Barrichello a castigat Marele Premiu al Italiei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.09.2009
Rubens Barrichello a triumfat in cursa de la Monza datorita unei strategii excelente cu o singura oprire la boxe, fiind acompaniat pe podium de coechipierul sau, Jenson Button. Lewis Hamilton a abandonat in ultimul tur si i-a permis lui Kimi Raikkonen sa urce pe ultima treapta a podiumului.

Brawn GP a adoptat o strategie excelenta cu o singura intrare la boxe pentru ambii sai piloti in Marele Premiu al Italiei, iar in urma acestei decizii Barrichello si Button au obtinut o dubla vitala in lupta pentru titlul mondial.

Hamilton a fost la numai cateva sute de metri de ultima treapta a podiumului, insa a abandonat in ultimul tur dupa ce a pierdut controlul volanului in incercarea de a-l ajunge din urma pe Button, lovindu-se violent de glisierele de protectie. Kimi Raikkonen si-a adjudecat astfel locul 3 in fata lui Adrian Sutil, dupa ce finlandezul l-a depasit pe german la start, in timp ce Fernando Alonso, Heikki Kovalainen, Nick Heidfeld si Sebastian Vettel au completat topul primilor 8.

Sansele echipei Red Bull de a cuceri cele doua titluri mondiale au scazut dramatic dupa acest Grand Prix, intrucat Sebastian Vettel a cucerit un singur punct, iar Mark Webber a abandonat. Vettel a coborat la 26 de puncte in spatele lui Button in clasamentul general, in timp ce Brawn GP s-a distantat la 40.5 puncte de Red Bull la constructori. Interesant este ca doar Hamilton, Raikkonen si Sutil au optat pentru o strategie cu doua opriri dintre pilotii din top 8.

Aflat la debutul sau oficial pentru Ferrari, Giancarlo Fisichella a terminat cursa pe locul 9, profitand si de abandonul neasteptat al lui Hamilton din ultimul tur.

FILMUL CURSEI

START CU EMOTII PENTRU HAMILTON

Startul Marelui Premiu al Italiei a fost lipsit de incidente majore pe circuit, in ciuda faptului ca primele doua sicane de la caopatul liniei drepte sunt foarte stranse. Hamilton a avut un start relativ bun, insa a reusit cu greu sa se mentina pe primul loc in fata lui Sutil si Raikkonen. Pilotul Scuderiei Ferrari a iesit chiar putin in decor pentru ca nu a putut trece de britanic, insa in prima sicana a reusit sa il depaseasca pe Sutil si sa urce pe locul 2. Kovalainen a avut din nou un start dezastruos de cursa si a pierdut cateva pozitii, fiind depasit succesiv de Barrichello, Button, Liuzz si Alonso, finlandezul coborand astfel de pe locul 4 pana pe locul 8.

In mijlocul plutonului, Kubica l-a atins pe Webber in virajul Roggia, iar pilotul echipei Red Bull a pierdut controlul volanului, a iesit in decor si a fost nevoit sa abandoneze.

Incercarea celor de la Red Bull de a-i ajunge pe Brawn GP in clasamentul constructorilor a primit astfel o lovitura, concomitent cu coborarea lui Vettel pe locul 10. Nici Kubica nu a scapat teafar din accident, polonezul fiind nevoit sa abandoneze in turul 17, printre problemele sale fiind si o defectiune la aripa fata. Aflat la prima sa cursa pentru Ferrari, Fisichella a castigat 3 pozitii la start, urcand pana pe locul 11 in spatele lui Heidfeld.

HAMILTON - BRAWN GP, DUEL LA DISTANTA

Punctul cheie al primului stint a fost distanta dintre liderul Hamilton si cei doi piloti ai echipei Brawn GP. In contextul in care Barrichello si Button au optat pentru o strategie cu o singura oprire la boxe, Hamilton a fost nevoit sa isi creeze un avans considerabil pentru a avea o sansa la victorie cu o strategie cu doua opriri. Hamilton a efectuat prima intrare la boxe in turul 15, in momentul in care avea un avans de 17 secunde in fata lui Barrichello. Britanicul a revenit pe circuit pe locul 5, chiar in spatele duo-ului Brawn GP. Raikkonen si Sutil, aflati intre Hamilton si pilotii Brawn GP, urmau sa opreasca de asemenea de cate doua ori. Pilotul Scuderiei Ferrari  s-a mentinut in fata lui Sutil dupa prima serie de opriri la boxe, iar Barrichello a devenit lider inaintea primei si singurei sale opriri la standuri.

LIUZZI, TRADAT DE CUTIA DE VITEZE

Turul 21 a consemnat cel de-al treilea abandon al zilei, trecut in dreptul lui Alguersuari, insa si mai grava a fost retragerea din cursa a lui Liuzzi din cauza unor probleme la cutia de viteze, care concura in puncte pentru Force India la primul sau Grand Prix dupa o pauza de aproape 2 ani.

HAMILTON, AVANS INSUFICIENT PENTRU VICTORIE

Alonso, Kovalainen si Vettel au optat la randul lor pentru o singura oprire la boxe, insa punctul de referinta a fost reprezentat de intrarea la standuri a pilotilor Brawn GP. Button si Barrichello au efectuat oprirea la diferenta de un tur chiar la jumatatea cursei, iesind pe circuit pe locurile 4 si 5 in spatele lui Raikkonen si Sutil.

Hamilton a avut un avans de 15 secunde in fata lui Barrichello, avand nevoie de cel putin 25 de secunde inainte de a doua oprire la boxe pentru a spera la victorie. Campionul mondial a oprit insa la boxe in turul 35, iar Barrichello si Button au trecut fara emotii pe primele doua pozitii, indreptandu-se spre o victorie facila datorita strategiei cu o singura oprire.

HAMILTON, LA CATEVA SUTE DE METRI DE PODIUM

Cu 16 tururi inainte de final, Raikkonen si Sutil au efectuat simultan ultima oprire la standuri, revenind pe circuit in spatele lui Hamilton. Pilotul echipei McLaren s-a apropiat la mai putin de doua secunde de Button in ultimele tururi, insa nu a fost capabil sa lanseze un atac la adresa liderului clasamentului general. Mai mult decat atat, Hamilton a pierdut controlul volanului in ultimul tur al cursei si a fost nevoit sa abandoneze dupa ce a lovit violent glisierele de protectie, ratand astfel sansa de a urca din nou pe podiumul de premiere. Intrucat a parcurs mai mult de 90% din distanta cursei, Hamilton a fost considerat clasat pe locul 12.

In urma abandonului, Ferrari si-a consolidat pozitia a treia in clasamentul constructorilor, avand acum un avans de 15 puncte in fata rivalilor de la McLaren.

Marele Premiu al Italiei a consemnat 4 abandonuri oficializate, trecute in dreptul pilotilor Liuzzi, Alguersuari, Kubica si Webber. Hamilton a abandonat in ultimul tur, iar Buemi s-a retras la boxe in final, insa cei doi au fost considerati clasati intrucat au parcurs peste 90% din distanta cursei. Sutil a realizat el mai bun timp pe circuit, pilotul echipei Force India fiind cronometrat cu 1:24.739 in turul 36, obtinand o noua performanta importanta pentru team-ul lui Vijay Mallya.

Taguri: Italia, Monza, cursa

Comentarii (80)

  • ham-ham
    cine este ham-ham? Un ....... dar nu Campion. :D
    0 0
  • uraaaa locul 3
    ce castig sunt pe locul 3
    0 0
  • ctlnmihai
    Barrichello a castigat Marele Premiu al Italiei!
    Felicitari Rubinho,sincer ai merita sa castigi tu titlul decat button,bravo lewis ca te-ai luptat pana in ultimul tur chiar daca ai gresit ,kova nu esti de mclaren
    0 0
  • Brown GP
    nu degeaba am spus, atentie la Brown GP :D:D, bravo lor.... Bravo Ferrari.
    0 0
  • am si eu o intrebare ce castig am eisit si eu prima data pe locul 3
    rog op sa mi raspunda
    0 0
  • :)
    frumoasa cursa facuta de Brawn...au masina, au manager si au si piloti. ce mai atat?
    ferrari - locul 3 cu mare noroc dar ma bucur:)
    hamilon - desi rist sa fiu injurat, parerea mea e ca mai are nevoie de timp pentru a se maturiza. chiar nu am inteles de ce se mai fortezi in ultima tura pentru ca nu avea sanse reale sa il ajunga pe button.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Ferrari :)))
    Bravo ex Ferrari Barri :))) Bravo Ferrari :)))) Lewis... deci... parerea mea retragerea :)))) Cel mai destept campion este ala care stie si cand sa lupte si cand sa ia piciorul de pe acceleratie. Forza Ferrari :))) Forza Ferrari!

    Sunt mandru mai ales ca ma mizat pe abandonul lui Lewis si am castigat o gramada de puncte :))))) Multumesc LEWIS :))))))))))))))))) Numai astfel de curse pana in 2200 :)))
    0 0
  • Brawn!
    pana la urma s-a-ntamplat.Ross castiga!Felicitari!
    0 0
  • haha
    votati hamilton=distrusul zilei! and of course, have fun!
    0 0
  • Bravo
    Bravo Rubens, bravo Kimi si Sutil. Pacat de Hamilton, in ultimul tur... Apropo, deja cunoastem campioana la constructori - Brawn GP :)
    0 0
  • Brawn
    Cu un Mercedes in calitate de actionar majoritar ii vad in frunte si la anul:)..Paradoxal,pentru Kimi,in eventualitatea unei plecari de la Ferrari,s-ar putea sa fie un pas inainte:)
    0 0
  • @admin clasamentul pe echipe
    La clasamentul pe echipe aveti pe pozitia 3 si pe pozitia 9 Force India, iar Ferrari lipseste.
    0 0
  • hamilton&mclaren
    stiu ca nu-i bine sa te bucuri de raul altuia dar cunosc f multi oameni de pe sit care s-au bucurat enorm cand un pilot ferrari a gresit,ma bucur si eu acum si ii multumesc lui lewis in numele fanilor ferrari pt ziua frumoasa pe care ne-a oferit-o,atentie la anul cu ce motoare mai alearga mclaren? pacat de el ar s-a facut de ras atunci cand nu avea nici un motiv sa mai forteze,multumesc lewis :))
    0 0
  • @Campiona
    Sorry, ma gandeam doar la posibilele puncte castigate de un singur pilot :) Dar cred ca e foarte improbabil sa mai fie ajunsi...
    0 0
  • Hamilton
    O cursa buna,pacat pentru abandon.Fernando constant bine,cu un material de competitie inferior.
    0 0
  • Felicitari Brawn! Felicitari Rubens ...
    felicitari Ross, mintea care sta in spatele oricarei reusite Brawn! Dar si felicitari Kimi ! Ma bucur ca ai dovedit [inca o data, desi nu era necesar] celor care abereaza ca tu nu cedezi psihic, asa cum spuneau unii, si, ca sub presiune constanta, esti in "apele" tale si iti dovedesti talentul. Iti pastezi ritmul si cumpatul si obtii intotdeauna maximum din ceea ce ai la dispozitite. Cu o masina net mai slaba si cu o echipa de mecanicii pacii ai urcat pe podium :) Bravo ! Feelingul despre Red Bull a fost, din pacate corect. Kova insa a dezamagit [din nou] cu o strategie cistigatoare ...
    0 0
  • Brawn
    cea mai buna strategie facuta de cel mai bun strateg. au facut o cursa exemplara. Si cu Kimi pe podium nu poate fi decat o zi excelenta de duminica! @ ctlnmihai - De ce Kova nu e de McLaren? Lasa, bine ca e Luii acolo omul bun la toate! @NeoGalaxy - conform clasamentului, Hamilton nu e trecut la abandonuri, ci in clasamentul cursei pt ca a parcurs mai mult de 80% (parca asta era procentajul). Hai sa ne bucuram pt Kimi (in primul rand) si pt Ferrari.
    0 0
  • ctlnmihai
    @me_najanaja
    Pana in 2012 cu motoare mercedes me_najanaja.. mai citeste
    0 0
  • Alonso & Lewis
    Desi sunt fan Ferrari din 96...desi Lewis a abandonat cu putin inainte de finish..Lewis si cu alonso sunt cei mai buni pilotii din toti cei 20...motivati si rapizi
    0 0
  • ctlnmihai
    ally_great
    pentru ca nu este..cand pleci de pe 4 si termini pe 6 e ciudat..cand pierzi locuri mai mereu in startul cursei ,e o problema
    0 0
  • Alonso
    In ultimele curse,a fost spectaculos,un pilot care se bate.Astazi,ne-a oferit inca doua depasiri spectaculoase:)
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Ce ma bucur ca nu ai castigat puncte de pe urma lui Lewis pt ca nu a abandonat. Cred ca ai castigat mai multe puncte pt ca ai pariat pe Fisi ca nu termina intre primii 8. Sau nu ai pariat? Ce LOOSER esti! Oricum Hamilton a aratat ca e mai rapid ca si Kimi si asta te face asa de frustrat si de pornit impotriva englezului. Un campion se bate sa castige curse si podiumuri. Dar cum echipa ta nu are o gandire de campion nu ma astept sa ai tu una.
    0 0
  • imaturitate
    Din nou Hamilton este tradat de lipsa de experienta dublata de infatuare. Stia bine ca masina este supraviratoare si la cateva sute de metri de sosire accelereaza la iesirea din viraj cand era evident ca nu il mai putea depasi pe Button. Ma bucur pentru clasarea pe locul cinci a lui Alonso. Un sincer bravo pentru cei de la Brawn GP, acum este foarte clar ca nu ii mai poate ajunge nimeni nici la piloti nici la constructori.
    0 0
  • markedd
    si tu si ham-ham sunteti penibili
    0 0
  • ferrari
    acasa un loc 3 nu e rau, alo cu rai la ferrari la nul ar fi cel mai indicat, oricum felicitari ROSS BRAWN
    0 0
  • @Tifosi , Monza
    Am fost acolo in 2007 si a fost bestial , cel mai tare experienta din motorsport! Si acum la podium cand Kimi a ridicat premiul a fost o nebunie , ooooooooaaaaaaaaaaa!!!!! Si domnul Hamilton, =))))) ......:)))))))))))) =)))))))))))))))00
    0 0
  • NeoGalaxy
    @markedd
    Frumos comentariu, gol si la fel de simplu pe cat este si personalitatea ta. In Formula 1 doar victoria conteaza si implicit locul 1. Kimi a luat niste puncte cu o masina care de vreo 4 curse nici macar culoarea de pe ea nu au schimbat-o. Tine minte ca prost este ala care nu stie cand ia piciorul de pe acceleratie nu ala care nu forteaza degeaba. Si nu te astepta nimic de la mine, mai ales daca nu te astepti nimic de la mine. Iar eu nu-mi aduc aminte ca Ferrari sa fie echipa mea :))). Nu sunt pornit impotriva lui Lewis, dar este pacat sa nu ma bucur de necazul altuia nu? Stii ca trebuia penalizat pentru manevra de la start? O sa gasesti pe alte site-uri si chestia asta, dar fanii McLaren o sa zica ca a fost foarte fair play :)))))))

    Si te rog nu te mai stresa cu prostii din astea, gen gandire, atitudine si mai ales moralitate. Iti recomand niste seminte totusi :))))
    0 0
  • @markedd
    =))))))0 deci.... =)))))))))))))) de pe Luna sau de unde esti =))))))
    0 0
  • @all
    nu mai are rost sa spargem paiul in 4, pe lewis atata il duce mintea si atat il va duce si pana la finalul carieriei lui de mincinos si gafeur notoriul! un pilot mediocru care numai atunci cand are noroc sau masina superioara este in stare sa castige, uneori nici atunci... mai pupa asta vre-un titlu mondial cand voi ajunge eu popa :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Red Bull
    Pacat de Red Bull, Webber a abandonat in primul tur, Sebastian... a gresit si a luat un singur punct. Brawn GP au jucat o carte super si bravo lor pentru ca au si castigat cursa pe ea. Oricum cursele viitoare o sa fie foarte interesante de urmarit, cred ca Jenson este foarte foarte aproape de primul lui titlu iar Brawn de cel de la constructori. Bravo lor!
    0 0
  • superb brawn
    bravo rubens chiar sper sa castige campionatul pt ca a dovedit ca merita. Cat despre hamilton nu am cuvinte a dovedit ca prostia nu are limite. El e cel care nu isi merita locul in echipa dupa cursa asta nu kovalainen.
    0 0
  • ctlnmihai
    NeoGalaxy
    tu cum te-ai caracteriza ,neo?...ca pe altii observ ca stii sa-i etichetezi...m-a intristat abandonul lui lewis,in schimb m-a bucurat ca ferrari n-au reusit sa castige..si dupa cum se desfasoara lucrurile...ferrari nu cred ca o sa castige niciun titlu ,nici anul viitor..vitorul suna bine..
    0 0
  • fair-play?
    Nu ma numar printre sustinatorii lui Hamilton,insa nu cred ca e cazul sa fie "tavalit" pe-aici,nu merita.Este un sport,iar spiritul fair-play-ului ar trebui sa existe chiar si in acest spatiu.
    0 0
  • cobra
    spune-le asta cu pilotii McLaren celor de mai sus. Cred ca Monza 2009 nu s-a actualizat pe playstationul lui Hamilton si e posibil ca asta sa fi cauzat eroarea de pilotaj. Cu siguranta pe asta va da vina, nu e vb ca ar fi fortat. Nici gand!
    0 0
  • @ctlnmihai
    Asta aici l-am notat jos ! Sa vedem peste un an ce mai zici .... O sa-ti recitez indiferenta ta , afirmatii proaste!
    0 0
  • @BurningFlame
    pacat ca nu te cam baga nimeni in seama si vad ca incepi sa te caracterizezi pe aici pe forum...chill man :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Scuze dar ce-ti pasa tie de Ferrari? Tine cu echipa ta favorita si intereseaza-te de ea. Si lasa-ne cu morala, este gratis si ieftina rau. Te-a intristat abandonul lui Lewis, dar te-ai bucurat de Ferrari nu au castigat, eu am facut exact opusul, m-am bucurat ca Lewis a abandonat si ca Ferrari nu au castigat, dar au luat puncte valoroase. Ma simt exact cum te simti tu dar nu ma stresez sa te caracterizez. Nu ma stresez nici sa-ti spun cat de nesportiv a fost gestul lui Lewis de la start pentru ca tu sigur il consideri corect, nu ma stresez nici sa-ti spun ca fanii McLaren sunt poate cei mai josnici fani pe care ii stiu, dar va compar cu siguranta cu niste persoane care nu fac de sa se oftice cand altii castiga si sa injure cand nu se intampla cum vor ei sa fie. Si care scuipa orice pilot talentat deh semanati mult cu fanii suporterii aia huliti ai diferitelor echipe de fotbal din Romania, stii aia care mananca seminte si scuipa. Asa te vad eu pe tine si pe altii. Iar daca ma insel, scuze dar nu cred.

    Personal cred ca daca tu esti asa de nobil si de destept, eu iti ce o sa fac. Nu o sa mai rad de voi pentru ca oricum nu duce nicaieri, dar ma voi bucura de fiecare reusita a oricarui pilot Ferrari si cu siguranta ma voi bucura de orice abandon al oricarui pilot McLaren. Asta este viata. Nu doream sa abandoneze dar uite ca s-a intamplat si ma bucur din tot sufletul.

    O zi excelenta in continuare!
    0 0
  • putin ajutor
    Kimi pe podium. Yupiiiiiiii. De data asta cu putin ajutor din partea lui Hamilton. Sunt curioasa ce vor face cei de la Ferrari cu el la anul. Sper sa nu renunte la ei, in favoarea lui massa.
    0 0
  • ctlnmihai
    Jolerto
    noteaza in agenda sa nu uiti...nu esti tu care in comm=ul de ieri te vaitai ca pilotii ferrari sunt porcaiti pe toate site-urile?..acum observ ca aplici acelasi procedeu pe care ieri l-ai condamnat...ai uitat de ieri si pana azi..deh ...batranetea boala grea..
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Diesel08
    Fair play? Tu crezi ca fanii McLaren au in vocabular acest termen? Uite in 2008 cand spuneam "Hai Felipe" si toti fanii McLaren ma scuipau in fata ca sunt prost ca tin cu astfel de pilot? Uiti ca fanii McLaren erau asa de frustrati de cat de slab este pilotul lor ca injurau orice fan care tinea cu Felipe? Unde este fair play-ul? Unde este buna crestere a lor? Iti spun eu, nu au cei 7 ani de acasa si nu merita sa te porti frumos cu ei. Este chiar pacat sa nu dai in ei pana nu se mai ridica. Cum spunea un fan McLaren pe aici, ati demonstra suprematia este a da in cel mai slab. De aia posteaza ei aici, nu pentru asi sustine pilotul, nu pentru fair play, nici macar de dragul sportului. Posteaza pentru ca nu stiu sa se bucure sau sa aprecieze sportul in sine. Nu conteaza alti piloti si nu conteaza ce simt alti fani. Conteaza doar ce vor ei. De iertat, eu nu i-am iertat niciodata, iar de uitat... nu m-as baza nici pe asta. Dar eu macar stiu sa-mi cer scuze, ceea ce ei nu vor stii niciodata, din pacate. Totusi respectele mele pentru Mircea, cu care sper intr-o zi sa ne vedem la o bere si sa radem de prostia unora ca ctlnmihai si mikahakkinen.
    0 0
  • ctlnmihai
    NeoGalaxy
    relax man..victoriile pilotilor ferrari vor fi de fapt o clasare pe locul 2 in cel mai fericit
    caz. sau locul 3.. asta din 2010..nu te mai agita atat..doar esti om cu facultate naiba
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Scuze ca te deranjez, dar ce parere ai de manevra de la start a lui Lewis? Ti s-a parut legala? Fair play? Onesta?
    0 0
  • @ctlnmihai
    NU , eu sunt care iti zice sa nu mai zici prostii.... atat , si nu mai mult....
    0 0
  • @neo
    eu zic ca manevra lui lewis a fost demna de rasa lui (de mexican)...si cu asta spun multe
    0 0
  • ctlnmihai
    Jolerto
    n-ai simtul raspunderii Jolerto:) una vorbesti ,alta gandesti..
    0 0
  • NeoGalaxy
    Am dat unora niste replici pe-aici,cand era cazul,sau cand nivelul de obraznicie era intolerabil.Atfel,n-am treaba,fiecare cu senzatiile proprii,cred cu tarie insa ca,postand intr-un spatiu public,inseamna mult sa-ti poti "filtra" cuvintele,altminteri,mai bine si-ar lua un carnetel in care sa-si noteze angoasele si suspinele.Un fel de jurnal.Pana la urma fiecare spune ce il lasa tartacuta sau..stomacul.Depinde de organul pe care il foloseste atunci cand comunica.
    0 0
  • ctlnmihai
    NeoGalaxy
    sincer nu mi s-a parut ceva incorect ..insa nu inteleg de ce imi ceri mie parerea..eu doar privesc cursele ,mananc semintele,le scuip pe covor si sunt doar un tip care n-a terminat nici macar 10 clase dupa tine :)..p.s. si mai citesc si site-uri din uk care nu sunt obiective
    0 0
  • :((( :((( :(((
    ce-ai facut lewis ? :(( :((
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Te intreb pentru ca ma astept cateodata sa spui si ceea ce simti cu adevarat. Ma astept sau sper sa spui si adevarul din cand in cand. Poate pentru ca atunci ar fii un nou inceput (NeoGalaxy... inseamna si noua galaxie daca nu stiai :PP). Nu spui mai mult pentru ca mai trebuie sa te gandesti si singur la anumite chestii. Eu ti-am intors obrazul sa vedem daca ai curaj sa faci la fel. Nu ti-ai dat seama ca un geniu are nevoie de alt geniu cu care sa se lupte? Iti recumand un anime: Hikaru No Go, este despre jocul de Go si sa spunem... despre esenta umana in general si talentele noastre ale tuturor in particular.
    Uite aici un link: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=84.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmiha
    Haide sa-ti spun ceva despre accident. Trebuia sa reziste tentatiei de a se apropria de Jenson, trebuia sa stie ca exista si cursa viitoare, pentru ca un podium era extraordinar. Pentru ca ii umilea pe cei de la Ferrari la ei acasa si in loc ca tribunele sa strige la unison Kimi, tribunele taceau si sperau la mai mult. Ultimele ture dintr-o cursa sunt cele care iti dau putere si te fac mai bun pentru cursa viitoare. Nu startul si nu mijocul cursei, ci ultimele 5 ture care par o eternitate. Ultimele 5 ture dureaza ani si mii de ani, desi sunt doar niste ture amarare, dar in ele dai tot ce este mai bun din tine, atentie, concentratie si mai ales rabdare. Parerea mea.

    O cursa se castiga dupa ce vezi steagul cu patratele, nu in primul tu si nici in turul 10, 20, 30 sau 40. Numai dupa ce treci de steagul ala cu patratele, revii in lumea reala si te bucuri ca ai dat tot ce poti mai bine din tine. Iti recomand o cursa cu un cart sa vezi cum este sa concurezi :)))

    P.S. Lumea din Bucuresti mergem la niste curse de carturi odata? Eu zic ca o sa fie o realizare si o incantare pentru toti cei care vom participa, nu va conta ai carui echipe suntem fani. Ce ziceti?
    0 0
  • ctlnmihai
    NeoGalaxy
    problema ta e ca tu ataci persoana care scrie comentariul nu echipa acestuia.. de la sport ajungi in alta parte..in rest in felul tau esti amuzant
    0 0
  • In presa germana se zice
    Ca Lewis s-a despartit de Nicole deoarece nu vroia sa o ia de nevasta nici sa aiba copiii cu ea, fiind prea tanar pentru asa ceva. Nicole cica il presa cu logodna si chestii de astea, si un prieten comun de-a lor zice ca Nicole ii socata de cat de brusc o pus Lewis capat relatiei. aici aveti articolul http://www.bild.de/BILD/sport/motorsport/2009/09/13/formel-1-star-lewis-hamilton/trennt-sich-von-pussycat-doll-nicole-scherzinger.html
    0 0
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    e libera nicole??? uite asta da noutate..
    0 0
  • @sharky_raduku
    si pe tine ti se pare cumva ca te-ar baga cineva in seama??? hai mars la cratite baietzas! si 2 la mana: tocmai am primit niste informatii "top secret" de la micky alexandrescu, care le-a obtinut evident direct de la lewis: cica accidentul a fost de fapt trucat ca sa mai castige kova o pozitie la final, ca cica daca nu il dadea echipa afara la anu'. kova era intr-o stare mentala foarte fragila si i s-a plans lui lewis care, marimimos cum il stim, s-a dat cu masina de zid pentru a putea sa-l aiba si la anul coechipier pe kova (in fond si la urma urmei, a crescut mult nivelul in F1 si e din ce in ce mai greu sa gasesti piloti mai slab ca lewis in sine). de-abia la anul, cand lewis va avea o cadere nervoasa pasagera, vor iesi la suprafata toate detaliile acestei noi marsavii marca F1! :)
    0 0
  • super
    cel mai tari moment in cursa asta a fost 3 si anume :
    1.Startul bun al lui Kimi asa cum era si la McLaren.
    2.Accidentul lui Lewis :))) .
    3.Ce fata a facut tacsu lui lewis la producerea accidentului. (pacat ca nu am vazut-o si pe Nicole acolo)
    In rest bravo Kimi, Ferrari si in special Brawn GP cu Ross brawn in frunte
    0 0
  • Extraordinar:))))
    "cel mai tari moment in cursa asta a fost 3 si anume " iata fanii ferrari! :)))))))))))))))))))))))))))))))))
    0 0
  • corectez
    Asa e nu suntem toti ca cei de seama ta exacti in ceea ce facem sau ne comportam, mai si gresim, e omeneste sa gresesti asa cum a gresit Lewis dar asta nu ma impiedica sa ma bucur.
    Si ca sa te intristez (eu asa sper) si mai tare, care greseala e mai mare a mea ca nu am pus/uitat o litera sau mai stiu eu ce sau a lui desteptul acela de Lewis?
    0 0
  • Monza
    Felicitari Rubinho!
    0 0
  • @cursa
    si acum apare si Alexandra1710 ( pe care multi o "adora" :)) ) sa apuna ca ii multumeste muuult lui hamilton.stie el pentru ce :))
    0 0
  • Hamilton
    Acest individ a fost si este numai un Papagal!!!!! Titlul de anul trecut a fost ceva intamplator!!!!!
    0 0
  • ...
    sa savuram momentul. in HD http://www.youtube.com/watch?v=nUuKtUD2DdA sper inca sa mearga linkul
    nu zic, e un pilot bun, dar mai greseste ca tot omul, doar ca el are obiceiul de a gresi copilareste. asta e. e doar un sport
    0 0
  • Gekko
    Papagal esti tu. Lewis ii cel mai talentat pilot de pe grila.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Gekko
    Mi se pare ca Gekko este... o soparla?
    0 0
  • @Alexandra1710
    Kimiiiii !!! oooooooooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
    0 0
  • rosu ferrari?
    Un coment de mai sus spunea ca nici vopseaua pe ferrari nu mai este noua.Da adevarat, cu o astfel de masina abia sa poti face fata unui monopost Force India pilotat de catre Sutil care era sub Fisico la Force India eu zic ca e o performanta datorata Kersului si priceperii pilotului.Cat despre incidentul de la start eu il gasesc normal avand in vedere ca au fost incidente mai concludente care erau socotite ca evenimente de cursa.Cand il simti pe cel din fata ca este vulnerabil si treci peste limita e normal sa scapi controlul monopostului . Sa zici despre un pilot din F1 ca este un incepator este gresit .Acesti piloti au mii de kilometri in spate facuti in regim de curse pana sa ajunga aici.
    0 0
  • @BurningFlame
    limbajul tau indica tot... cat despre accidentul lui Hamilton ... nu e nimic , se mai intampla si la case mai mari . sa iti amintesc ceva asemanator in care era implicat un pilot Ferrari ? oricum fanii lui adevarati vor fi langa el orice ar zice unu ca tine . multi indivizi ca tine au asteptat ca Hamilton sa greseasca si HOP cu commenturile idioate . in 2 cuvinte : SUNTETI PATETICI ! sa trecem la cursa , bravo Brawn , strategie de exceptie si bravo Kimi !
    0 0
  • Problema de atitudine...
    Chiar nu inteleg un lucru - aici ar trebui sa discute si sa se dea cu parerea fani ai Formulei 1. E normal sa avem preferati - dar chiar sa urmaresti acest sport doar de dragul unui singur pilot, ridicat in slavi la nivel de "zeu" si sa nu observi si accepti ca mai greseste si el cateodata, ca doar n-o face la fiecare cursa. Sau de dragul de ai ponegri si considera pe ceilalti piloti la degetul cel mic al preferatului si "magisticului". Atatea insulte si replici nepotrivite... Chiar sunt asa de putini cei care pot sa se bucure de spectacolul curselor si mai ales de ispravile pilotului sau echipei favorite, dar stie sa aprecieze si pe ceilalti? Sincer, am un alt pilot preferat decat Lewis, ma mira uneori ispravile lui, indeosebi cele din afara curselor, dar pot spune ca e unul din cei mai buni piloti din F1. O greseala izolata nu-l face deja cel mai rau. Valoarea pilotului se vede nu intr-o cursa sau doar un moment, ca acesta, ci cel putin untr-un sezon. Si am in vedere aici nu doar pe Lewis, ci si pe ceilalti
    0 0
  • kimi
    Cea mai mare gresala pe care o face Ferrari, este ca vrea sa scape de Kimi.Intotdeauna a fost mai bun decit Massa ,dar nu i s-a dat o masina competitiva.Acum cind nu au incotro ,se vede adevarata lui valoare.Dar cum sint magari ,la anul Kimi va pilota la altcineva.Ce prostie sa il opresti pe Massa(nu am nimic cu el dar nu este de valoarea lui Kimi).Cit despre Hami...NO COMENT.Mirciulica, nu ti-ai schimbat parerea ?.Cit despre Brawn-E MARE TATA.D-aia a cistigat Neamtu atitea titluri.Fara el era un pilot normal.
    0 0
  • Bravo Lewis !
    ORICAT v-ati bucura de ghinionul lui, il felicit pentru ca nu s-a dat batut nici in ultimul tur. Aceasta este mentalitatea unui campion! A fost cel mai rapid de pe circuit iar Brawn au castigat intr-o maniera tip schumacher,prin strategie,nu prin performanta.
    Oricum de la anul s-a cam terminat cu strategiile si cu ordinele de echipa la boxe.
    0 0
  • Rubens
    Iata ca Rubens , copilul batran din F1 , iar se afirma dupa ce a stat la cutie...Cu doar o oprire la boxe se poate castiga aici , in Italia...Sincer nu credeam...Bvo Rose. Campion la constructori = Brawn GP , iar la Piloti = J. Button.
    0 0
  • @hakkinen
    da te aberezi grav baiete, stiai?
    0 0
  • Kimi
    Sunt singurul caruia i se pare ca Raiko merge infinit mai bine de cand Massa nu mai concureaza? ... si daca nu cam care ar motivul? (desi eu am o vaga banuiala)
    0 0
  • shadowroman
    Nu esti singurul.Si parca nici masina nu i se mai strica nu-i asa?Stim cu toti ca la Ferrari sunt anumite afinitati si stim si ptr cine.Din pacate ptr cei cu asemenea afinitati accidentul lui Massa le-a cam dat peste cap planurile.Acum sunt cu ... in 2 luntre si nu stiu pe cine sa aleaga ptr urmatorii ani alaturi de Alonso.
    0 0
  • @BurningFlame
    "baiete" ti-as putea spune eu tie, tu mie- nu prea se potriveste.
    In privinta aberatiilor mele , este opinia mea si nu numai a mea.
    McLaren anul acesta nu are nimuic de pierdut sau de castigat, e compromis , poate daca erau in lupta la vreun titlu echipa i-ar fi cerut lui Hamilton s-o lase mai moale.
    De data aceasta a fost felicitat pentru ambitie si atitudine, la fel o fac si eu.
    0 0
  • @NeoGalaxy
    TU ai voie sa bei BERE? Ma faci sa rad! Esti atat de penibil incat cred ca si fanii Ferrari s-au plictisit de tine! Cand vad cat esti de dragut si impaciuitor, ii pupi in fund pe aia care tin cu RedBull, Alonso etc...mama ce de treaba este NeoGalaxy! Se vede din comenturile tale ca esti plin de venin si pentru ca de obicei mori de oftica la adresa celor mai buni, te enerveaza de mori Lewis Hamilton...CAMPIONUL MONDIAL!
    Tu, marele fan Massa ai tacut malc atunci cand Hamilton a declarat la Budapesta ca nu conteaza victoria lui ci ganurile se indreapta catre pilotul de la Ferrari! Atunci nu ai mai dat pe dinafara de fericire!

    Hai ca te las...ca probabil ai inceput scoala si nu ai acces la net decat dupa amiaza, cand ajungi acasa!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ mikahakkinen
    Canta la alta masa, nu am marunt pentru tine! Vezi ca te cauta parintii, sa te trimita la scoala. Iti urez succes in clasa a V-a, multa multa bafta!
    0 0
  • d-lor admini
    Constat cu stupoare ca pe zi ce trece acest site dedicat F1 si fanilor acestui sport se transforma pe zi ce trece intr-o veritabila gradina zoologica populata de tot felul de babuini,giboni.cercopiteci,macaci si alte asemenea specimene.Nici macar nu-i pot compara cu specimene ca cimpanzeii,urangutanii sau gorilele,ptr ca acestea din urma au un iq mult mai mare decat cele pomenite mai sus.Zi de zi aceste vietuitoare nu fac altceva decat sa improaste cu noroi in stanga si in dreapta,sa jigneasca pilotii,echipele,managerii si persoanele care fac parte din anturajul acestui sport,sa se jigneasca intre ei,unde mai pui ca sunt si misogini pe deasupra.Se considera mari cunoscatori si specialisti ai fenomenului de parca ar fi participat o viata intreaga in F1.Am tot urmarit acest circ,la inceput cu amuzament,dar mai apoi acest amuzament s-a transformat in greata.De aceea consider ca ar trebui sa mai interveniti in anumite momente cand spiritele sunt incinse ,iar bananele putine si sa indemnati la calm,respect si de ce nu sa incercati macar sa-i educati pe unii dintre ei.Au mare nevoie de dvs.Inchei cu rugamintea de a nu-mi cenzura acest comm sau anumite fragmente din el si cu speranta ca intr-o buna zi lucrurile vor reveni la normal pe acest site de altfel foarte apreciat.Va salut
    0 0
  • NeoGalaxy
    @miorel
    Frumos mesaj, pacat este pur si simplu sublim. Asta evident, daca nu tu esti cel care a postat in articolul despre Kimi. Cel putin cuvantul "cocina" este un cuvant foarte frumos si politicos exact in ton cu atitudinea pe care spui ca... o au numai babuinii, gibonii si macacii. Tu ce esti? Babuin, gibon sau macac?
    0 0
  • @NeoGalaxy
    bestial comentul la adresa lui mika... mikaduta, hai sa_ti explic ceva: ceea ce a facut lewis la monza se numeste "relaxare prematura", nicidecum "fortare, mers la limita" sau alte balarii din astea, capisci??? in alta ordine de idei, miorel, mars la ghebe!
    0 0
  • @NeoGalaxy @BurninFlame
    ce simpatici sunteti voi! Era sa mor de ras! Neo, nu vrei tu sa ma duci pana la scoala daca tot esti asa smecher? Pe site toti aveti gura mare pe strada va ascundeti de soare! Vad ca toti va atacati cand vi se spune "baieti" "copii", toti sunteti mari....ca sa parafrazez bannerul din ghena "La metrou sunteti smardoi pe strazi Usain Bolt invidios pe voi!".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru