Antrenamentele de Formula 1 din Statele Unite, afectate puternic de ploaie: Hamilton, cel mai rapid. Vettel, penalizat cu 3 poziții pe grilă

de Daniel Popescu
Sambata, 20.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în cele două sesiuni de antrenamente de vineri de la Austin, în care ploaia puternică a bulversat programul echipelor, iar Sebastian Vettel a fost penalizat cu 3 poziții pe grilă.

Cei 20 de piloți de pe grila de start a Formulei 1 nu au putut profita pe deplin de cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Statelor Unite, ca urmare a ploilor puternice din această perioadă.

Prima sesiune a fost cea mai prolifică, în contextul în care piloții au putut concura cu pneuri intermediare pe un circuit umed după ploile de peste noapte.

Lewis Hamilton a stabilit timp de referință după ce a fost cronometrat cu 1:47.502 la capătul a numai 6 tururi parcurse și a fost urmat de coechipierul său Valtteri Bottas la peste o secundă în spate. Red Bull și-a adjudecat următoarele două poziții prin Max Verstappen și Daniel Ricciardo, în timp ce Ferrari a încheiat pe locurile cinci și șase prin Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen, care au fost cu peste două secunde mai lenți.

Șansele lui Vettel de a rămâne în cursa pentru titlul mondial au scăzut dramatic după ce a fost penalizat cu 3 poziții pe grila de start pentru că nu a încetinit suficient la apariția steagurilor roșii în urma unui accident suferit de viitorul său coechipier, Charles Leclerc.

În cazul unei victorii a lui Hamilton, germanul are nevoie de un loc doi pentru a rămâne în cursa pentru trofeu.

Rezumatul primei sesiuni de antrenamente

A doua sesiune a început sub o ploaie torențială din cauza căreia piloții au evitat să iasă pe circuit în primele 60 de minute.

Spre final, circuitul a fost suficient de bun pentru pneuri intermediare, iar Hamilton a stabilit din nou timpul de referință după numai 3 tururi parcurse, cu 1:48.716. Pilotul Mercedes a fost urmat la o secundă de Pierre Gasly și Verstappen, în timp ce Fernando Alonso a încheiat pe locul 4. Vettel a fost doar al 10-lea la 5 secunde de lider, în timp ce Bottas și Ricciardo nu au efectuat tururi cronometrate.

Calificările pentru Marele Premiu al Statelor Unite vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 00:00, în timp ce cursă este programată duminică la ora 21:10.

Statele Unite - Rezultate Antrenamente 1:

Statele Unite - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (8)

  • Si s-a terminat .Chiar nu inteleg lipsa de professionalism a lui VET.Se zice ca ,cu cat inaintezi in varsta devi mai intelept,dar la VET.este exact contrariul.
    3 0
  • Campionul 2018
    Sunt mari sanse sa se stabileasca campionul pe 2018 in weekend-ul asta.
    2 0
  • Exact ceea ce ii lipsea lui Vettel.
    2 0
  • The Dot
    ca de obicei Hamilton pe pista uda e in alta liga.
    12 10
  • Fanii rosiatici se dau de pamant :))))-e jale mare pe grupu' de pa feisbuc.
    9 8
  • Vali avocatu lu peste
    cred ca fetelica e agend acoperit Mercedes, ca tot e neamt...LOOOOL
    8 4
  • Grupul ala de experti de pe feisbuc? Numai analfabeti pe acolo...
    8 6
  • Lol, cand ma uit la tine ce fel te exprimi nu stiu cine este analfabetul. :))))
    Nu neg ca in grupul ala se fura curent dar la tine este caz extrem, acolo macar se vorbesc si lucruri tehnice care pe tine te depasesc complet. Oamenii aia au un nume, o poza, un profil si sunt deschisi la discutii, tu stai ascuns ca gusterul dupa un monitor si o tastatura. Si urmaresti grupul de pe facebook ca de scris nu ai curaj ca daca te iau la bani marunti te pierzi. Voi aici injurati si va schimbati preferintele dupa cum bate vantul: azi e Vettel, maine Alonso si poimaine Hamilton. La fel si in cazul echipelor.
    Cam aia este diferenta, du-te si ia pastiele, maine ai sa te simti mai bine.
    P.S Banuiesc ca esti in sevraj acum ca strategia Ferrari a functionat si a castigat Kimi care ziceai ieri ca nu are nici o sansa sa castige.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru