Brawn GP, pas decisiv spre titlurile mondiale

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.09.2009
Rezultatele inregistrate in Marele Premiu al Italiei au sporit semnificativ sansele echipei Brawn GP de a castiga ambele titluri mondiale.

Dupa ce a optat pentru o strategie cu o singura oprire la boxe pentru ambii sai piloti, Brawn GP si-a adjudecat cea de-a patra dubla din acest sezon si prima dupa Marele Premiu al statului Monaco.

Rubens Barrichello a castigat fara emotii cursa de la Monza, secondat de coechipierul sau Jenson Button, care a pus capat unei perioade de 5 Mari Premii in care nu a urcat pe podium.

SANSE MINIME PENTRU VETTEL SI WEBBER

In urma acestor rezultate, britanicul ramane liderul clasamentul general cu 80 de puncte, urmat de Barrichello cu 66 de puncte. In schimb, sansele echipei Red Bull Racing de a cuceri titlurile mondiale au scazut dramatic dupa cursa de la Monza. Sebastian Vettel a castigat cu mult noroc un singur punct, coborand la 26 de lungimi de unda in spatele lui Button cu numai 4 curse inainte de final. Germanul va iesi oficial din lupta pentru titlu in cazul in care Button va obtine cu 4 puncte mai mult decat el in Marele Premiu al statului Singapore de peste doua saptamani. Intr-o situatie si mai dificila este Mark Webber, aflat la 28.8 puncte distanta de Button.

Abandonul suferit in cursa de la Monza l-a determinat pe Lewis Hamilton sa nu mai aiba nici macar sanse matematice la titlu, intrucat se afla acum la 53 de puncte in spatele lui Button.

Intr-o situatie similara este si Kimi Raikkonen, care nu va castiga titlul nici macar daca il va egala la puncte pe Button, intrucat raportul victoriilor ar fi tot in favoarea britanicului.

LUPTA TRANSATA LA CONSTRUCTORI

Situatia este si mai clara in privinta titlului mondial al constrcutorilor. Brawn GP si-a consolidat prima pozitie, avand 146 de puncte dupa cele 18 cucerite in Italia. Red Bull Racing se mentine pe locul 2, insa echipa lui Dietrich Mateschitz este la 40.5 puncte in spate in contextul in care mai poate castiga cel mult 72 de puncte pana la finalul sezonului.

Chiar daca nu mai are nicio sansa matematica la titlu, Ferrari este ambitionata sa termine sezonul pe locul 3 in dauna celor de la McLaren, iar cele patru podiumuri consecutive ale lui Kimi Raikkonen au propulsat Scuderia la 15 puncte in fata rivalilor clasici condusi de Martin Whitmarsh.

Marele Premiu al Italiei a consemnat incheierea sezonului european al Formulei 1, ultimele 4 curse urmand sa se desfasoare in Singapore, Japonia, Brazilia si Abu Dhabi.

Comentarii (6)

  • Brawn
    Mi-a placut echipa asta inca de la inceput,poate pentru ca veneau ca outsideri,poate pentru ca aduceau o "variatie",satul fiind de vesnicele dueluri Ferrari-McLaren.Daca vor castiga campionatul,si n-am niciund dubiu,o fac pe merit,o linie de piloti cu experienta(la inceput multi l-au criticat pe Ross)si un management de exceptie,marca Brawn.Pur si simplu n-ai cum sa nu-i respecti,indiferent al cui sustinator esti.
    0 0
  • ;)
    "Singapore, Japonia, Brazilia si Abu Dhabi". Daca e sa enumeram tari, in loc de Abu Dhabi ar trebui scris: Emiratele Arabe Unite. Abu Dhabi este capitala.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Singapore
    Si cand te gandesti ca Singapore de la idea de oras colonie britanic... a devenit un start foarte respectat modern si civilizat :P Bravo lor :)
    0 0
  • Singapore
    Tocmai de aceea sunt un stat respectat civilizat si modern pentru ca au fost colonie britanica. Subscriu la "bravo lor". In ceeace priveste echipa Brawn GP si mie mia placut de la inceput, de cand am vazut masina, care are un desin armonios. M-am gandit atunci ca acest lucru trbuie sa fie dublat si de performante.Sincer sa fiu nu m-am gandit nici o clipa ca vor castiga ambele titluri in chiar anul de debut, performanta care si dupa mine este certa (am spus-o si ceva mai inainte) si pe deplin meritata. Merita si ei (in primul rand Ross Brawn) un bravo din toata inima.
    0 0
  • @admin
    La clasament echipe pe locurile 3 si 9 aveti o singura echipa Force India, Ferrari nu apare nicaieri...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @f1loredana
    Nu stiai ca Ferrari s-au retras in Bahamas? Oricum numai eu le-am atras atentia de cel putin 5 ori... si mai bine ma apucam sa le hackaresc site-ul ca sigur dura mai putin :)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru