BMW-Sauber, surpriza primei zile de teste la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.02.2010
Pedro de la Rosa este multumit de comportamentul monopostul BMW-Sauber in prima zi de teste de la Valencia, insa admite ca timpii sunt putin relevanti.

BMW-Sauber a fost surpriza placuta a primei zile de teste de la Valencia, dupa ce Pedro de la Rosa a stabilit al doilea timp al zilei si a reusit sa fie mai rapid decat Michael Schumacher.

Confirmat cu numai cateva zile in urma drept noul pilot al echipei BMW-Sauber, spaniolul este satisfacut de comportamentul monopostului C29, insa admite ca este prea devreme pentru a judeca timpii realizati pe circuit.

"Sunt multumit ca monopostul este usor de pilotat si stabil in viraje si nu exista nimic ingrijorator in privinta stabilitatii. Masina a avut o baza buna. Exista intotdeauna lucruri care pot fi schimbate, insa este un start si simt ca suntem pe drumul cel bun. Cat despre timpi, avand in vedere rezervoarele de combustibil cu care concuram, este foarte dificil sa citim ceva", a precizat spaniolul.

In schimb, lucrurile nu au stat la fel de bine pentru McLaren Mercedes, intrucat pilotul de teste Gary Paffett s-a plans de nivelul scazut al aderentei pentru pneurile fata. Britanicul a stabilit al cincilea timp al zilei si spune ca noile monoposturi au o configuratie total diferita fata de cele de anul trecut prin prisma schimbarilor de regulament.

"Cu pneuri fata atat de inguste pierzi foarte multa aderenta frontala, mai ales ca sunt curbate.

Aceasta este cea mai mare diferenta fata de anul trecut. La viteze mari nu este o problema, dar pe sectiunile lente si medii , unde ai nevoie cu adevarat de aderenta mecanica, aceasta este o problema mare", a explicat britanicul.

Monopostul BMW-Sauber va fi pilotat marti de Kamui Kobayashi, in timp ce Lewis Hamilton va prelua comanda noului MP4-25.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (4)

  • Sauber
    Sauber da, o surpriza, au sanse bune sa surprinda cu un Kobayashi plin de verva si talent. Se pare ca au pornit bine anul acesta:)
    0 0
  • BMW Sauber???
    eu stiam ca BMW sa retras din F1......ori folosesc un motor BMW ??
    0 0
  • NeoGalaxy
    @davidjupanu
    Sunt cateva articole care explica de ce si cum BMW Sauber se numeste si anul acesta BMW Sauber. Citeste-le, iti vor explica ele cum sta treaba :)
    0 0
  • @ davidjupanu
    au motor ferrari
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru