Berger: "Red Bull, favorita la titlu in 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.01.2010
Red Bull Racing este privita drept principala favorita la titlul mondial in 2010 de catre fostul pilot Gerhard Berger, care anticipeaza insa ca Michael Schumacher va lupta pentru trofeul suprem.

Sezonul 2010 al Formulei 1 promite sa fie unul dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani, cu atat mai mult cu cat anul 2009 a adus o rasturnare de situatie in privinta polilor de putere.

Fostul pilot Gerhard Berger anticipeaza ca Red Bull Racing va confirma evolutiile din sezonul trecut si crede ca austriecii vor reusi sa se impuna in acest an.

"In opinia mea Red Bull este favorita in fata celor de la Mcercedes, McLaren si Ferrari. Red Bull are cel mai bun designer in persoana lui Adrian Newey, care a aratat in 2009 de ce este in stare daca pleaca de la o coala alba de hartie. De aceea, Sebastian Vettel este favoritul meu", a declarat austriacul in cadrul unui interviu acordat publicatiei germane Auto Motor und Sport.

Berger considera ca Michael Schumacher este pregatit sa concureze la cel mai inalt nivel in Formula 1 si crede ca germanul poate lupta pentru titlu.

"Schumacher a fost intotdeauna la inaltime, a testat ocazional si s-a mentinut in forma in motociclism si karting.

Este pregatit, iar acum si-a incarcat bateriile. Sunt increzator ca va lupta pentru titlu daca va avea un material potrivit la dispozitie", a adaugat el.

Anterior, Berger a detinut 50% din actiunile Scuderiei Toro Rosso si crede ca echipa magnatului Dietrich Mateschitz poate obtine rezultate bune in acest an. Totusi, fostul pilot al echipelor McLaren si Ferrari crede ca Toro Rosso are nevoie de un pilot mai bun decat Jaime Alguersuari care sa faca pereche cu Sebastien Buemi. "Exista oportunitatea de a face lucruri bune cu aceasta echipa. Depinde numai de piloti. Buemi este talentat, dar Toro Rosso are nevoie de un al doilea pilot bun, altfel vor decadea", a precizat el.

In prezent, Buemi este singurul pilot al Scuderiei Toro Rosso confirmat pentru sezonul urmator.

Via | Auto Motor und Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru