Aripa spate a monopostului McLaren a fost declarata legala

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.03.2010
FIA a confirmat ca aripa spate a monopostului McLaren corespunde regulamentului tehnic, dupa ce Red Bull solicitase un punct de vedere in acest sens.

Aripa spate a monopostului McLaren MP4-25 a devenit subiectul unei controverse in timpul ultimei sesiuni de teste de la Barcelona, dupa ce Red Bull Racing si-a exprimat in mod public ingrijorarea cu privire la respectarea regulamentului tehnic de catre echipa britanica.

Sustinand ca aripa spate este in conformitate cu regulamentul, McLaren a invitat FIA sa inspecteze componenta inaintea noului sezon, iar intalnirea a fost ulterior amanata pentru Marele Premiu al statului Bahrain.

Inspectia a avut loc in cele din urma joi dupa-amiaza, cu numai o zi inainte de primele antrenamente libere, iar Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, a confirmat ca McLaren respecta regulamentul tehnic pentru aripa spate a monopostului sau.

Aripa spate a lui MP4-25 contine un canal care conduce la reducerea rezistentei fluxului de aer si, implicit, la cresterea vitezei pe liniile drepte cu aproximativ 10 km/h. Solutia a fost implementata pentru prima oara de McLaren in sesiunea de teste de la Barcelona de la finalul lunii februarie.

Red Bull a confirmat recent ca dispune de o solutie similara pe care o va pune in practica daca va fi considerata legala de forul mondial.

Via | Motorsport

Comentarii (6)

  • shit
    de cand au castigat si ei cateva curse cei de la redbull sunt tocanite....
    3 17
  • rayn380
    ...
    Ai dreptate Join, de anu trecut cand au inceput sa miste si ei ceva-n front, se dau mare "scula-n bascula" Ar fi bine sa ajunga la experienta si numarul de participari pe care le are o echipa cu traditie gen McLaren sau Ferrari, dar tare ma tem ca nu se va intampla asta.
    2 13
  • Red Bull-aripa spate
    Sa nu fim rai, e o mare nevoie de echipe "premium" in F1 iar Red Bull este o echipa extrem de valoroasa. Practic nu au protestat, au vrut sa stie daca aripa spate e regulamentara ca s-o poata folosi si ei.
    14 0
  • Red Bull
    Au vrut sa fie siguri ca si a lor este legala.Consider ca orice echipa are dreptul sa isi spuna parerile in mod egal.Ca unii sint mai egali decit altii,este insa o alta poveste.
    8 2
  • primii doi
    primii doi care au comentat parca ar fi rapidistii dupa meciul cu timisoara. Se supara ca altii nu-i lasa pe favoriti sa faca smecherii.
    Nu asa se comporta un fan adevarat !
    2 1
  • F1
    UNDE VEDEM PRIMELE ANTRENAMENTE LIBERE ?..........BAFTA TUTUROR IN NOUL SEZON
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru