Avancronica Marelui Premiu al Statelor Unite: Hamilton, șanse matematice să devină campion într-o cursă pe ploaie

de Daniel Popescu
Joi, 19.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton poate cuceri titlul mondial la finalul cursei de la Austin, care s-ar putea desfășoara pe ploaie, în timp ce Ferrari speră să remedieze numeroasele defecțiuni tehnice din ultima perioadă.

Ferrari a luptat de la egal la egal cu rivalii de la Mercedes pe tot parcursul acestui sezon, însă o serie de defecțiuni tehnice l-au propulsat pe Lewis Hamilton în postura de mare favorit la cucerirea titlului mondial.

Cu numai 4 curse înainte de finalul campaniei, pilotul echipei Mercedes are un avans de 59 de puncte, care îi permite să devină campion chiar la finalul Marelui Premiu al Statelor Unite de la finalul acestei săptămâni.

Pentru a-și îndeplini acest obiectiv, Hamilton are nevoie de o victorie în cursă și de o clasare cel mult pe locul 6 din partea lui Sebastian Vettel. De asemenea, titlul se va decide prematur și în cazul în care Hamilton termină pe locul doi, iar Vettel ocupă cel mult poziția a noua. Totuși, în această din urmă situație, Valtteri Bottas poate rămâne în cursa pentru trofeu în cazul unei victorii.

În plus, Mercedes are un avans de 138 de puncte în clasamentul constructorilor și își va adjudeca un nou trofeu în cazul în care obține mai multe puncte decât Ferrari sau dacă ambii piloți ai Scuderiei termina cel mult pe poziția a șasea.

Circuitul de la Austin şi regulamentul DRS

Circuitul de la Austin şi-a făcut prima apariţie în calendarul Formulei 1 în sezonul precedent.

 Construit de acelaşi Hermann Tilke, circuitul împrumută o serie de de viraje celebre din calendarul Formulei 1, precum virajul opt de la Istanbul, Becketts de la Silverstone sau Esses de la Suzuka.Cel mai important rămâne însă chiar primul viraj, în primul rând datorită diferenţei de nivel comparativ cu linia de start-sosire.

Primul sector include o succesiune rapidă de viraje, urmate în sectorul doi de un ac de păr şi o linie dreaptă lungă de aproape un kilometru. Finalul unui tur de circuit include de asemenea o porţiune tehnică şi, în acelaşi timp, solicitantă, cu schimbări dese ale traiectoriei. În plus, Austin este unul dintre puţinele circuite unde piloţii concurează în sens invers al acelor de ceasornic.

Cele mai bune oportunităţi de depăşire se află pe cele două zone DRS, similare cu cele de anul trecut. Prima dintre ele este situată între virajele 11 şi 12, cu punctul de detecţie situat înainte de intrarea în virajul 11. A doua zonă DRS este poziţionată pe linia de start-sosire, cu punctul de detecţie înainte de intrarea în virajul 19.

Piloții vor avea la dispoziție pneuri de competiție ultrasoft, supersoft și soft. Cea mai moale compoziție va fi utilizată pe parcursul calificărilor, iar cele supersoft și soft vor fi folosite în cursă, în funcție de strategiile piloților, care ar putea fi însă bulversate de ploaie.

Piloții vor fi întâmpinați de posibile averse de ploaie pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă.

Cel mai probabil, calificările se vor desfășura pe un circuit uscat, iar temperatura maximă va ajunge la 31 de grade.

Vremea se va înrăutăți însă ulterior, iar ploaia va afecta circuitul în dimineața zilei de duminică. În plus, este posibil ca vremea capricioasă să continue până la ora startului cursei, iar temperatura maximă va fi de 26 de grade Celsius. 

Marele Premiu al Statelor Unite la TV

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 20 octombrie 18:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 20 octombrie 22:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 21 octombrie 19:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 21 octombrie 00:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 22 octombrie 22:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (8)

  • Si postul RTL transmite calificarile si cursa si e disponibil in grila de programe a operatorilor de TV prin cablu din Romania.
    Va rog sa prezentati si aceasta optiune celor care se informeaza din articolul dumneavoastra.
    13 0
  • Alonso a semnat cu Mclaren pentru anul 2018
    8 1
  • pana la urma la ce ora incep calificarile la 06 sau 18
    11 0
  • alooo, vedeti ca ati gresit orele de difuzare si data!!!!

    e 22 octombrie nu 1 octombrie!! si sunt seara nu dimineata.
    10 0
  • Alonso se simte "ca acasa" la Mclaren, probabil si din cauza salariului primit ... Oricum, ii dorez succes la anu' si de ce nu, si anul asta.
    2 2
  • McLaren iar este rau cu Alonso. Vrea sa il tina ca sa rada de el. Vrea sa il bata Stoffel sa vada lumea ca Alonso e batut pe bune la McLaren. Eu daca as fi Alonso as pleca de acolo. Renault poate fi o optiune.
    3 4
  • Callum Ilott ex junior Red Bull a semnat cu Academia Ferrari
    2 0
  • Max Verstappen si-a prelungit contractul cu RBR pana-n 2020
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru