Audienţe record în Europa pentru cursa din Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Cursă care a decis titlul mondial în 2010 a înregistrat audienţe record pe cele mai importante cinci pieţe europene.

Pentru prima oară în istoria Formulei 1, nu mai puţin de 4 piloţi au avut şanse matematice la titlul mondial înaintea ultimei curse a sezonului, iar acest lucru s-a transmis inevitabil şi în audienţele înregistrate de principalele staţii TV din Europa. În plus, 4 dintre cele mai importante 5 pieţe europene au avut câte un reprezentant în lupta pentru trofeu.

Astfel, pe primul loc în topul audienţelor se află Italia cu 10.6 milioane de telespectatori în medie şi cu un share de 50%, ceea ce înseamnă că jumătate din receptoarele TV erau pornite pe postul RAI, în aşteptarea unui titlu mondial din partea Scuderiei Ferrari.

Germania ocupă locul 2 în clasament cu un număr mediu de 10.3 milioane de telespectatori. Vârful de audienţă a fost atins în momentul în care Sebastian Vettel a trecut linia de sosire, 12.1 milioane de germani având televizoarele deschide pe postul RTL în acel moment.

Germania este urmată în clasament de Spania, acolo unde 9 milioane de telespectatori au urmărit evoluţia lui Vettel pe posturile TV La Sexta şi TV Cataluna.

Şansele mai mici la titlu ale lui Lewis Hamilton plasează Marea Britanie doar pe locul 4, numai 5.3 milioane de telespectatori urmând transmisiunea BBC, cu un share de 40%.

Între timp, postul de televiziune TF1 a atras 4.4 milioane de telespectatori în Franţa, chiar dacă această ţară nu a avut niciun reprezentat în lupta pentru titlu.

Via | Formula1

Comentarii (3)

  • TVR1
    TVR oare cati spectatori a avut ? Si RTL ?
    4 1
  • 12.1 milioane de germani pe RTL
    ...+ inca 300 000 de romani! ;o)
    3 1
  • RTL
    Am fost unul din cei 300.000 de romani care au stat pe RTL .

    Nu va bucurati ca am scapat de Miki ?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru