Brawn: "Un monopost lent, adevăratul test pentru Vettel"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.10.2011
Ross Brawn crede că Sebastian Vettel va putea fi comparat cu Michael Schumacher numai dacă va reuşi să câştige titlul mondial cu o echipă care are un monopost lent.

Sebastian Vettel a devenit duminică cel mai tânăr dublu campion mondial din istoria Formulei 1, iar comparaţiile frecvente cu prietenul său Michael Schumacher sunt din ce în ce mai frecvente.

Triplul campion mondial Niki Lauda consideră că pilotul echipei Red Bull Racing poate doborî recordul de şapte titluri mondiale deţinut de german, însă Ross Brawn, şeful Mercedes GP, crede că orice comparaţie este irelevantă atât timp cât Vettel concurează cu cel mai rapid monopost de pe grila de start.

"Pentru Vettel, adevăratul test va fi când nu va avea cea mai bună maşină. Cred că este un pilot fantastic în cea mai bună maşină, iar aceasta combinaţie este imbatabilă. Va fi interesant să vedem rolul, influenţa şi poziţia lui Vettel când nu va avea cel mai bun monopost, când trebuie să transforme maşina în cea mai rapidă", a declarat britanicul.

Referinţa la Schumacher este evidentă: germanul a cucerit două titluri mondiale cu Benetton , iar apoi a dezvoltat timp de cinci ani monopostul lent al Scuderiei Ferrari înainte de a obţine alte cinci trofee.

"Provocarea lui Vettel va fi similară cu cea a lui Schumacher.

Ce urmează după ce ai câştigat două titluri? Care este provocarea? care este motivaţia? Pentru Schumacher, motivaţia a fost să meargă la Ferrari şi să aibă succes. Sunt sigur că Vettel va analiza asta, pentru că toată lumea crede că Vettel face o treabă grozavă, dar Red Bull este un monopost fantastic. Cine ştie, poate ambiţia îl va duce într-o direcţie diferită", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (5)

  • Daca ar mege la Brown GP mai mult ca sigur ar avea parte de un monopost lent.
    8 11
  • Brawn&Vettel
    La fel ziceam si eu acum cateva zile: http://formula1.automarket.ro/stiri/lauda-vettel-poate-depasi-recordurile-lui-schumacher-41038.html
    5 5
  • Mandache
    noname-du-te si de i-o masoara lu lewis, are mare nevoie de tine;)
    Asa cum e lewis cel mai tare pa circuit asa e ci cucu lui. Mic naravas si mai ales..total neputincios.
    7 11
  • Corect domnule Ross Brawn atunci sa il vedem pe acest baby schumi daca are ceva din vana lui SCUMY
    8 2
  • emerson
    Are dreptate mister Brawn...
    Desi uneori o mai da prin balarii cu comentariile,acum are dreptate. Prin comparatie,Papa Frank WILLIAMS tinea salariile pilotilor sai la un nivel destul de mic, tocmai cu argumentul ca(la vremea respectiva)cu masinile creeate de el si un pilot slab poate castiga titlul si nu erau argumente circumstantiale.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru