Berger: "Rosberg este la fel de bun ca Vettel"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.08.2010
Gerhard Berger consideră că Nico Rosberg este la fel de bun ca Sebastian Vettel şi că Adrian Sutil este marea surpriză a sezonului 2010.

Fostul pilot Gerhard Berger a făcut o amplă radigrafie a primelor 12 etape ale sezonului pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport, în care şi-a experimat opinia despre grila de piloţi.

Austriacul a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Sebastian Vettel, despre care crede însă că şi-a subestimat coechipierul de la Red Bull Racing.

"Este incredibil de matur. Este adevărat că încă mai comite greşeli, dar pun asta pe seama lipsei de experienţă. Cea mai mare problemă a lui este că probabil l-a subestimat pe Mark Webber", a declarat el.

În mod aparent surprinzător, Berger îl evaluează pe Nico Rosberg la nivelul lui Vettel, chiar dacă pilotul echipei Mercedes GP a obţinut doar două podiumuri în acest an. Totuşi, afirmaţiile fostului pilot McLaren şi Ferrari pot fi luate în calcul mai ales prin prisma rezultatelor obţinute în fata septuplului campion mondial Michael Schumacher.

"Pentru mine, Rosberg este la acelaşi nivel cu Vettel. Are nevoie doar de maşina potrivită pentru a începe să câştige.

A arătat în acest an că face foarte puţine greşeli, că setările sale sunt de obicei potrivite şi că este în faţa lui Schumacher. Dacă Rosberg şi Vettel ar avea monoposturi identice, nu aş şti pe cine să pariez", a mai precizat el.

Pe de altă parte, Berger este impresionat de rezultatele obţinute de Adrian Sutil pentru Force India, germanul ocupând locul 10 în clasamentul piloţilor cu 35 de puncte. "Anul trecut râdeam de el. Nu aş fi crezut niciodată că are atât de mult potenţial. Viteza lui este fantastică, iar numărul de greşeli s-a redus dramatic. Pentru mine, alături de Rosberg, el este surpriza sezonului", a încheiat Berger.

Via | GMM

Taguri: , Rosberg, Sutil, Vettel, Webber

Comentarii (3)

  • Rosberg
    E bun Rosberg
    8 2
  • Rosberg
    Da, este un pilot de top. Mai bun ca Weber.
    3 0
  • tech_NICH
    Aproape...
    ...la fel de bun! dar mult mai slab!!!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru