Brawn priveste cu incredere sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.11.2009
Ross Brawn crede ca utilizarea unui motor Mercedes si in sezonul 2010 va usura misiunea echipei Brawn GP de a dezvolta un nou monopost competitiv.

Brawn GP a cucerit in acest an ambele titluri mondiale, in ciuda faptului ca echipa a avut numai sase saptamani la dispozitie pentru a integra motorul Mercedes in monopost.

Privind spre sezonul viitor, Ross Brawn crede ca echipa va fi capabila sa dezvolte un monopost competitiv, intrucat va continua parteneriatul cu Mercedes.

"Principalul aspect este ca intram in al doilea an de lucru cu Mercedes. Ar trebuie sa instalam mult mai usor motorul pentru ca am avut oportunitatea de a incepe devreme si si avem sistemul de evacuare de care avem nevoie, designul cutiei de viteze este corespunzator pentru motor, la fel si pentru sasiu si radiatore si toate lucrurile de acest gen. Consumul de carburant va fi critic, asa ca eficienta in aceste zone si mentinerea greutatii la un nivel minim va fi de asemenea critica", a explicat britanicul citat de publicatia Autosport.

Brawn GP a dominat cu autoritate prima jumatate a sezonului, insa Red Bull si McLaren au revenit in forta spre final. Brawn explica aparentul regres din a doua parte a anului prin prisma faptului ca echipa s-a concentrat preponderent pe monopostul din sezonul 2010.

"Am incercam sa stabilim un echilibru intre ce facem in acest an si ce facem anul viitor.

In contextul in care aerodinamica a trecut prin programul obisnuit, la jumatatea sezonului am decis sa acordam doar o saptamana pentru programul din acest an si sa pastram restul timpului alocat tunelului de vant pentru monopostul de anul viitor. Anul viitor nu avem realimentare, dar avem o forma diferita a sasiului, pneuri diferite si este foarte mult de munca. Si pentru ca nu vrem sa fim o minune de numai un sezon, trebuia sa ne asiguram ca exista un echilibru intre monoposturile din acest an si cel de anul viitor", a mai precizat seful echipei Brawn GP.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru