Brandul Alfa Romeo, aproape să revină în Formula 1: motoarele Ferrari furnizate pentru Sauber ar putea purta sigla italienilor

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari intenționează ca motoarele furnizate pentru Sauber să poarte sigla Alfa Romeo, ca parte a unui proiect de promovare a tinerilor piloți italieni.

Pe parcursul ultimelor doi ani, Sergio Marchionne, CEO-ul Grupului Fiat-Chrysler, a anunțat în două rânduri că este tentat să readucă brandul Alfa Romeo în Formula 1, alături de Ferrari.

Planurile s-ar putea concretiza chiar în sezonul 2018, întrucât presa internațională anunță ca Scuderia intenționează să-și întărească parteneriatul tehnic pe care îl are cu Sauber.

Astfel, una dintre opțiuni este ca motoarele pe care le furnizează Ferrari pentru Sauber să poarte sigla Alfa Romeo începând de anul viitor. Parteneriatul nu este unul întâmplător, întrucât Marchionne a anunțat anteror că un astfel de proiect ar putea fi legat de promovarea piloților tineri.

Presa speculează că Sauber va concura anul viitor cu o linie de piloți formată din Charles Leclerc, campionul Formulei 2 și protejatul constructorului italian, și din Antonio Giovinazzi, unul dintre piloții juniori ai celor de la Ferrari. "Alfa Romeo ar putea deveni în Formula 1 o pepinieră pentru piloți tineri italieni.

Cel mai bun dintre ei, Giovinazzi, este deja cu noi, dar sunt și alții și se chinuie să-și facă loc. Alfa Romeo le-ar putea oferi acest spațiu", spunea recent Marchionne, pe vremea când se specula că Alfa Romeo ar putea concura în Formula 1 cu propria echipă.

Un anunț oficial pe marginea acestui subiect este așteptat cu ocazia Marelui Premiu din Abu Dhabi de la sfârșitul acestei săptămâni.

Între timp, Robert Kubica se apropie de o revenire în Formula 1, după ce Williams a anunțat că pilotul polonez va testa pentru echipa în sesiunea de evaluare de la Abu Dhabi de săptămâna viitoare, alături de Sergey Sirotkin și Lance Stroll.

Via Motorpsort, Williams

Comentarii (2)

  • schumi
    As fi preferat ca Alfa sa reintre in DTM si Indycar, dar nu ar fi rau nici F1. :-)
    9 1
  • In DTM sunt sanse mai mari, intrucat Gherhard BERGER tot incearca sa compenseze plecarea din 2019 a Mercedes-ului (in Formula E) cu nume consacrate; se vorbea de Lexus (chiar unificarea cu Super GT-ul japonez).
    Eu unul as fi preferat sa vad XE-ul (felina) muscand cu foc din RS4 si M3 (C-Coupeul a scapat oricum), dar mie teama ca n-o sa am placerea.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru