Audi a influenţat regulamentul tehnic al F1 pentru 2013

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.06.2011
Formula 1 a decis să renunţe la introducerea motoarelor în patru cilindri după ce Audi s-a răzgândit în privinţa participării în competiţie.

Echipele din Formula 1 au decis recent să renunţe la planurile privind trecerea la motoare turbo în patru cilindri în favoarea unor utilităţi în şase cilindri, însă decizia a fost influenţată decisiv de un constructor auto care nici măcar nu este prezent în competiţie.

Potrivit declaraţiilor lui Adrian Newey, constructorul german Audi a condiţionat intrarea în Formula 1 de utilizarea unor motoare în patru cilindri, iar FIA a fost de acord cu această propunere. Cu toate acestea, Audi şi-a schimbat ulterior planurile, ceea ce a determinat echipele să pună presiuni pentru renunţarea la unităţile în patru cilindri în favoarea celor cu şase cilindri.

"Decizia iniţială a fost pentru un motor turbo în patru cilindri pentru 2013. Cei care au insistat pentru asta au fost cei de la Audi, care au spus că vor intra în sport dacă exista un motor turbo în patru cilindri. Toată lumea a fost de acord cu asta pentru a aduce Audi în F1. Ulterior au decis să nu se mai deranjeze, mulţumim foarte mult, iar noi am rămas cu un motor turbo în patru cilindri", a explicat directorul tehnic al echipei Red Bull Racing.

Acesta a admis că implementarea unui motor turbo în şase cilindri pe monopost este mult mai uşoară şi naturală decât o unitate în patru cilindri.

În plus, deşi actualul regulament propus pentru 2014 prevede limitarea turaţiei la 12.000 rpm, Newey a dezvăluit ca limita ar putea fi majorată la 14.000 rpm sau chiar 16.000 rpm.

Via | ESPNF1

Taguri: Audi, Newey, regulament

Comentarii (2)

  • asta e dracu gol :))
    newey
    3 0
  • mobius
    ...
    Sa fie totusi vorba de o conspiratie in f1?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru