In spatele lui Alonso era un Red Bull, adica prima masina din campionat si ca vezi... nici masina aia n-a fost in stare sa-l depaseasca pe Piquet, mama ce pilot tare a fost ala. Asa de tare incat acuma conduce tractorul familiei prin fata casei. Este la fel de smecher ca Rosberg si Hamilton cursa asta, mama ce se chinuiau ei sa fie in oglinda lui Vettel si pe stanga si pe dreapta, si mama era Hamilton tata cel mai rapid pilot din lotul actual de piloti tata. Rosberg era pe stanga, Hamilton pe dreptate si ca sa vezi degeaba tata, erau la 20' de secunde de Alonso loooooool. Si vreo 55' de Vettel tata. Uite aici aici material si viteza tata, cel mai rapid monopost pe din Formula 1, cuplat cu cel mai rapid pilot de pe grila si pe un circuit care se potrivea ca o manusa masinii Mercedes si uitate rezultate epice loool, locul 4 si 5 loool. Alonso cu o caruta in fata a doua monoposturi loooooooooool. Bine ca nu era campionat monomarca ca astia de la Mercedes stateau ascunsi prin boxe tot timpul. Si asta dupa ce au facut un test cu masina oficiala din sezonul curent looooooool. Epic failure pentru epic skills!
    12 1
  • GrosJan
    inseamna ca Vettel ala chiar e bun nu de carton
    8 12
  • inseamna ca e bazat rau daca se bazeaza pe noroc.
    5 3
  • ma lesi
    cand spui ca nu are Webber masina lui Vettel cand ca e glorios Alonso ca se claseaza in fata unui RBR (al lui Webber).
    3 4
  • pacebuna
    Vettel poate sa mai ia 10 titluri atata vreme cat nu are un coechipier de calibru si are o masina dominanta 4 ani de zile(lucru care iarasi constituie un record in F1) nu il voi considera un campion decat pe hartie. Oricare dintre Hamiton,Alonso sau Raikkonen, in aceeasi masina l-ar bate. Am vazut ca Webber l-a batut rau in 2010 pana cand politica lui Marko a impus altceva, de atunci australianul este permanent si consistent sabotat. Cu Raikkonen sau Alonso nu s-ar pute proceda astfel asa ca a fost ales acarul-paun, omuletul care poate fi o prada pentru marele champion. La anul voi rade foarte tare, cand, asa cum in multe randuri s-a vazut, championul functioneaza doar atunci cand masina e suprema,. Altminteri e mediocru. Sub Hulkenberg sau Perez.
    15 6
  • Ferrari 2008, Raikkonen domina primele 4 curse din campionat. Apoi ce se intampla mai pace buna de nu mai are Kimi "motivatie" ?
    2 0
  • Plecarea lui Todt a fost cauza. Un Todt care a zis ca nu va veni Alonso cat e el acolo, ca el merge pe mana lui Raikkonen. Si a castigat cu Raikkonen. Apoi a plecat si i-a lasat pe scuderisti sa ia ce decizii vor. Si au decis prost. Citeste aici:

    http://f1bias.com/2012/04/05/truth-about-kimi-ferrari-santander-2008/

    Monte a ajuns acum sa inteleaga ce vorbea Todt. Si mai bine mai tarziu decat niciodata a corectat eroarea si l-a adus pe Kimi inapoi. Ramane de vazut daca il vor trata cum trebuie, dar Lauda a avertizat ca nu va merge din cauza ca Alonso va face scandalul de la Mclaren. Pentru ca Alonso intelege prin nefavorizare a lui, prin nefavorizare a niciunuia dintre coechipieri drept defavorizare a sa. Mi-l si aduc aminte cum se lamenta: eu sunt campionul, eu sunt campionul atunci cand cerea pe fata sa fie favorizat.
    5 0
  • varoalea mea, varoalea mea
    io noroc dac'oi avea
    6 0
  • Asa declaratii sa tot vina de la un "campion".
    Mi`ar fi rusine !
    4 0
  • Singaporezul
    Falonso zici ca e o purisanca si Vettel e cordaciul.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru