Italienii prezintă un hypercar de 7 milioane de euro. Este construit special pentru circuit și are motor V8

de Tiberiu Safta
Luni, 19.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania italiană 777 Motors a prezentat primul său model, un hypercar construit special pentru circuit. Noul model este propulsat de un motor V8, iar prețul său este de 7 milioane de euro.

În ultima perioadă au început să apară din ce în ce mai multe nume noi pe scena auto din Italia. De această dată facem cunoștință cu 777 Motors, o companie recent înființată de către antreprenorul și colecționarul de mașini Andrea Levy. Noul producător de nișă a anunțat primul său model încă din noiembrie 2022, însă abia acum asistăm la debutul oficial al acestuia.

Astfel, avem de a face cu un hypercar, 777 Hypercar, care este construit special pentru circuit. Șasiul noului model este conceput de către specialiștii de la Dallara, iar caroseria sa este desenată de către un nou designer pe scena auto, Umberto Palermo. Așa cum se poate vedea, noul 777 Hypercar este inspirat de către prototipurile de anduranță, iar mașina este construită, în cea mai mare parte, din fibră de carbon.

De altfel, noul hypercar nu este legal pe drumurile publice și poate fi folosit numai pe circuit. Modelul este propulsat de un motor V8 aspirat natural de 4.5 litri, dezvoltat de către britanicii de la Gibson Technology.

Propulsorul este capabil să livreze 740 de cai putere și este alimentat exclusiv cu combustibil sintetic.

Constructorul italian spune că noul său model are o masă de numai 900 de kilograme și atinge o viteză maximă de 370 de km/h. De asemenea, elementele aerodinamice ale hypercar-ului italian generează o forță de apăsare de până la 2100 de kilograme. Datorită suspensiei și sistemului de frânare preluate din motorsport, noul model de performanță este capabil de accelerații laterale de până la 4 g.

Tocmai datorită performanțelor, 777 Motors va pune la dispoziție un program special de antrenament fizic și tehnic pentru posesorii acestui model. Clienții vor primi inclusiv un combinezon din partea Sparco, precum și căști de protecție din partea Stilo.

La final, constructorul spune că noul 777 Hypercar ar putea parcurge un tur pe circuitul de la Monza în doar 1 minut și 33 de secunde. Asta înseamnă un timp cu aproximativ 20 de secunde mai lent decât cel stabilit de o mașină de Formula 1 din prezent.

Mai mult, sediul companiei este chiar în apropiere de circuit.

Noul model va fi produs în numai 7 exemplare, iar fiecare va costa 7 milioane de euro. Toate exemplarele vor fi ținute într-un garaj special în apropiere de circuit, astfel că posesorii nu le vor putea ține în garajele personale.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • 666 Motors mai exact....

    La cât poate să polueze....

    https://youtube.com/shorts/bNwuVwI5fTM

    Suc de dinozaur transformat în CO2 , în mod IREVERSIBIL !
    2 6
  • Mike, esti penibil.
    8 3
  • Grigore
    Mickey, iarasi ai facut o pauza din onanie ca sa lasi comentarii stupide aici?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru