Brawn sugerează ca Mercedes să nu ofere motoare pentru Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.06.2010
Ross Brawn consideră că Mercedes trebuie să analizeze cu multă atenţie orice propunere pentru a furniza motoare unei a patra echipe în Formula 1.

Mercedes a devenit unul dintre cei mai importanţi furnizori de motoare din Formula 1, constructorul german oferind unităţi pentru McLaren şi Force India, pe lângă propria sa echipă.

În plus, motorul Mercedes este considerat drept cel mai puternic din competiţie, comparativ cu unităţile oferite de rivalii de la Ferrari şi Renault.

Cu toate acestea, Ross Brawn, şeful Mercedes GP, susţine că Mercedes a ajuns la capacitatea maximă în ceea ce priveşte furnizarea motoarelor, motiv pentru care germanii ar trebui să analizeze cu multă atenţie o eventuală propunere venită din partea unei a patra echipe.

"În opinia mea, ca şi constructori, Mercedes ar trebui să se gândească mult şi bine înainte de a adăuga o nouă echipă pe lista clienţilor. Cred că suntem la limită în ceea ce priveşte furnizarea motoarelor. Trebuie să ne asigurăm că există întotdeauna o companie precum Cosworth capabilă să-şi vândă motoarele, pentru că asta nu este treaba unui constructor", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Autosprint.

Declaraţiile lui Brawn vin în contextul în care Red Bull Racing a sugerat recent că ar putea renunţa la serviciile Renault la finalul acestui an dacă constructorul francez nu va avea posibilitatea să-şi îmbunătăţească motorul la nivelul de performanţă atins de Mercedes.

Într-o astfel de situaţie, motorul Mercedes ar deveni practic singura alternativă viabilă pentru Red Bull Racing.

Referindu-se la acest aspect, Brawn susţine că Mercedes este pregătită să ofere motorul sau bancului de probe al FIA, însă crede că performanţa trebuie analizată din mai multe puncte de vedere, nu doar cel al cailor putere.

"Adevărul este că nu există nicio procedură care să determine precis aceşti parametri. Nu am avea nimic împotrivă să oferim toate motoarele pe bancul de probe sub supravegherea FIA. Dar măsurarea puterii reprezintă doar o parte a problemei. Mai este sistem de răcire, manevrabilitatea, consumul de carburant. Iar recent şeful de motoare de la Renault a spus că unitatea lor nu este cea mai puternică, dar este cea mai bună în multe alte aspecte", a mai precizat Brawn.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • ctlnmihai
    Brawn
    N-ar trebui sa le furnizeze motoare celor de la Red Bull ..Prea s-au plans tot timpul ca Mercedes au dezvoltat mai mult motoarele.. 3 echipe ajung ..
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru