Franța vrea să evite închiderea fabricii Bridgestone: guvernul este dispus să investească alături de producătorul de anvelope

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 14.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul francez a anunțat că este dispus să investească în fabrica de anvelope Bridgestone, unde lucrează peste 860 de angajați, după ce producătorul japonez a spus că vrea să închidă uzina din cauza vânzărilor scăzute.

Franța a lansat recent un plan de redresare economică în valoare de 100 de miliarde de euro, cu scopul principal de a proteja locurile de muncă ale angajaților, după restricțiile impuse pe fondul pandemiei.

Criza a afectat și industria auto, iar companille au fost nevoite să se adapteze la noua realitate, tăierea costurilor fiind văzută drept măsura salvatoare pentru multe dintre ele.

Japonezii de la Bridgestone au anunțat că vor să închidă fabrica din orașul francez Bethune, invocând vânzările scăzute de anvelope. Astfel, peste 860 de angajați ar urma să-și piardă locurile de muncă.

Guvernul francez a criticat atitudinea japonezilor și a spus că va căuta soluții pentru ca uzina să funcționeze în continuare.

“Mesajul nostru pentru Bridgestone este să analizeze toate opțiunile și să nu excludă niciun scenariu posibil. Noi suntem gata să investim alături de ei pentru ca fabrica să aibă un viitor,” a transmis ministrul Industriei, subliniind că Executivul francez va programa în curând o întâlnire cu reprezentanții Bridgestone.

Compania japoneză a confirmat că se va așeza la masa discuțiilor cu oficialii guvernamentali, spunând că dorește ca imăsurile ce vor fi luate să aibă un impact cât mai mic asupra angajaților și comunității.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru