Bottas, atracţia verii în Formula 1: finlandezul a fost ofertat de Renault

de Daniel Popescu
Luni, 08.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault speră să obţină semnătura lui Valtteri Bottas, însă Williams are opţiune de prelungire a acordului pentru pilotul finlandez.

Valtteri Bottas este unul dintre cei mai talentaţi piloţi de pe grila de start care nu are încă un contract pentru sezonul următor, întrucât echipele de top şi-au definitivat în mare măsură liniile de piloţi.

Pilotul finlandez a devenit principala atracţie pentru Renault, echipă care traversează un sezon modest după revenirea în Formula 1 în calitate de constructor. Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia olandeză BT, care susţine că Bottas este dorit în continuare şi la Williams.

De altfel, se speculează că Williams are opţiune de prelungire a contractului pentru pilotul finlandez, caz în care este posibil ca acesta să nu poată părăsi actuala sa echipă.

Urmareste Automarket
"Ştiu sigur că în acest moment are oferte de la Williams şi Renault.
Este imposibil să obţinem un comentariu de la cei implicaţi, în special de la piloţi, în această perioadă a anului. Din câte înţeleg, Bottas nu spune nimic"
, au explicat sursele pentru BT.

Chiar dacă Bottas va pleca la Renault, Williams are o serie de alternative. Echipa nu a făcut niciun secret din faptul că îl doreşte pe Jenson Button de la McLaren, însă opţiunea preferată ar fi ca britanicul să-l înlocuiască pe veteranul Felipe Massa. Alte nume pe lista celor de la Williams sunt Sergio Perez şi Felipe Nasr.

Între timp, nu este clar ce pilot Renault dintre Kevin Magnussen şi Jolyon Palmer ar urma să-şi piardă postul în cazul în care francezii ar obţine semnătura lui Bottas.

Via F1i

Comentarii (10)

  • Si cam ce ar putea sa faca Kevin sau Jolyon cu o roaba de monopost? Au inceput deodata sa ii critice. S-a vazut anul asta ce face Williams cu piloti ca Massa sau Bottas, absolut nimic, nema monopost, zero rezultate.
    9 0
  • Tineti minte cursa din 2009 sau 2010 cand Schumacher pilota Mercedes? Hamilton nu putea sa treaca de el, desi avea monopost Mclaren mult mai puternic, Vine Button si trece pe langa ambii ca un domn, cam acolo s-a vazut ce poate Jenson
    12 0
  • Anonim
    dar cand Hamilton nu putea sa treaca de Alonso si ia depasit Button pe ambii intru viraj
    7 1
  • era vorba de setari in acea perioada... de ex atunci se permiteau inclusiv cutii de viteze cu demultiplicarea treptelor diferita... Hamilton nu a putut trece atunci la Monza pt multe tururi de Schumacher deoarece isi setase monopostul astfel incat sa poate face diferenta pe viraje (setare corecta care l-a ajutat in calificari) dar care avea dezavantajul ca in cursa fiind prins in spatele lui Schumy (care a pilotat fantastic la iesirea din viraje unde Ham ar fi avut un avntaj) nu avea viteaza necaesra pe liniile drepte pt a trece... in plus rularea in spatele Mercedesului i-a afectat pneurile... Button in schimb a prins momentul oportun si i-a depasint pe ambii
    4 2
  • klausnake
    Nu va grabiti sa acuzati Renault cum ca ar fii slabi si alte chestii de gen!
    Inainte de asta,ganditi un pic,amintiti-va ca au fost nevoiti sa adapteze un motor facut in ultima clipa la un sasiu facut totusi pentru motor Mercedes...
    Abia de anul viitor se va vedea din nou ce pot cei de la Renault iar eu unul,consider ca Renault au fost tot timpul una din marile forte in F1,cand au vrut si au fost lasati in pace sa dezvolte,chiar daca nu a fost cel mai bun motor in ultimii ani...
    10 2
  • Pe naiba setari, deodata Jenson a inceput sa forteze, mi-au placut in anul ala vreo 3-4 carse ale lui Jenson, era relaxat, avea cateva discursuri amuzante cu echipa gen "eh, ma simt foarte puternic si relaxat, simt ca pot mai mult". Foarte carismatic acest pilot, mi-ar parea rau daca Mclaren nu face nimic nici anul viitor sau pleaca la un Williams iesit din forma.
    4 2
  • Posibil si asta klausnake, dar totusi, uite ce face Rbr cu motorul rRenault si unde este chipa principala, la bataie cu Sauber si Manor.
    A trecut mai bine de jumatate din sezon, ar fi trebuit sa creasca un pic.
    Pe de alta parte, daca ma uit la Ferrari, nu stiu cat de mult sa critic Renault.
    9 3
  • @ Alex - Faza Hamilton - Schumacher s-a intamplat la Monza..
    1 0
  • nu era vorba despre cursa din 2009 sau 2010 era vorba despre Monza 2011...apreciez observatia ta.Daca Schumacher avea varsta lui Hamilton si era in aceeasi echipa il rupea.Rosberg cu parere de rau dar el chiar nu merita titlul....
    1 0
  • Cea mai mare umilinta si-au luat-o toti de la Schuamcher in 2012 cand la 43 de ani a luat pole-ul pe Monaco desi nu avea cea mai rapida masina.Schumacher merita sa fie o legenda.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru