Audi în Formula 1 din 2026. O decizie ar putea fi luată la începutul anului viitor

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 22.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Audi este tot mai aproape de a participa în Campionatul Mondial de Formula 1. Dintr-o scrisoare adresată fostului președinte FIA, reiese că o decizie ar urma să fie luată în primele luni ale anului 2022.

Grupul Volkswagen și-a exprimat de mai multe ori dorința de a participa în Formula 1, fie reprezentat de Porsche, fie de Audi. Nu este clar, încă, dacă germanii vor să intre în Marele Circ ca echipă de uzină sau doar ca și furnizor de motoare.

Oricum ar fi, o decizie ar putea fi luată în primele luni ale anului 2022. Cel puțin asta susține publicația britanică Autocar, care citează o scrisoare destinată fostului președinte FIA, Jean Todt. Documentul a fost scris de Markus Duesmann (președintele Audi) și Oliver Hoffman (membru în consiliul de administrație).

"Mulțumită eforturilor dumneavoastră, suntem acum mai aproape de linia de sosire. [...] Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu dumneavoastră și cu echipa, pentru a finaliza acest proces important și pentru a confirma intrarea noastră în Formula 1 la începutul anului viitor," sunt doar câteva pasaje importante extrase din această scrisoare.

În 2026, Formula 1 va schimba regulamentul în ceea ce privește motoarele, iar Volkswagen vrea să fie parte din această eră nouă.

via Autocar

Comentarii (4)

  • se baga si ei in seama la spartul targului ... pai nu zisera ei ca in 4 ani trec pe electric totul? Sa se duca in Formula E daca tot au chef de umflat muschii...
    2 3
  • Si ce o sa faca fix o stoie ,ca sa vi in formula 1 ,ai nevoie de ani de zile de proiecte dezvoltate ,audi nu mai prticipa in curs la nimic ,ce pretentii sa ai ,aston martin avenit si el ,si ce a facut d emulte nu se putea califica in Q 3 ,fix pix
    2 2
  • Si ce o sa faca fix o stoie ,ca sa vi in formula 1 ,ai nevoie de ani de zile de proiecte dezvoltate ,audi nu mai prticipa in curse la nimic ,ce pretentii sa ai ,aston martin a venit si el ,si ce a facut de multe ori nu se putea califica in Q 3 ,fix pix
    1 1
  • Neutru
    mihai - eu - Ca să te menții în top ai nevoie de competiție, concurență, provocare. Nu știm ce fel de motoare vor fi atunci, ce fel de energie va fi competitivă. Dacă stai deoparte și aștepți să facă alții, pierzi startul. Probabil scrii de pe telefon mergând cu tramvaiul(electric) sau troleibuzul (tot electric) dar ești fan combustibil petrolier. Progresul civilizației se face după principiul -Dacă tot faci ceva fă cum trebuie sau renunță! Stai rău cu gramatica. Puțin efort mental ajută.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru