Azerbaidjan va găzdui Marele Premiu de Formula 1 al Europei din 2016

de Daniel Popescu
Luni, 05.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Azerbaidjan susţine că a obţinut dreptul de a găzdui curse de Formula 1 începând din sezonul 2016 sub numele de Marele Premiu al Europei.

Esential 2016 este sezonul in care Azerbaidjan va debuta in Formula 1
Bernie Ecclestone anunţase în luna martie semnarea unui contract prin care Azerbaidjan urma să debuteze în Formula 1 în 2015 sau cel târziu în 2016.

Fosta republică sovietică a anunţat la începutul lunii mai că va găzdui curse începând din sezonul 2016, după ce a finalizat negocierile cu britanicul în vârstă de 83 de ani.

Potrivit organizatorilor, etapa azeră va avea numele oficial de Marele Premiu al Europei, lucru aparent surprinzător, însă statul Azerbaidjan este inclus pe lista oficială a celor 50 de state europene.

Azerbaidjan are deja un circuit stradal de curse de circa 4 kilometri în Baku, care a găzduit la sfârşitul anului trecut ultima etapă a sezonului din competiţia FIA GT. Organizatorii nu au precizat dacă circuitul va fi folosit şi pentru Formula 1, însă într-o astfel de situaţie ar avea nevoie de îmbunătăţiri semnificative pentru a ajunge la standardele din Marele Circ.

Motivaţia din spatele acestei curse este că Azerbaidjan încearcă să-şi promoveze imaginea în întreaga lume.

De altfel, fosta republică sovietică este în prezent unul dintre principalii sponsori ai echipei spaniole de fotbal Atletico Madrid, care promovează ţara prin sloganul "Land of fire".

Via Autosport

Comentarii (4)

  • l-as blama pe Bernie dar stiu ca nu e adevaratul vinovat. Vinovatii sunt constructorii implicati in F1 care vor sa intre serios in uriasa piata din Asia. Deci Ferrari, Mercedes etc. sunt vinovatele ... In Europa au sacii in caruta. Cand vor incepe sa aibe pierderi in Europa vor vrea multe curse in Europa
    6 3
  • Astia din F1 redeseneaza harta lumii. Azerbaijan in Europa? Gata, a disparut Orientul Mijlociu. Acum inteleg de ce americanii cred ca Romania e in Africa...
    2 3
  • vezi mai sus "etapa azeră va avea numele oficial de Marele Premiu al Europei, lucru aparent surprinzător, însă statul Azerbaidjan este inclus pe lista oficială a celor 50 de state europene"
    3 1
  • din cate stiu Pamantul e rotund,si nu vreun con,avand Europa in varf...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru