Berger explica vanzarea actiunilor de la Toro Rosso

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.09.2009
Gerhard Berger a dezvaluit ca a vandut cele 50% dintre actiunile pe care le detinea la Toro Rosso pentru ca a anticipat ca mogulul Dietrich Mateschitz isi va indrepta atentia in 2009 asupra echipei Red Bull Racing.

Berger a decis sa renunte la cele 50% dintre actiunile pe care le detinea la Toro Rosso la finalul sezonului 2008, iar Dietrich Mateschitz a redevenit astfel unicul proprietar al echipei cu sediul la Faenza.

Decizia a parut surprinzatoare in acel moment, intrucat Toro Rosso obtinuse cu numai cateva luni in urma o victorie de senzatie la Monza prin Sebastian Vettel. Austriacul a dezvaluit insa ca a luat aceasta hotarare intrucat Mateschitz urma sa isi sporeasca investitiile la Red Bull Racing in sezonul 2009, in detrimentul Scuderiei Toro Rosso.

"Nu regret decizia, pentru ca Toro Rosos a fost considerata o echipa de juniori pentru Red Bull. Eu vroiam sa castig curse. Am facut asta cu Sebastian Vettel, dar ulterior toata concentrarea urma sa fie pe Red Bull Racing, iar Toro Rosso sa redevina juniorul. Nu aceasta este filosofia mea", a declarat el in cadrul unui interviu acordat publicatiei germane Bild.

O alta problema pentru Toro Rosso este reprezentata de faptul ca echipa trebuie sa isi construiasca propriul monopost incepand din 2010, iar Berger nu a reusit sa gaseasca un sponsor principal.

"Red Bull ne asigura finantarea si din pacate nu am fost in masura sa gasesc sponsori cu ajutorul carora Toro Rosso sa devina o echipa de top. Asa ca pentru mine nu avea niciun sens sa continui. Nu am vrut niciodata sa fiu a doua vioara. Daca nu exista nicio sansa de succes nu mai este amuzant pentru mine. Acum, Christian Horner are parte de distractie la Red Bull", a mai precizat el, referindu-se la seful echipei Red Bull Racing.

Via | Motorsport

Comentarii (5)

  • @daniel
    Ms pt raspuns!!!!!!! Tot cum vrei tu faci. Stiu tu esti la carma!!!!!!!!!
    0 0
  • lol
    azi e ziua anti Toro si pro FI ... pina la schimbarile permise maine FI nu primeste minus :P
    0 0
  • erata :P
    fix exact invers: Toro nu primeste minus si FI da :) anti FI si pro Toro :)
    0 0
  • @michelle
    Incercam sa inteleg ce ai vrut sa zici :) Da, cred si eu ca asa e.
    0 0
  • WestMclaren
    Mda. Scuze pentru incurcatura. Dar stirea aparuse pe acelasi portal, inaintea multor altora date deja [stiu regula, stirile se dau intr-o ordine ... fara ordine], insa cind am vazut ca nu se da am stiut ca nu va fi depunctat Toro. Cred ca numai faptul ca a aparut pe mai multe portaluri a facut sa fie postata ... pentru mine nu conteaza punctele, insa de multe ori nu pot gasi logica :(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru