Austria vrea să organizeze o cursă suplimentară de Formula 1: va avea loc miercuri, 8 iulie, la trei zile după cursa inaugurală din 5 iulie

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Miercuri, 22.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Austria a anunțat că intenționează să organizeze o cursă suplimentară de Formula 1 în 8 iulie, într-o zi de miercuri, la numai trei zile după etapa de debut a sezonului programată în 5 iulie tot pe circuitul Red Bull Ring.

Austria a devenit marea favorită să găzduiască în 5 iulie prima cursă de Formula 1 a sezonului 2020, ca urmare a faptului că statul urmează să ridice o serie de restricții de circulație până la sfârșitul lunii iunie.

Organizatorii au anunțat însă acum că își propun să profite de prezența echipelor în Austria pentru a găzdui o cursă suplimentară. În plus, austriecii propun ca a doua cursă să aibă loc în mod atipic în ziua de miercuri, 8 iulie, mai aproape de apus.

"Cel mai probabil, prima cursă va avea loc în 5 iulie, apoi va urma un Mare Premiu de două zile cu cursa programată miercuri spre finalul după-amiezii. Va lua forma unui fel de cursă de noapte, astfel că va avea loc la o oră atractivă pentru multe țări", a declarat Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull, care deține circuitul Red Bull Ring.

Oficialii circuitului de la Silverstone au preluat ideea din mers și anunță că sunt la rândul lor dispuși să găzduiască o cursă suplimentară la mijlocul săptămânii, dacă reprezentanții Formulei 1 vor veni cu o astfel de propunere.

"Din perspectiva circuitului de la Silverstone este absolut viabil.

Totul depinde de decizia Formulei 1, pentru că programul este stabilit de FIA. Dar putem avea loc disponibil în weekenduri consecutive sau la jumătatea săptămânii. Vom fi flexibil pentru a sprijini Formula 1", a precizat Stuart Pringle, directorul executiv al circuitului de la Silverstone.

Practic, în urma acestor anunțuri, sezonul 2020 al Formulei 1 ar urma să înceapă în Austria cu două curse programate în 5 iulie și 8 iulie și să continue apoi cu două sau trei curse pe circuitul de la Silverstone, începând cu 19 iulie.

Primele nouă curse din calendar au fost deja amânate sau anulate, iar etapele din Franța și Belgia vor fi cel mai probabil la rândul lor amânate din cauza restricțiilor. În plus, șansele ca Olanda să găzduiască cursa în acest an au scăzut după ce autoritățile au prelungit interdicțiile pentru evenimente publice până în 1 septembrie.

Via RaceFans, The Race

Comentarii (10)

  • Costel
    daca nu-l ciupeste covidu' pe african ca sa-i smotoceasca serios sistemu' imunitar is convins ca taman epuizarea il va rapune la o cadenta de numa' 3 zile a gp-urilor !
    noi ,familia ferrari, raspundem pozitiv unei astfel de initiative laudabile a organizatorilor austrieci !
    5 8
  • @Costel
    Si ce te face sa crezi ca Vettel nu va face la fel? Si daca Mercedes incepe bine intr-o cursa, le domina pe toate pe acelasi circuit.
    Silverstone intotdeauna a avantajat Mercedes si Rbr, italienii nu stiu sa seteze monopostul pentru ploaie.
    4 2
  • Istorie-Geografie
    În formula1 nu este pilot african.Există un hibrd de australiancă cu indigen din Noua Caledonie frate bun cu indigenii din Australia.Părinții au emigrat în Anglia când au avut loc agitațiile din Noua Caledonie pentru Independență.Noua Caledonie e o fostă colonie-pușcărie a Franței așa cum Australia e o fostă colonie-pușcărie a Imperiului Britanic.Lewis Carl nu este nume african se aseamănă cu numele vechilor „Afroamericani”
    6 0
  • petrush
    pariu pe arcul de triumf ca n-o sa fie nici o cursa. dupa relaxare o sa dea boala in staruri, care pana acum au stat la adapost.
    5 0
  • Costel
    @istorie-geografie,

    mi-oi captat atentia , interesante informatii oi adus, numa' ca hamilton apare pe toti pixelii pe care-l urmaresc mai inchis la culoare decat deschis iar pentru mine ramane de-a pururi tot un dezagreabil metis
    4 2
  • Istorie-Geografie
    Costele,domnul Costel,indigeni australieni la fel ca indigenii din Noua Caledonie sunt la fel de negri ca africanii.Expresia„vechii afroamericani”a fost o metaforă.Vezi de ce Casius Clay și-a schimbat numele în Mohamad Ali Și Eunice Kathleen Waymon în Nina Simone.Amândoi au fost excelenți, el în box ea în muzică și n-au vrut să aibă nume de sclav.Ei au spus-o când au fost întrebați de ce și-au schimbat numele.Tatăl lui Hamilton activa în comerțul cu nichel sau minereu de nichel principala sursă de venit în Noua Caledonie din acest motiv a emigrat în Anglia la revoltele pentru independență de frică să nu-i ceară socoteală revoltații.
    4 0
  • Neutru
    @petrush Sar putea să ai dreptate deși pentru noi n-ar fi bine.Nici pentru ei,le pleacă sponsori,pleacă și banii,se vor micșora salarii la toți.Cineva,deosebit de norocos(stil Brawn în 2009)a vândut Formula1 la timpul potrivit.
    3 0
  • Costel
    @istorie-geografie,

    Domnule draga , multam fain pentru multele precizari pe care ati avut amabilitatea sa le impartasiti atat mie dar si celorlalti zevzeci deopotriva si care m-or convins pe deplin ca-i momentu' sa deschid un nou santier pentru faurirea unui la fel de proaspat nickname al celui pe care continui sa-l cataloghez ca nedemnul rival al celui care mi-e idol si reper in motorsportul pe patru roti: sebastian vettel
    1 1
  • Istorie-Geografie
    Pentru Sebastian Vettel trebuia să fie și 2009 și acum vorbeam de 5 titluri.Afost pe locul3 după ciudata echipă Brawn-GP.Chiar dacă este istorie,nu trebuie să uităm cum a favorizato FIA la „rugămintea”Mercedes.Au băgat Mercedes la greu bani în viitoarea echipă.A fost nevoie de 10 ani să-i recupereze.Așa cum spunea și Lauda dacă pilota și o maimuță tot câștigau(informații din interior).
    3 0
  • Costel
    conform wiki f1 2009 , sebastian o ocupat chiar locul 2 la general la numa' 9 puncte distanta de button care o inregistrat doar o singura retired in intreg sezonul iar vettel 3 ret !
    si aceasta demonstratie de forta si talent la numai 22 de ani !

    asadar vettel o fost aproape de titlul mondial in 2009 iar leclerc la etate similara in 2019 cu vettel in 2009 o reusit dupa cativa "eruditi" AM un stratosferic loc 4 la general ,pozitie pentru care ar trebui sa-i multumeasca zilnic lui vettel care o dat dovada de un urias altruism atat la Spa in cursa cat mai ales pentru calificarile de la Monza
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru