Australia și-a prelungit contractul cu Formula 1: cursa de la Melbourne rămâne în calendar până în 2025

de Daniel Popescu
Luni, 22.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu al Australiei de pe circuitul de la Melbourne va rămâne în calendarul competițional al Formulei 1 până în 2025. Anul viitor, cursa va deschide sezonul 2020 în 15 martie.

Organizatorii Marelui Premiu al Australiei au anunțat că au ajuns la un acord cu proprietarii Formulei 1 pentru prelungirea contractului cu încă două sezoane. Întrucât precedentul contract urma să expire în 2023, noul acord va fi valabil până în 2025.

"Anunțul vine la scurt timp după cel din urmă cu două săptămâni cu privire la Marele Premiu al Marii Britanii și este o dovadă că tot mai mulți promoteri împărtășesc viziunea noastră pe termen lung pentru viitorul Formulei 1", susține Chase Carey, președintele Formulei 1.

Acesta face referire la anunțul potrivit căruia cursa de la Silverstone va rămâne de asemenea în calendarul Formulei 1 cel puțin până în sezonul 2024.

Australia găzduiește curse de Formula 1 începând din 1985. Inițial, cursa a avut loc la Adelaide, însă în 1996 a fost mutată pe circuitul semi-permanent de la Melbourne.

Formula 1 nu a anunțat încă structura calendarului competițional pentru sezonul 2020, însă singurul lucru cert este ca nouă campanie va începe în 15 martie cu Marele Premiu al Australiei. În plus, Vietnam a anunțat deja oficial că va găzdui o cursă de Formula 1 începând din 2020 pe un circuit cu o lungime totală de 5.5 kilometri.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru