Avancronica Marelui Premiu de Formula 1 din Abu Dhabi: ultima impresie contează

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Joi, 28.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ambele titluri deja adjudecate, piloții vor încerca să încheie sezonul 2010 al Formulei 1 prin rezultate convingătoare în ultima cursă din Abu Dhabi.

Sezonul 2019 al Formulei 1 se va încheia la sfârșitul acestei săptămâni cu Marele Premiu din Abu Dhabi, în contextul în care miza reală este discutabilă.

Cu cele două titluri adjudecate deja de Mercedes și Lewis Hamilton, etapa finală propune doar clarificarea pilotului care va ocupa locul trei în clasamentul general.

Pe baza rezultatelor convingătoare din acest sezon și a celor trei victorii de pe parcursul campaniei, Max Verstappen are mari șanse să încheie anul în fața ambilor piloți ai Scuderiei Ferrari. Pilotul celor de la Red Bull beneficiază de un avans de 11 puncte în fața lui Charles Leclerc, în timp ce Sebastian Vettel a ieșit deja din cărți pentru această poziție.

Toți cei trei piloți pot însă să spere la un rezultat cât mai bun, în contextul în care Valtteri Bottas va pleca din spatele grilei de start după ce a înlocuit unitatea de propulsie și și-a depășit astfel numărul de motoare alocate pentru 2019.

Pentru Vettel, mai important este însă că tocmai a devenit tată pentru a treia oară, motiv pentru care a și fost învoit de Scuderia Ferrari și va sosi în Abu Dhabi abia vineri, cu numai câteva ore înainte de startul primei sesiuni de antrenamente.

Între timp, încoronat deja campion fără mari emoții, Hamilton anticipează că în sezonul viitor lupta pentru cele două trofee va fi mult mai animată.

"Inevitabil, tinerii vor veni din urmă.

Simt că încă pot face față, așa că sunt entuziasmat în privința viitorului. Sper ca anul viitor vom avea o luptă serioasă în trei sau patru, ceea ce ar fi grozav pentru Formula 1", a declarat britanicul.

Unul dintre tinerii care va debuta anul viitor în Formula 1 este Nicholas Laifiti, care a semnat joi un contract cu Williams pentru sezonul următor pentru a deveni astfel coechipierul lui George Russell. Pe de altă parte, această decizie garantează că etapa din Abu Dhabi va reprezenta ultima cursa în Formula 1 pentru Nico Hulkenberg, care a rămas fără loc după ce a fost înlocuit la Renault de Esteban Ocon.

Marele Premiu din Abu Dhabi la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 29 noiembrie 11:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 29 noiembrie 15:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 30 noiembrie 12:00 - F1 TV Pro
Calificari sambata, 30 noiembrie 15:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 1 decembrie 15:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (13)

  • Costel
    lewis , is confuz dupa ce ti-oi parcurs declaratia si pentru a face cu adevarat lumina is cu rugamintea sa-mi raspunzi la intrebarea urmatoare : valtteri bottas ii cumva si el pe lista scurta de doi , trei adversari cu care vei duce lupta in 2020 sau is doar insolent sa-ti adresez o astfel de intrebare ?
    daca finlandezu' nu-i n-are rost sa te mai ostenesti sa-mi raspunzi !

    cinste lui sebastian vettel ca poate sustine acest ritm al vietii personale si profesionale , la domiciliu cu trei copii iar in boxa ferrari petrecandu-si timpul vrand-nevrand si cu cel de-al patrulea plod , deloc docil ci mai degraba extrem de inclinat spre pozne si dandanale ceea ce implica o certa risipa de efort fizic /mental din partea cvadruplului campion mondial german pentru care se bucura de toata deferenta mea
    12 15
  • Ultima repriza pentru lupta pentru locul 3 - Leclerc merita mai mult asta decat Verstappen.
    10 3
  • Is forte sigur ca Vettel ii forte labil atat fizic cat si mental, asa ca deferenta mea va lipsi cu desavarsire....p'acilea pe la noi se zice meriinos, la voi ii zice altfel, deh...asa mere treaba.
    9 13
  • mobius
    Acum se vede foarte bine politica defectuoasa a echipei Ferrari, care l-a sustinut pe Vettel in defavoarea lui Leclerc, primul acum nu mai are nici o sansa la locul trei, iar Leclerc, dupa ce echipa i-a luat cel putin doua titluri, acum trebuie sa spere sa aiba "noroc". Ce pacat, ca si aici, in toate domeniile si pretutindeni, lucrurile sunt deviate si chiar intoarse de la normalitate
    8 9
  • Da...Costele, Lecrerc e plod si el tot este responsabil de dandanalele lui Vettel, asa este. E bine in bula ta acolo?Nu de alta dar doar tu crezi ca Max e vinovat...a avut si el greselile lui dar nu l-au afectat niciodata pe Vettel.
    12 8
  • Pardon, Charles si nu Max
    3 7
  • @costel
    he Ferrari drivers were battling with each other five laps from the end in Brazil when Vettel was passed into Turn 1 by Leclerc. Vettel then managed to out-drag his team mate on the run down to Turn 4, but moved across Leclerc’s line before they reached the corner, causing contact that ruled both drivers out of the race.
    4 4
  • @costel
    Seb shouldn't have gone to the left – and he knows it
    6 3
  • Neutru
    Costele,Femeia te ridică,femeia te doboară,Femeia îți dă viață,și tot ia te omoară.Prima,consiliera lui Hamilton sau secretara sau cea care îi cară trotineta,casca.Celelalte sunt soțiile piloților,și nu sunt misogin, iubesc femeile.
    5 3
  • Neutru
    Hai să vedem și ultima cursă din acest an fără patimă doar cu plăcere și pasiune.Urmează o pauză lungă.
    9 2
  • Daca doriti sa revedeti ...
    https://www.youtube.com/watch?v=KMcSGDJoS7o
    5 1
  • Costel
    Lixandrule ,
    is cu rugamintea sa lasi ranchiuna deoparte la adresa lui sebastian vettel fiindca-i nefondata si asta deoarece pana si leclerc o declarat deunazi ca vina-i comuna pentru incidentul brazilian , total inacceptabil pentru consumatorul lucid si obiectiv de F1 asa cum is si eu dealtfel fiindca ii suficient de marisor copilu' sa-si asume erorile pilotajului , contactul marsav de-a dreptul o avut loc dupa ce vettel trecuse cu jumatate de monopost de Arsenie Boca iar acest aspect implica faptul ca doar monegascul o avut in campul sau vizual masina coechipierului si nicidecum invers ceea ce confirma inca o data metehne majore ale comportamentului pe circuit si care apartin fara putere de tagada acestui mult prea alintat monegasc iar daca aceste deficiente pe care leclerc si le cultiva in ultimele luni nu-s indepartate de binotto & co in aceasta iarna parca proiectia asupra unui sezon 2020 memorabil pentru ferrari devine doar o fantasma
    0 3
  • consumatorul lucid si obiectiv
    Vettel o da de gard... din nou... iara... again...
    Deja Vu...
    Seb, sei GRANDE!!!
    3 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru