Berger: "Red Bull este favorită la titlul mondial"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 16.08.2010
Gerhard Berger crede că Red Bull Racing este principala favorită la titlu pentru că deţine cel mai performant monopost din Formula 1.

Red Bull Racing a demonstrat cu regularitate că deţine cel mai rapid monopost de pe grila de start datorită unui sistem de evacuare inovator şi a unei aripi fată cu flexibilitate sporită, dar în limita regulamentului.

Totuşi, echipa a reuşit abia în ultima cursă premergătoare vacanţei de vara să urce pe prima poziţie a clasamentului, întrucât a fost măcinată de probleme de fiabilitate şi de conflicte interne între Sebastian Vettel şi Mark Webber.

În ciuda acestor probleme, fostul pilot Gerhard Berger crede că Red Bull nu poate rata titlul mondial în acest sezon. "Monopostul este atât de bun încât pot comite greşeli şi să rămână în frunte. De fapt, ar trebui să conducă în campionat cu un avans mult mai clar. Încă există multe greşeli ascunse. Faptul că Red Bull este în fruntea campionatului deşi au dat multe puncte rivalilor arată clar: această maşină este în propria sa clasa", a declarat austriacul pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

"Ferrari POATE CÂŞTIGA TITLUL NUMAI CU ALONSO"

Întorcându-şi privirile spre Scuderia Ferrari, fostul pilot al echipei de la Maranello crede că italienii au tot dreptul să-i acorde statutul de pilot numărul unu lui Fernando Alonso, considerând că Felipe Massa nu are capacitatea de a deveni campion.

"Să nu ne prostim.

Alonso este în mod clar omul mai bun în echipă. Ferrari poate câştiga titlul mondial, dar numai cu Alonso", a adăugat el.

În schimb, Berger crede că McLaren este cea mai liniştită echipa din punct de vedere al relaţiei dintre cei doi piloţi ai săi. "McLaren are cea mai bună poziţie de plecare. Button nu provoacă probleme şi este mulţumit cu titlul său mondial. McLaren are doi piloţi cărora nu trebuie să le acorde multă atenţie pentru a-i ţine sub control", a încheiat el.

Via | SportingLife

Comentarii (1)

  • Titlul mondial
    Tin sa spun ca Formula one este intotdeauna imprevizibila si in orice moment nu iti trece nici prin cap cine poate castiga titlul,asa ca sunt optimist la faptul ca orice pilot din grupa de top cinci poate face marea surpriza.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru