Aproape oficial: Honda va concura in sezonul 2009

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.02.2009
Honda Racing a initiat procesul de semnare a actelor prin care managerii echipei vor prelua controlul team-ului de la constructorul japonez.

Echipa cunoscuta sub numele de Honda Racing va participa aproape sigur in sezonul 2009 al Formulei 1, dupa ce managerii echipei au inceput sa conceapa actele prin care vor prelua controlul de la constructorul japonez.

In spatele tranzactiilor se afla Honda GP Limited, numele de companie al echipei Honda Racing, care este condusa de Nigel Kerr. Astfel, procesul prin care Kerr si seful Ross Brawn vor prelua controlul echuipei se apropie cu pasi mari de final.

Cu toate acestea, un anunt oficial in acest sens va fi facut cel mai devreme peste o saptamana. Mai mult, oficializarea tranzactiei s-ar putea face chiar si peste doua saptmaani, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Echipa va fi finantata, asa cum s-a speculat anterior, din bani provenind de la constructorul Honda, din drepturile de comercializare ale Formulei 1, precum si din partea unor sponsori. Numele echipei este in continuare incert, desi pe parcursul diminetii s-a vehiculat ca Honda se va numi in 2009 Brackley F1. Echipa va testa pentru prima oara noul monopost pentru 2009 pe 5 martie la Silverstone, urmand sa participe ulterior la testele de la Barcelona ce vor debuta pe 9 martie.

Pe parcursul testelor echipa va utiliza culori neutre, in asteptarea unor decizii finale in aceasta privinta.

Linia de piloti este in continuare incerta, viitorul coechipier al lui Jenson Button urmand sa fie ales intre Rubens Barrichello si Bruno Senna.

Se vehiculeaza ca decizia companiei Honda de a sprijini preluarea echipei de catre Ross Brawn a trezis suspiciunea managerilor de la Tokyo, intrucat Honda s-a retras din competitie tocmai pentru a evita cheltuirea unor sume mari de bani.

Comentarii (2)

  • bun
    imi place sa aud asta...bv lor k s-au descurcat...
    0 0
  • Nice,
    Neatza,ma bucur sa fie asa,din cate stiu eu,HONDA este o echipa veterana si locu ei este in f1 nu in afara ei chiar daca au probleme de financiare.Sper ca in anii ce urmeaza sa se produca masini de f1 in asa fel sa ramanem "beliti" ca vitelu la poarta noua.Recunoasteti ca masinile de anul acesta sunt niste sperietori(scurta la spate-si in fatza ditamai lopata, :)) ),nu ca acum 1 an.Sa aveti o sambata de minune si numai bine....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru