Cursa de Formula 1 din Franța va fi amânată sau anulată: Austria are șanse rezonabile să deschidă noul sezon în 5 iulie

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Marti, 14.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cursa de Formula 1 programată în 29 iunie pe circuitul Paul Ricard va fi amânată sau anulată după ce Franța a interzis organizarea de evenimente până în 15 iulie. Între timp, Austria are șanse rezonabile să găzduiască prima cursă a noului sezon în 5 iulie.

Începutul acestei săptămâni vine cu două știri diametral opuse legate de calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2020.

Prima informație sosește din Franța, țară care a anunțat oficial că evenimentele majore vor fi interzise cel puțin până în 15 iulie, ca urmare a pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

În condițiile în care Marele Premiu al Franței este programat în 29 iunie, este de așteptat ca organizatorii să anunțe oficial anularea sau cel puțin amânarea etapei. În acest caz, Franța va deveni a 10-a etapa a sezonului care este amânată sau anulată.

În același timp, Austria a oferit primele vești bune pentru Formula 1 după o lungă perioadă de timp. Ca urmare a reducerii progresive a numărul de infecții, statul din Europa Centrală a început să elimine unele restricții de circulație și a anunțat că evenimentele majore vor fi permise începând de la sfârșitul lunii iunie.

Întrucât cursa de Formula 1 de pe circuitul Red Bull Ring este programată în 5 iulie, există șanse rezonabile ca noul sezon să poată începe cu etapa din Austria. Totuși, există în continuare unele dileme, în special în privința posibilității echipelor de a călători în Austria, întrucât nu este clar dacă zborurile comerciale vor fi reluate la timp.

După etapa din Austria, Formula 1 ar trebui să aibă o cursă pe circuitul de la Silverstone în 19 iulie, iar o decizie finală cu privire la păstrarea acestei date va fi luată până la finalul lunii aprilie.

În cel mai optimist scenariu, Formula 1 spera să încropească un calendar cu 18 sau 19 curse care să înceapă în luna iulie.

Via The Race

Comentarii (2)

  • mircea badea
    sa ii dea drumul fara spectatori
    6 1
  • Costel
    zic ca-i timp berechet pana-n 5 iulie pentru ca cei din Brixworth sa remedieze la motor acele certe neajunsuri care-au generat suficienta ingrijorare pentru Benz dar care-au suscitat si mai multe dileme fanilor in ceea ce priveste ultima specificatie a realizarii lui Andy Cowell-AMG fiindca generozitatea excesiva a etalarii fumului in zona posterioara o facut ca monopostul W11 sa fie asociat pe buna dreptate de cei mai multi dintre consumatorii F1 in testele de la Montmelo din februarie recent cu exuberanta de odinioara a locomotivelor cu aburi iar conditia sine qua non pentru ca SF1000 sa nu devina despotul circuitelor in 2020 si sa avem astfel un sezon fara nicio boare de suspans ii ca Benz sa incerce macar sa stranga randurile si sa se indeparteze grabnic de zona de ridicol profesional in care se scalda-n prezent cu al sau W11
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru