Avancronica Marelui Premiu al statului Bahrain: cu ambele titluri adjudecate, suspansul ar putea veni de la ploaia în deșert

de Daniel Popescu
Joi, 26.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu al statului Bahrain din acest weekend stârnește interes din cel puțin două motive: cursa ar putea avea loc pe ploaie, iar Mick Schumacher ar putea fi confirmat la Haas pentru sezonul 2021.

Lewis Hamilton a devenit matematic pentru a șaptea oară campion mondial la sfârșitul Marelui Premiu al Turciei din urmă cu două săptămâni.

În contextul în care Mercedes a câștigat de asemenea titlul constructorilor, interesul pentru ultimele trei curse ale sezonului este teoretic mai mic.

Cu toate acestea, Marele Premiu al statului Bahrain de la sfârșitul acestei săptămâni propune o serie de elemente care pot stârni interesul fanilor. Poate cel mai interesant amănunt legat strict de circuit este că meteorologii au anunțat șanse de 40% de ploaie în timpul cursei de duminică, cu o temperatură maximă de 25 de grade.

Așa cum am văzut și în etapa programată pe Istanbul Park, o eventuală ploaie va avea potențialul de a asigura spectacolul într-o cursă care de regulă este una fără suspans ca urmare a configurației circuitului.

În plus, acest lucru va complica și mai mult lupta pentru locul trei în clasamentul constructorilor: Racing Point are 154 de puncte și este urmată la mică distanță de McLaren (149 puncte) și Renault (136 puncte).

Ferrari a înregistrat progrese vizibile în ultima cursă și a acumulat 130 de puncte, astfel că poate deveni o amenințare inclusiv pentru Racing Point.

Între timp, în același paddock, Mick Schumacher are parte de o dublă provocare.

Aflat în fruntea clasamentului în Formula 2, germanul ar putea obține titlul chiar în acest weekend, cu o etapă înainte de final. Pe de altă parte, Ferrari se pregătește să ia o decizie finală dacă îl promovează pe Schumacher în Formula 1 la Haas în sezonul următor, iar un anunț oficial ar putea fi făcut chiar în acest weekend.

Pentru un astfel de post se află în cărți și Callum Ilott, însă acesta a fost deja anunțat că va testa pentru Alfa Romeo în sesiunea de evaluare de după finalul sezonului. Cu alte cuvinte, șansele ca Schumacher să fie confirmat la Haas au crescut semnificativ. 

Comentarii (1)

  • Costel
    D-le Daniel Popescu,

    is cu rugamintea sa-mi permiteti sa strecor doua informatii nu tocmai de lepadat in ceea ce priveste traseul de la Sakhir:

    Sebastian Vettel ramane jupanul & reperul acestui circuit cu ale sale 4 victorii,
    urmat de Fernando Alonso cu 3 victorii si de cel care continua sa locuiasca sub acelasi acoperis cu Roscoe si care poseda de asemenea 3 victorii in Bahrain iar la motoristi situatia se prezinta astfel:
    Ferrari-6 izbanzi;
    Benz-5 izbanzi;
    Renault-4 izbanzi;

    nu-s detalii vitale pentru cursa de duminica dar parca absolut necesare in a pretui asa cum se cuvine pe aceia care n-or facut niciun fel de rabat de la talent, performanta si competitivitate deopotriva pe ofertantul itinerariu din Bahrain...
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru