Bottas aruncă primele săgeți spre Hamilton: "Rosberg a demonstrat că britanicul poate fi învins"

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas și-a exprimat speranța că îl va putea învinge pe Lewis Hamilton în sezonul 2017, așa cum a reușit și Nico Rosberg anul trecut.

Presa internațională a speculat că Mercedes l-a ales pe Valtteri Bottas ca înlocuitor pentru Nico Rosberg în sezonul 2017 pentru că finlandezul este un pilot calm, capabil de evoluții constante, fără să intre în conflict cu coechipierii săi.

Iată însă că Bottas trage un semnal de alarmă și avertizează că nu a sosit la Mercedes pentru a fi pilotul numărul 2. Întrebat dacă îl poate învinge pe noul sau coechipier, care și-a adjudecat deja 3 titluri mondiale, finlandezul a avut un răspuns tranșant.

"Simt că este posibil. Rosberg a demonstrat că Hamilton poate fi învins. Nu sunt aici pentru a fi pe locul 2 sau mai jos. Cu siguranță este o provocare și întotdeauna va fi o provocare să lupt împotriva lui Hamilton, dar pentru mine este o oportunitate majoră", a declarat el.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Bottas a admis că lipsa unei victorii din palmaresul său cântărește destul de mult, astfel că trebuie să demonstreze pe circuit de ce este în stare.

"Respect ce a făcut Hamilton în cariera sa, cu atât de multe pole position-uri, victorii și 3 titluri.

Eu încă nu am câștigat nicio cursă, așa că am multe de demonstrat. Nu am demonstrat prea multe încă în Formula 1", a admis el.

De la debutul în Formula 1 în 2013, Bottas a concurat doar pentru Williams, echipă pentru care a obținut în total 9 podiumuri și 411 puncte. Cea mai bună performanță pe parcursul unui sezon a fost în 2014, când a ocupat locul 4 în clasamentul general.

Via Reuters

Comentarii (27)

  • Vai de boticu' tau de asteapta si tu pomana .... melcberg nu poate fi exemplu pentru nimeni...iesi si tu,valterica la pensie sa mai scapam si noi de inca un anti-talent....tu,fettel alias vitica rosie,kimivotka,filiphinio si melcberg ati tras competitia in jos - nu stiti sa vorbiti,bociti mai ceva ca babele la parastas,ciocaniti pe toata lumea,sunteti ingroziti de ploaie si de super Max,trisati si nu sunteti pasionati de competitie...va rog si eu frumos sa urmati exemplu lu' melcberg si renuntati toti odata ca ne-am saturat de voi.Nu mai visa botica la locu' 1 ca ala-i a lu' Max si o sa fie:1Verstappen2Hamilon3Ricciardo4Alonso si tu o sa fii trimis la fiecare cursa la pascut de vitica rosie care cum nu-i place sa pasca singura vrea companie asa ca va duceti dupa ea tu,compatriotul votkan si emotivul filiphinio.
    14 46
  • slab pilot
    7 33
  • "”"""""""
    vrabia malai viseaza
    10 31
  • acelasi
    rosberg este cel mai penibil pilot din istoria ,bottas ar trebui sa caute alte exemple
    13 30
  • Comparatia cu Rosberg este un pamflet, ala nu l-a batut niciodata pe Lewis in curse, a luat un titlu doar ca au vrut cei de la Mercedes sa ii faca un mic cadou inainte de pensionare. Daca ramanea si anul acesta, il manca cu fulgi cu tot Lewis, ce naiba, 2 titluri de campion la diferenta de +70 puncte diferenta fata de Rosberg..spun totul despre cat de capabil fost Nico.
    Insa, Bottas este un pilot bun, nu a avut echivalent pentru Mercedes ca sa lupte cu ei, insa s-a vazut in multe curse cum a ajuns pe locul 3. Nu comparati monopostul Mercedes cu Williams. In 2014, desi aveau motor bun, aveau probleme cu anvelopele, de fapt, ei nu puteau sa regleze spatele astfel incat sa nu strice anvelopele., pe cand, Mercedes defila dupa testul acela ilegal.
    17 28
  • "nu stiti sa vorbiti,bociti mai ceva ca babele"-iar tu ca Vanghelie ce nu stie sa conjuge vb-ul "a fi", folosesti vb.-ul "a astepta" la pers.3 sg/pl dar alaturi de pronumele la pers.2 sg ("Vai de boticu' tau de ASTEAPTA SI TU pomana"). Sau "asa ca VA DUCETI dupa ea TU" :))
    O iesi Bottas la pensie cand te-oi duce tu, copile, la invatat ca dupa cum vezi nu e locul tau aici!
    31 5
  • Anul trecut se spunea ca orice pilot din primii 7 sau 8 ar fi avut rezultate comparabile cu cei de la Mercedes, daca avea masina Mercedes. Acum, Bottas are ocazia sa confirme. Preferam sa ajunga Massa la Mercedes dar e bun si Bottas.
    20 4
  • ciuingam
    Rosberg a fost foarte aproape de Hamilton in termeni de pace de cursa, dar Hamilton il batea la lupta roata la roata. Kovalainen, Button, Alonso au fost mai departe (in spate) de Hamilton decat a fost Rosberg.
    Cat despre Bottas, e mai bun decat Massa, dar Massa dupa accident nu a mai fost un pilot de top. Deci l-as situa pe Bottas cam la nivelul lui Alonso, cu un usor avantaj pentru Alonso in ce priveste eficacitatea in cursa (timpi pe tur constanti).
    Deci, Bottas va fi un coechipier facil pentru Hamilton, mai slab decat Rosberg.
    11 15
  • James Allison confirmat la Mercedes, ca director tehnic, va incepe sa lucreze din Martie 2017.
    16 2
  • Lowe este la Williams acuma sa vedem ce va declara despre Hamilton, in cursul sezonului. Personal cred ca n-o sa fie prea multe de bine pentru ca Lowe nu prea l-a placut pe englez. Si Lowe stie multe...
    18 5
  • Seful diviziei de marketing McLaren, Ekrem Sami, a anuntat ca va pleca de la McLaren in cursul lunii Martie.
    10 2
  • @yo ma duc la invatat cand so lasa vitica rosie de injurat,votkan de baut,filiphinio de bocit si botic de participat.....hai cu unlike
    4 19
  • Nu stim ce ai vrut sa ne comunici,a sa ca nu avem ce manute sa iti dam.
    10 2
  • Pascal Wehrlein ,pilotul echipei Sauser ratează primul test de la Barcelona datorita unor probleme medicale..
    2 6
  • Dirkeyboard de Beer care care a fost pe la Sauber,Renault și Ferrari va fi noul șef al departamentului aerodinamic de la Williams
    4 4
  • Dirk de Beer*
    1 4
  • Cei de la Pirelli au spus ca accidentul lui Vettel din cadrul testului de pe Mugello, nu a avut nici o legatura cu pneurile dar... au spus ca temperatura de doar 4 grade C, a facut ca pneurile de ploaie sa nu functioneze deloc.

    Cei de la Williams au anuntat ca Dirk de Beer este noul sef al dept. de aerodinamica. Acesta a lucrat cu Allison atat la Lotus cat si la Ferrari.
    9 2
  • Eu_Ferrari
    @yo

    imi place postarea ta :))))
    se intelege cu te adresezi direct lui Bottas pe un forum Romanesc, in Romaneste (sau o limba asemanatoare)

    Nu Kimi trebuie sa se lase de Vodka si tu de orice halucinogen ce-ti iei :))))) ...sau mai bine baga in continuare sa avem si noi de ce sine sa radem :))))

    cica vb cu Bottas in Romaneste!!!! :))))))

    oare numai la noi se gasesc astfel de specimeni?

    un singur lucru mai am sa-ti zic,

    Forza Ferrari!
    13 7
  • Arunca sageti....trage un semnal de alarma....pfff. Omul a spus ca vrea sa castige si sa-l bata pe Hamilton, pentru ca si altii au facut-o, atat. Numai soc si groaza si scandal vedeti.....
    In alta ordine de idei, sper sa aiba drepturi egala cu Ham si cel mai bun sa invinga.
    14 4
  • Un lucru il stiu sigur ca ,un britanic ca Ham nu se lasa usor in fata unui adversar ..
    1 5
  • lolita
    si kimi spre fentel:calm o sa beau la fel :))
    3 4
  • @ GTS - Nu inteleg de unde ai scos chestia cu faptul ca Lowe nu l-a placut pe Hamilton:))
    3 3
  • Pe autosport.com au aparut primele imagini cu monopostul Williams
    2 2
  • Până la urmă totu-i politică. Rosberg câștigă oficial campionatul de F1 dar cel mai bun pilot (tot oficial ) este tuciuriul. Adică este atât de bun că este și mai bun și când pierde. Adică un fel de drept al seniorului pe baza principiului că " ce vezi nu este ceea ce crezi" adică suntem un fel de retardați care nu pricepem nimic.
    2 10
  • hai bei cu masinile alea, cand ni le aratati?
    1 4
  • Stefan
    Williams FW40:
    https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2017/2/williams-release-imagery-of-2017-car.html#
    6 0
  • Pe tine nu prea te duce capul... daca ai face o analiza a sezonului trecut,ti-ar ieși pe hârtie ca Hamilton a adunat mai multe puncte decat Rosberg raportat la Nr de curse pe care aceștia le-au terminat. Daca nu ma înșel Hamilton a avut o victorie in plus fata de neamt. Daca CR7 câștiga balonul de aur asta nu inseamna ca echipa la care joaca este de-asemenea cea mai buna, dar tu, esti mai limitat.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru