Briatore: "Hamilton trebuia descalificat din cursa de la Valencia"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.06.2010
Flavio Briatore consideră că Lewis Hamilton ar fi trebuit descalificat din Marele Premiu al Europei pentru că a depăşit Safety Car-ul.

Controversele izbucnite în Marele Premiu al Europei pe tema penalizării suferite de Lewis Hamilton pentru depăşirea Safety Car-ului continuă să ia amploare.

Opinia celor de la Ferrari, care au considerat ca rezultatul final a fost "manipulat" de comisarii de cursă, este susţinută şi de Flavio Briatore, fostul şef al lui Fernando Alonso în perioadele în care spaniolul a concurat pentru Renault.

Italianul crede că penalizarea împotriva lui Hamilton trebuia dictata într-un timp mai scurt şi, mai mult decât atât, că pilotul echipei McLaren trebuia descalificat din cursă pentru gestul său.

"Regulamentul nu este precis. Nu poţi avea o penalizare pentru Hamilton după 20 de tururi (n.r - în realitate, penalizarea a fost dictată după 10 tururi), ar fi trebuit dată după două-trei tururi. Depăşirea Safety Car-ului seamănă însă mai mult cu penalizare de tip steag negru (n.r - steagul negru semnifică descalificarea pilotului din cursă). Hamilton este norocos, indiferent ce face totul se termină bine", a declarat Briatore pentru postul de televiziune Sky Sport 24.

Pe de altă parte, italianul consderă că Ferrari este în continuare deficitară în privinţa monopostului comparativ cu rivalii de la McLaren şi Red Bull.

"Ce le lipseşte celor de la Ferrari? Viteza. Nu sunt la nivelul celor de la Red Bull şi McLaren", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (32)

  • Briatore
    Cam are dreptate la tot ce spune .:P
    28 16
  • iuliann
    cine se aseamana... se inmulteste
    Pai normal. El e expert la smekerii dintr-astea. Plus ca si el orice ar face scapa cu basma curata...
    25 10
  • ctlnmihai
    Este o declaratie irelevanta venita din partea unui sef de echipa care a trucat o cursa castigata de un pilot implicat si in scandalul de la Valencia..Si Ferrari si Briatore au fost favorizati de FIA in trecut ,culmea nesimtirii fiind Briatore care indrazneste sa critice Fia care nici n-a mai atacat decizia tribunalului civil prin care suspendarea acestuia era redusa..
    18 13
  • :)))
    ce mai conteaza ? scopul scuza mijloacele. peste 10 ani vom consemna doar ca Lewis a castihat 18 puncte vitale la Valencia, si cu aceste puncte smulse va reusi sa ia campionatul :)) lewis i-a pacalit pe alonso si massa, a riscat si a castigat :)) ii cu atat mai superb ca acest siretlic ridica tensiunea lui Alonso si moare de ciuda.
    17 21
  • ctlnmihai
    Briatore
    Briatore critica regulamentul FIA cand Renault echipa condusa de el a fost amendata cu 22.000 de euro si a primit o sentinta cu suspendare ptr. o cursa trucata in care un pilot ar fi putut sa-si piarda viata si Mclaren in 2007 a primit o amenda de 100 de milioane dolari + punctele pierdute i
    14 10
  • mobius
    Briatore
    Are dreptate in ce spune referitor la Hamilton si la comportamentul sau nesportiv. Este foarte clar ca ce a facut a facut cu buna stiinta si ar fi meritat pentru asta chiar descalificarea din cursa. Nu s-a intamplat asta, ba mai mult s-a ales pedeapsa cea mai usoara, iar intarzierea cu care a fost dictata este cel putin bizara, in conditiile in care lasand la o parte reaua intentie, incalcarea regulamentului a fost clara. In alta ordine de idei Briatore este omul de care are nevoie Ferrari acum (in locul lui Domenicali) si mi-ar place sa-l vad acolo. Cineva il elogia pe Domenicali pentru titlurile castigate in 2007, insa acestea s-au datorat unor reflexe pe care echipa le-a pastrat din timpul lui Todt si mai ales lui Kimi si a unor concursuri de imprejurari fericite.
    17 11
  • rayn380
    Briatore
    Vorbeste ciob de oala sparta....stiti expresia....S-a gasit cine sa vorbeasca....sau mai stii....poate incepand de la anul, macaronarul asta va deveni din nou seful lui Alonsito....la Ferrari....hmmm....cred ca ar avea ceva dram de adevar, aceasta supozitie a mea, avand in vedere aceasta declaratie a unui om "tras pe dreapta" dupa CrashGate si reabilitat in final....Ce ziceti?? Ii va lua pita Briatore lui Domenicali de la anul?? sau in viitorul apropiat?? Facem un pariu?? Oricum, chiar daca Briatore este asa cum este, cu caracterul lui, care de altfel se aseamana cu cel al lui Alonso, este peste Domenicali, chiar are o mana de fier in cadrul unei echipe.....
    14 9
  • Mircea
    Fara suparare dar degeaba ii ridica tensiunea lui Alonso. Nici Mclaren si nici Ferrari nu va bate RBR anul acesta, Asta e trebuie sa fim obiectivi si sa vedem ca RBR are prima sansa. Si aici nu e vb de smecherii, se pare ca Ham se transforma intr-un nou Schumacher, dar numai la manevre nesportive nu si la nr de titluri. Poate la talent, dar e prea mare concurenta ca sa putem vb.
    16 6
  • ctlnmihai
    Briatore
    In momentul in care Briatore va ajunge la Ferrari ,aceasta echipa isi va pierde si putina onestitate pe care o mai are acum..Atunci ,Alonso poate dormi linistit ca niciun coechipier nu-l va mai deranja si la Ferrari vor ajunge piloti ca Chandock sau ca Di Grassi asta ca sa nu-i creeze probleme marelui pilot..Dar e posibil sa-l activeze din nou pe Fisichella ca de a mai fost scutierul lui Alonso
    10 13
  • ctlnmihai
    dmd
    Nici Alonso nu e curat ca lacrima si nici el nu-l va ajunge pe Schumacher..
    11 11
  • @dmd
    Am scris comentariul pentru ca nu mai suport nesimtirea celro care il acuza pe Lewis ca trebuia descalificat si tot felul de povesti. Nu m-am referit la tine prietene, de alfel m-am tot abtinut sa nu zic nimica contra lui Ferrari din respect pentru tine, dar nu mai il suport pe plangaciosul asta de Alonso si inversunarea celorlalti useri Ferrari, asa ca bine ca le-a facut Lewis in ciuda cu acea depasire, va fi cu atat mai dulce gustul victoriei in noiembrie cu cat Alonso se va da cu capu de pereti pentru punctele de la Valencia.
    10 20
  • Villeneuve51
    Schumacher
    Nu-l comparati pe Schumacher cu ham. Pur si simplu este o comparatie care nu se poate face. ham are comportamentul unui smecheras de dupa blocuri vom vedea pana cand. Ulciorul inca merge la apa..
    13 12
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    man nu trebuie sa te scuzi in fata nimanui..atat timp cat asta e parerea ta si nu jignesti pe nimeni e ok ..fanii alonso vor gasi scuze pricum in a-si apara favoritul
    10 12
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    *oricum
    4 11
  • Villeneuve51
    Button
    Cel care ii va baga mintile in cap va fi Button care are o 2 clase umane peste colegul lui. Nerusinarea are un nume.Hamilton!
    17 10
  • Prodigy
    si tie nu trebuia sa-ti mai vad fata doar la inmormantare Briatore
    5 10
  • Mircea
    E bine Mircea. Gandesti bine si faci referire doar la spor fara a te atinge de useri. Uneori esti prea inversunat ..dar asa sunt adevaratii fani..trup si suflet pt echipa favorita. Bafta tuturor pilotilor si echipelor ..Fie ca cei mai buni sa castige campionatul! Desi sunt fan Ferrari respect performanta celorlalte echipe si parerile celorlalti useri, cu singura conditie sa nu jigneasca.
    17 3
  • maca
    vorbeste macaronarul...
    7 5
  • coincidenta
    Ghinionul (sau norocul ? ) lui Hamilton a fost ca Safety-carul sa iasa in acelasi timp cu el. Putea iesi in fata lui Vettel sau in spatele lui Alonso si nimeni nu mai spunea nimik......Oricum a da vina pe Hamilton pentru lipsa de performanta e doar un semn mare de frustrare pentru ferrari ( si pentru fanii lor ).
    7 9
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Norocul asta nu te tine prea mult si nici atat pe Hamilton. Anul asta, dar in ceilalti ani, va fi impotriva lui. Roata se schimba. Iar daca el recurge la astfel de "smecheri" ca sa castige, prin urmare stii cine o sa se mai uite la F1? Doar smecherii, care se cred tari cand incalca regulamentul si devin campioni doar daca sunt sustinuti. Poate ca si Nicole se va uita, ca ea oricum nu intelege nimic si e platita ca sa fie acolo, in box McLaren. Sa fim seriosi... La mijloc intre micut si bruneta e doar INTERES. Cum F1 este un intreg INTERES. Fiecare protejeaza ca sa-si apere interesele. Vezi de ce cateodata e mai bine sa fii femeie... Revenind la Ham. degeaba castigi un titlu mondial daca n-ai si respectul fanilor... Te bucuri singur? Se sterg ceilalti cu rezultatele tale la fund... Asa ca Ham mai are mult de muncit pana sa arate ca merita o victorie si un titlu. Anul asta n-a aratat nimic. A castigat numai dupa erorile Red Bull, Ferrari. Adica e un profitor. Cred ca mai mult se va supara el in noiembrie cand o sa vada ca si cu toate hotiile pierde in fata lui Vettel. Scopul scuza mijloacele, este o "parola" folosita cel mai des in cazul hotilor, esti constient ca Ham e un hot.
    8 6
  • @ maryo37
    cum poti sa spui ca a avut doar noroc? In primele curse a avut doar ghinion. Cand echipa a judecat gresit si l-a pus sa intre suplimentar pentru inca un schimb de pneuri desi pneurile sale erau bune, aveau inca aderenta suficienta, chiar si Kubica pilotul din fata sa a spus ca a fost nedumerit cand Lewis a disparut la boxe din spatele sau, deoarece era rapid si iesea foarte bine din viraje si nus tia daca mai il poate tine mult in spate. Un alt ghionion cand era in spatele lui Alonso il presa, era mai rapid decat masina Ferrari, iar Webber care era in spatele lui Lewis il acroseaza si Lewis iese in decor, pierzand timp si pozitii. Ce sa mai spun de ghioniul de la Barcelona cand mai erau doar un tur si jumatate si ii explodeaza roata (pana sau defectiune la geanta) si abandoneaza, la momentul acela fiind pe locul 2 in spatele lui Webber. Sa abandonezi cand nu mai ai nici macar 2 tururi a fost dureros. Cu acele 18 puncte era detasat in frunte acum. Sau ghinionul cand in calificari in Q1 iese pe pista in momentul cand era cea mai multa pa pe circuit si nu reuseste nimic mai sus de un loc 20, fiind obligat sa faca o cursa senzationala de depasiri. Pai am citit undeva un articol cum ca pana la cursa din China Lewis a reusit NU MAI PUTIN DE 32 de depasiri, de departe cele mai multe ina cest an competitional. A reusit aceste depasiri, in contextul in care Massa si Alonso stateau cuminti in spatele unui Torro Rosso pana cand Torro Rosso a intrat la stand sa schimbe. ACESTEA NU AU FOST GHINIOANE? in viata totul este relativ, sunt etape si etapa, conjuncturi si conjuncturi in care ai ghinion iar in altele ai noroc, in nici un caz nu putem spune ca Lewis a fost campionul norocului. Ce sa mai spun de anul 2007 cand a ratat titlul mondial la debut datorita exploziilor de cauciuc in Turcia sau la Shangai cand nu a mai putut iesi din acea portiune de nisip de langa boxe cauciucurile fiind de asemenea terminate. Sau in Brazilia in ultima cursa cand ii era necesar un loc 5 are probleme cu cutia de viteze pierzand 5 pozitii in primele 2 tururi. In fine, Lewis este cel mai luptator pilot din Formula 1, iar momentele cand a avut noroc, si le-a facut cu mana lui deoarece norocul surade doar celor puternici si indrazneti.
    8 13
  • *nu stia *apa *in acest *etape
    ..
    4 7
  • nelu98
    ham
    ESTI PENIBIL
    6 5
  • Cine vorbeste
    Domnule Briatore in locul dumneavoastra as sta pe undeva prin jungla! Cata nesimtire poate zace in cineva ca sa vorbeasca asa?
    Nu aveti niciun drept sa va exprimati in legatura cu regulamentul din F1!
    9 8
  • salutare
    a iesit si asta din formol?In loc sa se plimbe cu yachtul pe la Monte Carlo,isi baga nasul in lucruri care nu-l privesc!E cumva managerul lui Alonso si nus tim?Sau e angajat de ferrari?
    8 5
  • @Mclaren_Mircea_1984
    off-topic : tin sa salut pe Mclaren_Mircea_1984 - asa se argumenteaza o parere - argumente clare, obiective si fara a jigni pe nimeni.

    on-topic : rade harb de oala sparta...
    5 2
  • Briatoare si-a exprimat parerea doar, din pacate ce spune el nu mai are nici o relevanta dupa Crashgate. Pur si simplu ce a facut el este de cea mai joasa speta. Nu are sens sa discutam despre subiect.
    Ce este clar este ca regulamentul are lacune si in acest mod pot aparea multe interpretari.
    Un articol care trateaza foarte bine acest "scandal" se poate citi aici: http://www.f1fanatic.co.uk/2010/06/29/fia-must-learn-from-valencia-shambles/
    5 0
  • @alx
    fanii ferrari nu vor recunoaste niciodata argumentele si obiectivele mele, oricat de bine argumentante ar fi. mai sar eu calul cand is prea entuziasmat, dar asta deoarece sunt foarte pasionat de Formula , dar mereu mi-am formulat cu obiectivitate tintele si am fost clar in ceea ce am sustinut. mersi de sustinere. salutare.
    6 2
  • rayn380
    @maryo
    La tine frate, se citeste o frustrare mare cat casa, cred ca ai adunat frustrarea tuturor fanilor ferrari de poti sa spui asemenea aberatii despre Lewis. Esti pur si simplu ipocrit, chiar nu ma mai pot abtine. Ti-as fi argumentat si eu foarte bine tot ceea ce ai aberat pe acolo, noroc cu Mircea ca ti-a spus-o foarte clar. Sunteti chiar jalnici, parca ati avea capastru, la fel ca si caii, adica vedeti doar in fata, o singura directie.....Penibili, chiar ma dezgustati unii dintre voi, parca ati fi niste copii de 10 ani, care se tot cearta in spatele blocului pe tema ca: taticul meu il bate pe al tau....

    Imi cer scuze pentru aceasta iesire a mea, dar deja deviati urat rau de tot, unii dintre voi....
    3 5
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Apropo de faza cu FIA vs Briatore, FIA nu are ce sa faca. Orice sentinta civila nu se poate anula si mai ales FIA nu are nici o putere impotriva sentintelor civile. Greseala a fost a celor de la FIA care nu pot da decat anumite verdicte (sentinte daca vrei). Plus ca Renault nu putea fii data afara din cauza arabilor care oricum detin cateva echipe deja de Formula 1 (nu neaparat majoritar dar macar 25% ceea ce era de neconceput acum sa zicem 10 ani). Iar arabii platesc foarte mult in sustinerea acelor circuite din Orientul Apropiat, ceea ce convine foarte mult celor de la FIA pentru ca sunt rentabile. Si se poate testat iarna cand pe vechiul continent nu se poate testa. Deci... o problema complicata. Greu sa dai vina pe cineva, practic Formula 1 nu mai este doar un sport de mult, este o retea de interese. Daca este bine sau rau... obiectiv as spune ca este inevitabil.
    3 4
  • Briatore
    Ferrari va scapa de ,,melcul" Massa si de ,,expertu" Domenicali si in locul lui il va aduce sigur pe Briatore.Au nevoie de o mina forte,in stilul echipei,si nu mi se pare anormal ca Briatore sa fie reactivat atita timp cit la Ferrari nu merg treburile.E singura lor sansa !!!!
    8 1
  • mobius
    Briatore
    De acord cu "hasu", am spus-o si eu cu alta ocazie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru