Bottas, pole position la Barcelona în fața lui Hamilton! Vettel și Verstappen, pe a doua linie a grilei de start

de Daniel Popescu
Sambata, 11.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas va pleca din pole position în Marele Premiu al Spaniei și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de Lewis Hamilton, în timp ce Sebastian Vettel a obținut locul trei în fața lui Max Verstappen, iar Charles Leclerc va pleca de pe cinci.

Mercedes a monopolizat fără emoții prima linie a grilei de start în Marele Premiu al Spaniei, în ciuda faptului că Ferrari a introdus un update major pentru motor.

Valtteri Bottas a obținut al treilea pole position consecutiv din acest debut de sezon după ce a fost cronometrat cu 1:15.406 și va fi acompaniat în prima linie de coechipierul său Lewis Hamilton, care a fost cu peste 0.6 secunde mai lent.

Ferrari a fost nevoită să se mulțumească doar cu un loc trei obținut de Sebastian Vettel, care s-a poziționat la peste 0.8 secunde de lider, dar în fața lui Max Verstappen, care demonstrează încă o dată că Honda a înregistrat progrese majore în dezvoltarea monopostului.

Charles Leclerc a încheiat sesiunea pe locul cinci la volanul celui de-al doilea monopost Ferrari, în timp ce Pierre Gasly va pleca de pe locul șase din fața cuplului Romain Grosjean - Kevin Magnussen de la Haas.

Daniil Kvyat a propulsat Toro Rosso în Q3, în timp ce Daniel Ricciardo a stabilit al 10-lea timp, dar va pleca doar de pe locul 13 după o penalizare de trei poziții primită pentru un incident petrecut în cursa precedenta din Baku. 

McLaren a ratat prezența în Q3 după ce Lando Norris și Carlos Sainz Jr.

au ocupat locurile 11 și 13, la fel ca și cei de la Alfa Romeo, care s-au poziționat pe locurile 14 și 18 prin Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi.

Între timp, cei de la Racing Point au avut o prestație modestă, în contextul în care Sergio Perez și Lance Stroll au terminat doar pe locurile 15 și 17 și nu au avut practic pretenții să ajungă în ultima pate a calificărilor.

Ca de obicei, ultima linie a grilei de start este ocupată de Williams prin George Russell și Robert Kubica. Britanicul va pleca însă ultimul după ce a primit și o penalizare de 5 poziții pentru înlocuirea cutiei de viteze.

Marele Premiu al Spaniei va avea loc duminică cu începere de la ora 16:10.

Spania - Rezultate Calificări:

Comentarii (14)

  • Sa ii dai 1 sec pe un tur la ferrari după ce sau si lăudat cu multe
    imbunătățirii ,cred ca spune tot.
    Nici o sansa nu are ferrari nici macar sa ii gadile pe cei de la mercedes.
    Rusine ferrari
    20 5
  • Plictisitoare rau de tot a ajuns F1! Parca ma uit la "Tanar si nelinistit", episodul "Ț" si nu se intampla nimic nou! Ai impresia ca Mercedes a cules cei mai buni ingineri din lume, iar resturile au ajuns la ceilalti! Din nou este anul Mercedes si poate si al lui Bottas. Numai sa fie lasat!
    19 6
  • La sfarsitul anilor 80, inceputul anilor 90, erau doua echipe care dominau campionatele, respectiv Williams si McLaren. La inceputul anilor 2000, era Ferrari, la sfarsitul anilor 2000 a aparutRed Bull, dar va jur cu mana pe inima ca in 25 de ani de cand urmaresc eu F1 n-am vazut asa dominatie ca acum. Da-o dracu' de treaba ca deja pute!
    17 9
  • Mai vin Binotto & CO cu 2-3 updaturi si se bat cu McLaren. Masina de anul trecut a fost mai mult decat decenta, iar cea de anul asta ar fi trebuit sa fie o evolutie a acelei masini, dar se pare ca e mai de graba o involutie.
    10 6
  • Mercedes F1
    Sa moara fanii rosiatici :))), dupa ce exultau in testele din iarna! Ba baieti, asa-i in tenis, si altii au strans din fese in perioada lui Schumi si Todt la Ferrari, acum ciocu mic. Apoi idolii championului se bucurau alaturi de Red Bull timp de 4 ani. Acum, cand au avut masina au gafat piloti. Se pare ca intra in vesnica lor paradigma, incep tare testele, anul, si dezvolta prost. Bietu' vetel, oare unde va pleca in 2020?!
    8 22
  • A gafat prostia voastră din cap!
    Ferrari nu au mai avut mașina de pe vremea lui Schumacher.
    Mercedes nu au rivali! Poate o sa înțelegeți într-un final ca de ani buni F1 este despre mașina și nu despre pilot!
    17 11
  • Costel
    cu masina care ii pusa la dispozitia lui sebastian de catre binotto & co vettel o scos maximul posibil , demonstrand totodata ca ii singurul pilot de pe grila care poate sa ofere o replica pe masura celor de la mercedes cu rezultate dintre cele mai merituoase pentru scuderia ferrari

    leclerc in schimb , mi-o parut mult prea prudent in Q3 , "exuberanta" din calificarile de la Baku lasand urme adanci in doza de incredere in propriile aptitudini ale monegascului care is totodata cu confirmarea deplina pentru mine ca charles inca nu ii pregatit 100 % pentru un razboi atat de mare asa cum ii conflagratia din 2019 cu mercedes , clasarea sa in urma motorului honda dovedindu-mi o data in plus ca discipolul lui sebastian vettel mai are nevoie de un sezon , poate chiar doua pentru a scapa de oscilatiile astea de forma atat de specifice unui rookie dar atat de paguboase pentru o echipa care se bate an de an la titlu si , ce ii si mai important , de a putea fii catalogat un pilot complet si totodata un rival de temut pentru ceilalti

    is cu dilema daca switch-ul leclerc-raikonnen nu cumva o fost facut prea devreme ,un singur an intr-o echipa de pluton nereprezentand chezasia unei reusite in sezonul imediat urmator cu atat mai mult cu cat sebastian are nevoie de un coechipier fara nicio lacuna in livrarea performantei in lupta sa antologica cu bottas si hamilton
    7 6
  • Acest tur de pole realizat de Bottas a fost mai mult decat incredibil.A fost absolut perfect.Dupa prima iesire eram sigur ca nimeni nu va bate acest timp de 1:15.406.Nu am mai vazut un tur atat de curat si de bine realizat din sambata GP-ului de la Marina Bay de anul trecut.Numai un campion sau cineva pregatit sa devina unul poate realiza un asemenea tur.Toate laudele pentru Valteri Bottas.Maine daca va reusi sa isi pastreze pozitia la start si nu se intampla nimic in defavoarea sa are victoria asigurata tinand cont cat de greu se depaseste pe circuitul catalan.Bravo Bottas si ,Mercedes pentru masina de anul asta.
    13 3
  • MuresMures
    Sunt fan rosu......dar trebuie sa dau dreptate la toti de mai sus...rosu e varza e varza si in fiecare an acceasi poveste....deja e prea de tot...asta e macar maine am la ce sa ma uit ....Halep...gg Halep
    2 5
  • MuresMures
    adica azi.....gg Halep
    2 5
  • Bogdan
    Nu prea inteleg de ce va uitati daca nu bcurati de curse. Cred ca televiziunile va ofera o gama larga de alte emisiuni. Incercati le
    11 0
  • Ha,ha,ha...
    Se putea sa nu apara macar un trepanat cu "sa moara...." ?
    6 0
  • GrosJan
    In 2014 am schimbat regulamentul tehnic si de atunci Mercedes face legea. Ironia e ca Ferrari a cerut schimbarea asta.
    2 5
  • THE SPINNING GERMAN
    Nimic nu mai face sa ma simt mai bine decat suferinta micutilor idoli ai lui fetal, fetita champioana de mucava...:))))))))-simt ca azi va face o cursa mare...se va acrosa pe undeva...
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru