Alonso și-a prelungit contractul cu McLaren: "Cred că putem câștiga din nou în curând"

de Daniel Popescu
Vineri, 20.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso și-a prelungit "pe termen lung" contractul cu McLaren și crede că trecerea la motoare Renault va permite echipei să câștige din nou curse "în curând".

Viitorul lui Fernando Alonso în Formula 1 a fost incert o bună perioadă de timp ca urmare a numeroaselor problemele înregistrate de McLaren din cauza motoarelor Honda lipsite de performanțe și fiabilitate.

Semnarea unui parteneriat cu Renault la jumătatea lunii septembrie a oferit simultan primele indicii că dublul campion mondial își va prelungi contractul cu McLaren, însă confirmarea a venit abia o lună mai târziu cu ocazia Marelui Premiu al Statelor Unite.

"Este fantastic să pot continua relația cu toată lumea de la McLaren. Inima mi-a spus întotdeauna să rămân pentru că aici mă simt ca acasă. Este o echipă fantastică, cu o căldură și prietenie pe care nu le-am întâlnit în altă parte în Formula 1", a declarat el.

Alonso este încrezător că utilizarea motoarelor Renault va permite echipei să revină în postura de a câștiga curse și, în cele din urmă, și titluri mondiale.

"McLaren are resursele tehnice și puterea financiară de a fi capabilă să câștige rapid curse și titluri mondiale în Formula 1.

Chiar dacă ultimii ani nu au fost ușori, nu am uitat niciodată cum să câștigăm și cred că putem obține din nou asta în curând", a adăugat el.

În comunicatul de presă care anunță noul parteneriat McLaren nu a oferit nicio informație cu privire la durata contractului lui Alonso. Spaniolul afirmă că acordul este pe termen lung, însă cel mai probabil există o clauză care îi va permite să plece la finalul anului viitor dacă McLaren nu obține anumite performanțe. "Nu discutăm niciodată clauzele contractuale și nu o vom face nici acum, dar este un contract pe termen lung și vom vedea cum decurg lucrurile", a mai precizat el.

Via McLaren, Motorsport

Comentarii (13)

  • Bogdan
    Uau ... cum de nu injura nimeni?
    7 4
  • CRISTIAN
    Ai putintica rabdare... ;))

    Oricum toata lumea se astepta la aceasta stire, era doar o chestiune de timp; cred ca sunt deja facute comentariile, mai urmeaza sa fie lansate.

    Interesant faptul ca e un contract pe termen lung si asta ma duce cu gandul la varsta lui Alonso si la visurile sale (INDY 500, LeMans).

    Vom vedea...
    9 0
  • "aici mă simt ca acasă. Este o echipă fantastică, cu o căldură și prietenie pe care nu le-am întâlnit în altă parte în Formula 1"

    asa a fost si in 2007, exceptie faptul ca il umilea Hamilton (tipul ala cu 4 titluri ... in curand)
    5 14
  • Foarte draguta reclama :P Poor Brown, he has to learn both French & Spanish :P
    2 1
  • @Bogdan Pentru tine ironiile la adresa preferatilor tai se numesc injuraturi ? Ai rabdare pana sezonul viitor, sa te tii atunci rasete, cand Honda o sa fie peste Renault, implicit McLada !
    7 2
  • Vom vedea...Eu unul astept de 10 ani încă un titlu.
    7 0
  • Sfantu Asteapta
    spor
    0 0
  • @lol De umilit, nu l-a umilit chiar asa de tare, numai l-a batut de i-a sunat apa-n cap ...
    0 0
  • @Sfantu Asteapta Spor la asteptat si titlu la Sfantu Asteapta ai vrut sa zici ?
    0 0
  • Sfantu Asteapta
    Da. AyrtonSenna1991 asteapta inca un titlu cu Alonso. Sa aibe spor la asteptat. O asteptare lunga. Cam pana la Sfantu Asteapta.
    0 1
  • Am să aștept , ce pot sa fac... Dacă Alonso are succes din nou va închide gura la multă lume.
    6 0
  • Sfantu Asteapta
    Cam cat are de asteptat fetel pana mai ia un titlu?
    3 0
  • @Sfantu Asteapta Pai inca vreo trei Hamilton, cam tot atatea Max, deci peste vreo sase-sapte ani, bineinteles ex aequo cu Alonso !
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru