BMW-Sauber, avantajata de modul de gestionare a pneurilor

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.03.2010
Rezultatele obtinute de BMW-Sauber in testele din aceasta iarna au venit pe fondul unei gestionarii foarte bune a pneurilor, potrivit unei analize realizate de Bridgestone.

BMW-Sauber a reprezentat una dintre marile surprize ale celor patru sesiuni de teste din aceasta iarna, echipa reusind in mod constant sa obtina timpi buni, concomitent cu o fiabilitate foarte buna a monopostului C29.

Performantele obtinute se datoreaza in buna masura modului in care echipa a reusit sa gestioneze pneurile, degradarea acestora fiind mai redusa decat cea intalnita la cele patru echipe de top ale Formulei 1, Ferrari, McLaren, Mercedes GP si Red Bull Racing.

Informatia a fost dezvaluita de Bridgestone, unicul furnizor de pneuri din Formula 1 realizand o analiza pentru aproape toate echipele din acest punct de vedere.

"Am comparat datele mai multor echipe si a celor patru team-uri rapide, iar degradarea lor este foarte, foarte similara. Odata ce au 150 kg de combustibil, exista o diferenta foarte mica cu ambele tipuri de pneuri soft si medium, asa ca ne putem astepta la o prestatie foarte apropiata. Totusi, cei de la Sauber au fost mai consistenti", a declarat Hirohide Hamashima, seful departamentului de dezvoltare al pneurilor din cadrul Bridgestone.

In acest context, BMW-Sauber ar putea fi avantajata pe circuitele care solicita din greu pneurile, precum cel de la Barcelona, insa nici circuite "usoare" pentru pneuri precum Monaco sau Bahrain nu pot fi neglijate.

O gestionare eficienta a pneurilor se poate dovedi cruciala in perspectiva sezonului 2010, mai ales ca pilotii care ajung in ultima parte a calificarilor vor incepe cursa cu exact aceleasi cauciucuri.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru